Search results
Search results 1-50 of 333.
Nikt nie pamięta pewnie jak Ogame nie miało jeszcze forum (był tylko jeden dział: Forum testowe ) i jak było tylko Uni1 z setką graczy. Ale to wtedy powstał sojusz Eridanus, który dziś reaktywuję. Jest to stara dobra marka Rekrutacja otwarta tylko dla wybrańców. Ta notka miała charakter czysto informacyjny
Ja gram amatorsko to tym, to tamtym. A gra ktoś przez sieć? http://k20.com.pl/board/dload.php
Dziekuję i pozdrawiam wszystkich, którzy odwiedzali mój temat. A teraz idę na zasłużony spoczynek
Quoted SpaceJoy napisał(a) z calym szacunkiem ale kto chce grac to bedzie gral i sie nauczy w to grac. na kazdym ogame sa gracze lepsi i slabsi. wiadomo przeciez ze nikt nie urodzil sie z umiejetnoscia grania ogame czlowiek sie uczy grac. jedni sie ucza szybciej drudzy wolniej. to w takim razie mam do Ciebie Sirius inne pytanie: dlaczego na polskim ogame banuje sie obcokrajowcow tylko na tydzien a na innych uniach ma sie kasacje? czy ogame nie powinno byc wszedzie jednakowe? GF jest jedno. kazd...
Że się tak wtrącę... Nikt pewnie z Was nie pamięta początków Ogame.pl. Była nas garstka Polaków, forum w ogóle jeszcze nie było i przylazło trochę angoli z ogame.org. Nikt z nas nie umiał dobrze grać i mogliśmy tylko patrzeć jak obcokrajowcy lecą do górę w punktach i rozkładaliśmy bezsilnie ręce. Na szczęście administracja zareagowała i usunięto ich szybko z Ogame.pl. Pamiętam jeszcze ich oburzenie, dlaczego tak się działo. W rezultacie graczy polskich było mniej, ale grało się o wiele przyjemni...
Witam, Jak za pewnie część z Was zauważyła, wprowadziliśmy nowe emotki na forum Ogame. Co uległo zmianie: Standardowy i mały zestaw niebieskich emotek został zmieniony na rozszerzony zestaw żółtych uśmieszków. Oprócz emotek wyrażających emocje, dodano uśmieszki z tabliczkami, pijące kawę czy nawet latające OWcami. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. Liczba emotek wyświetlanych obok okna pisania posta została zwiększona z 15 do 24 minek. Uwaga! Emotki nie działają jeszcze na skinie standardowym i j...
... i drugi. We have a winner!
Quoted Ponury Misiek napisał(a) -"Stworzenie grupy Ideas Planet" WHY? Jako autor z PiPu jestem zadowolony że coś takiego zostało stworzone. Ułatwi to wprowadzanie zmian i udoskonaleń w grze ,chyba każdy zgodzi się ze mną że jak coś nie idzie do przodu to się cofa. Warto dodać, że dwa pomysły zaproponowane na naszym forum zostały zaakcpetowane przez GF: Usprawnienia w podglądzie kopalń/elektrowni Różnokolorowe raporty wojenne To duży sukces, zwłaszcza, że dużo osób nie wierzyło, że kiedykolwiek ...
PL Quoted plusminus napisał(a) Cześć, pomyślałem, że chcielibyście wersję online startsima! Przetestujcią ją tutaj: http://startsim.alekto-programming.com/ Wygląd: Menu nie działa, za wyjątkiem SubMenu dla Plików. (to jest Alfa, ale nie powinno być żadnych bugów) Możecie jedynie zapisywać/wczytywać jeśli zaakceptujecie certyfikat podczas ładowania. Jeśli tego nie zrobiliście, będzie działać wszystko poza zapisywaniem/ładowaniem Z chęcią wysłucham waszych opinii/zgłoszeń bugów. /pozdrawiam plusmi...
Zapraszamy do udziału graczy z nowszych Uni. Oto tematy gdzie zapisujemy się do walki Uni46: Seek & Destroy - Zgłoszenia Uni47: Seek & Destroy - Zgłoszenia Uni48: Seek & Destroy - Zgłoszenia Uni49: Seek & Destroy - Zgłoszenia Uni50: Seek & Destroy - Zgłoszenia
zamknięte na prośbę autora
Quoted Kernel napisał(a) Czemu uważasz że zmiana nicka to dla Accounta przyjemność? Myślę, że nowe doświadczenia dodają energii do pracy. Więc: tak. Quoted Ekąt napisał(a) Czy to oznacza, ze bedziesz nizej niz ja? D Obawiam się, że tak:/
Witam, Z przyjemnością ogłaszam, że nowym administratorem forum jest cruella Jednocześnie wielkim powodem do radości są nowi supermoderatorzy działu "Z Życia Uniwersów", a mianowcie: miodzio i jonias Zaś za wielki wkład w rozwój ZŻU i forum dziękujemy opuszczającej nasze grono Wnicy. Wasza administracja forum.
Sprawa została wyjaśniona na IRCu. Działanie winowajcy było nieumyślne Otwieram.
Quoted ToMuS-4fun napisał(a) z członków grup to pomyłka miało być grupy. a ludzie znający angielski to po to że planujemy otwarcie działalności na board.ogame.org. Z tamtąd szybciej pomysły mogą być wprowadzone do gry bo (przepraszam za to nasz team) mają tam szybszy i trochę sprawniejszy team ale nasz też nie jest zły Tak się składa, że każdy Team ma równe szanse na przedstawianie propozycji programistom. Jak możesz pisać takie rzeczy skoro nigdy nie byłeś w IP-Team Ogame.pl czy IP-Team Ogame....
Witam ponownie Po wysłuchaniu opinii pewnych osób, jak i widząc z co się dzieje, doszliśmy do wniosku, że pewne poprawki wymagają poprawek. I tak oto: wycofujemy się z zakazu oskarżania osób, gdyż nie współgrał z regulaminem DiD, był zbyt restrykcyjny. Wycofujemy się z zakazu dyskusji o tematyce p2p, jest zbyt restrykcyjny. W amnestii dodajemy jedno dodatkowe wymaganie Quoted Amnestia (usuwanie ostrzeżeń) Ostrzeżenie może zostać usunięte przez administratora forum na prośbę użytkownika, o ile sp...
Witam. Nastąpiło kilka zmian w regulaminie forum, które wejdą w życie za dwa tygodnie. Jest to: Zakaz wymiany kontami z forum. Doszliśmy do wniosku, że konta na forum nie powinny podlegać handlowi, bo przywłaszczanie sobie cudzych postów (tj. wypowiedzi, poglądów, opinii) może wprowadzać innych w błąd i jest po prostu dziwne. Zakaz podawania numeru sesji w grze. Zrobiliśmy to z czystej troski o bezpieczeństwo kont w grze Zakaz propagowania gry na innych Ogamach, zwłaszcza mniej rozwiniętych. Wpy...
Quoted .:Smoczy Jezdziec:. napisał(a) Gdzie twój awart? Nie wiem co to jest awart. Niestety Quoted Ponury_JOKER napisał(a) Sirius skąd się dowiedziałeś o czymś takim jak Ogame i jak to się stało, że zostałeś adminem Forum? Czy był jeszcze ktoś przed tobą, Abnegą i Narem? O ogame dowiedziałem się od brata, jeszcze zanim powstało Ogame.pl FA zostałem bo kiedyś miałem bzika na punkcie forum i Ogi mnie do tego zachęcił Przede mną FA był jeszcze na krótki czas TUROK, choć dostał się do Teamu później...
na steamie to można dobre bułki robić
Posty w spamie się nie naliczają, bo: - to nie dla cyferek został założony tylko dobrej zabawy - użytkownicy tak wolą Miden, Elektryczny - ostrzeżenie. Zamykam.
Nigdzie nie było wzmianki, że gra jest pod patronatem naszego kochanego GameForge? Co za zaniedbanie!
O matko! A ten temat jeszcze żyje? :-P To i ja dorzucę swoje 3 grosze. W Boga można wierzyć na skróty, poprzez przyjęcie tego co nam powiedzieli inni. Możemy sobie wybrać boga chrześcijańskiego, muzułmańskiego czy jeszcze innego. Żadna religia nie ma monopolu na prawdę. Czy Bóg istnieje? Po pewnym czasie doszedłem do wniosku, że nie ma odpowiedzi na to pytanie, a roztrząsanie problemu tylko przyprawia mnie o ból głowy. To tak jakby bakterie w jogurcie próbowały roztrząsać, kto je zaraz zje. - "O...
O matko! A ten temat jeszcze żyje? :-P To i ja dorzucę swoje 3 grosze. W Boga można wierzyć na skróty, poprzez przyjęcie tego co nam powiedzieli inni. Możemy sobie wybrać boga chrześcijańskiego, muzułmańskiego czy jeszcze innego. Żadna religia nie ma monopolu na prawdę. Czy Bóg istnieje? Po pewnym czasie doszedłem do wniosku, że nie ma odpowiedzi na to pytanie, a roztrząsanie problemu tylko przyprawia mnie o ból głowy. To tak jakby bakterie w jogurcie próbowały roztrząsać, kto je zaraz zje. - "O...
Quoted Laserdance napisał(a) coś dziwnego zaobserwowałem, bo niedawno u nas było ponad 200000 userów, czyżby skasowano ich? Nom Mieliśmy najlepsze statystyki ze wszystkich forów, ale po co nam stare bezużyteczne konta, które tylko nicki zajmują... Btw. na forum są zliczane posty z każdego działu, nawet niewidocznego czy z wyłączonym licznikiem postów.
Witam. Na prośbę GameForge chciałbym przeprowadzić małą ankietę nt zmiany kolorów lotów flot w standardowym skinie (Evolution). Do wyboru mamy trzy opcje: Opcja 1: Lot docelowy jest jasnozielony, lot powrotny ciemnozielony Opcja 2: Lot docelowy jest ciemnozielony, lot powrotny jasnozielony Opcja 3: Bez zmian. Ankieta potrwa 3 dni, a wyniki będą przekazane GF. Z góry dziękujemy za Wasze głosy Administracja Forum.
Autor tematu -> warn. Zamykam.
Witam! Z przyjemnością informuję, że nasz GFX Team zajął pierwsze miejsce w międzynarodowych marcowych potyczkach graficznych. Wprawdzie startowały tylko 3 drużyny, ale przebiliśmy ich o widoczną ilośc punktów: Szczegóły bitwy można znaleźć na forum http://gfxbattle.grexxl.com lub konkretniej w temacie: http://gfxbattle.grexxl.com/thread.php?threadid=632 Zatem wielkie gratulacje dla naszej drużyny (kolejność alfabetyczna): ALX Dafne FISHBOT JurekS Kernel kylko MareCeK Mysterious Girl Never Die s...
Phi, działa tylko jedna czwarta funkcji. Więc należy się tylko jedna czwarta punktów tzn. 2+/10 Za wcześnie to to do oceny wystawiono. No ale zapowiada się ciekawie
Quoted Lupu_s napisał(a) Sirius: Ulubiona emota? Ulubiony opis gg? Ulubiony kabaret? Styka 1) 2) Nie mam, zależy od humoru. 3) Jest kilka dobrych, które lubie oglądac. Ostatnio na kompie ogladałem epizody Ani-Mru-Mru Quoted Account napisał(a) Śrióóz: jak myślisz - po jakim czasie od wciśnięcia przycisku Odpowiedz na post ukaże się moja odpowiedz i czym jest to spowodowane? Ukaże się szybko i jest to spowodowane naturalnym stanem rzeczy. [SIZE=7]Lagi nie istnieją![/SIZE] Quoted David napisał(a) ...
Welcome back! Jak oceniasz porządek w nowo-przydzielonych działach? Jak samopoczucie po powrocie?
Forum ma służyć jako miejsce komunikacji i rozrywki. Każdy dział ma swoją specyfikę i budzi inne emocje. Każdy ma też rzeszę swoich zwolenników. - w ST można się chwalić podbojami - w Pytaniach dzielić wiedzą - w PiP uruchomić wyobraźnię - w HP poszerzyć poglądy - w Spamie rozerwać się i pogadać o byle czym Każdy dział jest ważny i żadnego nie mamy zamiaru usuwać choćby forum się waliło i paliło.
Raport spóźniony, ale większość nicków była zrobiona kilka dni wcześniej eqze -> deb3sciak Master of Ogame - Dziki_Pies jest aktywny deVt -> eqze Cor Kalom - Dragon jest zajęty saimon123 -> Saimon (+ostrzeżenie za multikonto) HermesIII - Platinum jest aktywny mlody3000 -> Kangoor. Davidoff ->frejson The Hunted - zbanowanym nie zmieniam -=mefisto=- -> .KennY. crow U31 -> cyr@x Serevent -> God Nazgul AdrianStar -> Pijany^Rolnik krycho [D.T] - Lama jest zajęty zaqwer - Rider jest zajety robcior - r...
Małe info: Dzisiaj forum w czasie najgorszych lagów było wyłączone. W tym czasie trwały prace konserwacyjne tzn. obsługa forum nadrabiała to czego nie dało się zrobić na zlagowanym forum już od kilku dni. Przypominam, że prace nad naprawieniem błędów w bazie danych forum trwają. Pozdrawiam.
Witam, Jak zapewne zauważyliście, ostatnio lagi uniemożliwiają normalne korzystanie z forum. Podczas zamieszczania lub edycji postów forum się zawiesza. Nierzadko wskutek takich lagów pojawiają się duble postów. Problem został wczoraj (6 kwietnia) zgłoszony do GF. Dziś otrzymaliśmy potwierdzenie, że problem jest w trakcie naprawy i poprawki są testowane na forum ogame.fr. Jeśli te poprawki rzeczywiście okażą się skuteczne to za kilka dni trafią do nas. Jeśli zdarzyło się Wam niechcący napisać zd...
Account: Orzeszki produkuje inny Sirius (a jest ich gromadka) Lupu_s: A fe! Idź mi z tymi listami. Uch ale się rozpisałem, muszę odpocząć. :-P
Zamykam. I zostawiam modkom do zwarnowania :rolleyes:
Nie powiem, nie powiem Widzisz jaki jestem sprytny? Edit: nudzisz mnie Account. Ban ci dobrze zrobi. Do innych: nie zapominajcie, że FA to FA :-PPPP
W celu zepchnięcia mojego tematu w odmęty historii skrobnę tutaj co nieco: Kto zmienił Ci nicka z BH na Żubra?
Account wcale nie offtopujesz. Bambus offtopuje Ech ech zabajzlowany ten temat. Kłódkuje po raz n-ty i ide przekupić żubra :-P
Powiedzmy, że jest niebieska bo jeszcze daje Wam szanse na odkupienie. Bizon jest pierwszy bo rozniecił bunt. :-P
Lady Claire: Truskawki lubie ale takie prosto z krzaka Smoczy Jezdziec 44: Małe są słodkie, nie lubie tych kosmatych I Ty Jacko przeciwko mnie? o_o To już dwa smody-konspiranty o_o PS. Lady Claire: Ta buźka jest boska o_o Edit: Czarna lista Żubrzyk - bezprawne otwieranie tematu Jacko - dał nową tożsamość g0ri0nkowi Account - omijanie zabezpieczeń (ma bana stałego ale pisze na forum), flood w moim temacie, nie wywiązywanie się z zadań sekretarki (brak ciasta na imieniny) Goldbluszcz - konspiracja...
Żubrzyk spuścił g0ri0nka ze smyczy. Już po mnie o_o
Smoczy Jezdziec 44: Nie dzięki, szkoda czasu. W ogóle Ogame jest nuuudne strasznie. ..::Jeefo::.. : Nie ma mowy Account: phi! kto nazywa ten nazywa. A teraz topic lock, bo... bo... jestem adminem
9. How dare you? You shouldn't have attacked my precious planets. You're doomed!