You are not logged in.

Uni Origin: Oceniamy ;)

1

Saturday, 15 October 2011, 10:02

Oceniamy ;)

według mnie schrony surowców są nie opłacalne, punkty honoru każdy olewa, więc nie wiem po co to komu, fajnie jest że ta szybko można sie z GO skontatować i fajnie jest widziać w statystyach pkt i top za eko

"Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także."
Uni 4 off Uni 50 off Uni 60 off Uni 62 off
Zniszczonych moonów: 24
Orion on Io on

• "Akodo Toturi" is male

Date of registration: 21 Oct 05

• Send private message

2

Monday, 17 October 2011, 21:38

Ponieważ gram na testowym uni od kilku dobrych dni - to mogę rzucić kilka uwag dotyczących nowinek (moim zdaniem)

1. Uciekająca flota przy stosunku większym niż 1:5 (a 1:4 i 1:3 przy użyciu admirała) nie byłaby złym pomysłem pod warunkiem że do porównania atakującego i i obrońcy wchodziłaby także obrona a nie tylko floty. W innym przypadku to frustrujące i niesprawiedliwe dla atakującego

2. Kryjówki na surowce to - przynajmniej na razie - nieporozumienie, małe ilości chronionych surowców, opłacalne może na początku gry kiedy każda uratowana jednostka surowca jest cenna.

3. System punktów honoru - jak atakujesz słabszych graczy jesteś z nimi na minusie, jak atakujesz równych lub mocniejszych - na plusie - nie wiem do czego to ma służyć bo na razie żadnych korzyści lub wad z tego nie widzę, lub może nie jestem w stanie z tego korzystać.

4. Nowy system rankingowy - jak na razie bajer i przydaje się w pierwszych dniach kiedy jeszcze nie mamy sond - możemy łatwo sprawdzić czy gracz ma już military points - czyli może już WR-ki :)

Deshadow

Postępowy

Date of registration: 23 Oct 10

• Send private message

3

Tuesday, 18 October 2011, 10:56

Grałem kilka dni na tym testowym uni i zrezygnowałem. Jak zostało to wcześniej wspomniane kryjówki są do niczego zbyt mało surowców można schować a w dodatku lepiej zrobić te 6 DT i fs'a robić niż zapychać sobie planetę robiąc 15 poziom schowka metalu (żenada). Uciekająca flota najprawdopodobniej związana jest z punktami honoru dokładnie nie wiem, w dodatku jeżeli flota już ucieka to powinny być jakieś straty tak ze 20% przynajmniej bo jak tak dalej pójdzie to flociarze wymrą w wyniku ewolucji ogame :P A nowy system rankingowy jest super, no chociaż jeden plus nieduży ale zawsze.
Wiatr może mocno wiać, ale góra i tak mu się nie pokłoni.

Exaxxion

Natchniony

• "Exaxxion" is male

Date of registration: 8 Jun 07

Zawód: najczęściej miłosny. :p

• Send private message

4

Monday, 9 January 2012, 17:01

a ja gram i jestem zadowolony. :)

więcej surki niż normalnie, stateczki szybciej latają, bajerka. :)
:)

ORbITq

Postępowy

Date of registration: 9 Dec 11

• Send private message

5

Monday, 9 January 2012, 18:37

Ale szybkość odpisywania na post :)
UNI 66 - TOP 200 - OFF [GoD]
UNI FORNAX - TOP 106 - OFF [Cytrynki]

KONIEC Z OGAME 11.01.2012, 20.01