You are not logged in.

Ponury Misiek

Nałogowiec

• "Ponury Misiek" is male

Date of registration: 10 Feb 07

• Send private message

61

Tuesday, 13 March 2007, 13:14

Według mnie ten program jest bardzo praktyczny. Teraz karmienie będzie łatwiejsze :P
Gra: Outsider

DJMRZ

Wierny

• "DJMRZ" started this thread

Date of registration: 14 May 05

• Send private message

62

Sunday, 18 March 2007, 19:12

Nowosci w wersji 1.4

Quoted

Dodana opjca zaznaczania ilości wysłanych fal na farming. Zaznaczamy poprzez cyfry 1,2,3 lub 0.

Na prosbe jednego z uzytkownikow ;)
Przydatne bo nie trzeba pamietac gdzie sie juz wysylalo a gdzie nie ;P
;)

Nitro

Odlotowy ex-GO na odwyq

• "Nitro" is male

Date of registration: 28 Oct 06

• Send private message

63

Sunday, 18 March 2007, 22:26

Naprawde swietny program, polecam.
Przydalaby sie opcja pokazywania skanów w formie listy, ale póki co i tak jest b. dobrze ;)

Multi 1/2 z Miracle :*
"Let me sleep, so I can dream of you."

jarass

Berbeć

• "jarass" is male

Date of registration: 29 Jan 06

• Send private message

64

Saturday, 21 April 2007, 14:52

nie wiem czy ktos o tym pisal, nie chce mi sie czytac, ale przydatne by bylo gdyby program mial wtaka funkcie ktora po wcisnieciu wklepywala by same koordy do schowka w odpowiednim formacie, tak aby foxgame mogl wrzucic je do koordow w ogame, bo meczace jest troche pisanei wszystkiego recznie ;)

ale ogolnie programik ful wypas :D

the-u

unique ult

• "the-u" is male

Date of registration: 10 Sep 06

• Send private message

65

Saturday, 21 April 2007, 15:30

Quoted

artek(mz) napisał(a)

Quoted

Werty019 napisał(a)

Quoted

DJMRZ napisał(a)
no raczej malo kto farmi OW :P pozatym ladownosc jest zawsze taka sama ;) paliwo spala sie na starcie wiec ow ma zawsze 1500 ladownosci
mozna policzyc w pamieci 6mt=20 ow ;)

jezeli planeta ma wieksza obrone to tylko jest wlot samymi ow :]

jeżeli planeta ma większą obronę to tylko wjazd niszczarkami
obrona której dają radę ow to nie obrona :P

Prawdziwej obronie radę dają tylko GŚ :D

DJMRZ

Wierny

• Send private message

66

Saturday, 21 April 2007, 19:58

Quoted

jarass napisał(a)
nie wiem czy ktos o tym pisal, nie chce mi sie czytac, ale przydatne by bylo gdyby program mial wtaka funkcie ktora po wcisnieciu wklepywala by same koordy do schowka w odpowiednim formacie, tak aby foxgame mogl wrzucic je do koordow w ogame, bo meczace jest troche pisanei wszystkiego recznie ;)

ale ogolnie programik ful wypas :D

Napisz jak wiesz jak powinny wygladac koordy zeby wczytywalo do foxogame to poprawie :)

jarass

Berbeć

• "jarass" is male

• Send private message

67

Saturday, 21 April 2007, 21:56

mysle ze jest to kwestia odpowiedniej czcionki, nie kumam za bardzo sie na tym ale chyba na stronach ogame jest uzywana konkretna, czy arial czy jakas inna, nie wiem, trzeba by sie trgo dowiedziec, i koniecznie koordy musza byc w nawiasach kwadratowych...

tyle weim... jak bym sie znal na tym to bym sam napisal taki programik a nie podpowiadal propozycje ;)

Patol

Nałogowiec

• "Patol" is male

Date of registration: 19 Jul 06

• Send private message

68

Saturday, 21 April 2007, 22:15

Quoted

jarass napisał(a)
mysle ze jest to kwestia odpowiedniej czcionki, nie kumam za bardzo sie na tym ale chyba na stronach ogame jest uzywana konkretna, czy arial czy jakas inna, nie wiem, trzeba by sie trgo dowiedziec, i koniecznie koordy musza byc w nawiasach kwadratowych...

tyle weim... jak bym sie znal na tym to bym sam napisal taki programik a nie podpowiadal propozycje ;)

Bzdura. Po prostu zrob zeby dalo sie kordy zaznaczyc i skopiowac i to wszystko. Ale nie wiem czy sie da w PACSALu.

DJMRZ

Wierny

• Send private message

69

Saturday, 21 April 2007, 22:53

naciskajac na klawiaturze W, wczytuje do schowka, w speedsimie wczytuje wsyzstko w fox ogame nie, koordy sa w nawiasach kwadratowych :|

70

Sunday, 22 April 2007, 0:30

Ja chyba wole Speed Sima bo niemoglem troche skapnac o co w tym chodzi. Popraw czytelnosc w nower wersji

jarass

Berbeć

• "jarass" is male

• Send private message

71

Sunday, 22 April 2007, 0:35

no wlasnie dla tego myslalem ze to od rodzaju czcionki zalezy, bo jak np w notatniku napisze koory i je skopiuje to tez nie wkleja ich w foxgame :/

Mozna tez sprobowac napisac na forum foxgame od czego to zalezy wklejanie tych koordow do foxgame.

Szkoda by bylo ten twoj programik zostawic bez tej opcji bo on naprawde jest dobry a jak bedzie mial jeszcze ten motyw z koordami to w ogole bedzie ful wypas opcja ;) :D

Patol

Nałogowiec

• "Patol" is male

Date of registration: 19 Jul 06

• Send private message

72

Sunday, 22 April 2007, 1:05

Quoted

jarass napisał(a)
no wlasnie dla tego myslalem ze to od rodzaju czcionki zalezy, bo jak np w notatniku napisze koory i je skopiuje to tez nie wkleja ich w foxgame :/

Mozna tez sprobowac napisac na forum foxgame od czego to zalezy wklejanie tych koordow do foxgame.

Szkoda by bylo ten twoj programik zostawic bez tej opcji bo on naprawde jest dobry a jak bedzie mial jeszcze ten motyw z koordami to w ogole bedzie ful wypas opcja ;) :D

Ale i tak jest dobry, dolaczyl do mojej gromadki toolsow :D.

Tiberian

Gram dla WOŚP

• "Tiberian" is male

Date of registration: 8 Jan 06

• Send private message

73

Sunday, 22 April 2007, 1:35

Program sie przyda :)

3 *Mr Eko Anioly 10.000.452 :fa:

25.01.09 Koniec

Silen

Nałogowiec

• "Silen" is male

Date of registration: 14 Oct 06

Zawód: Zarywaniem nocek:P

• Send private message

74

Sunday, 22 April 2007, 6:56

Bardzo fajny programik ;) Dyszka :)
Polecam gorąco :D

DJMRZ

Wierny

• Send private message

75

Monday, 23 April 2007, 16:53

Quoted

Master of Ogame napisał(a)
Ja chyba wole Speed Sima bo niemoglem troche skapnac o co w tym chodzi. Popraw czytelnosc w nower wersji

Nie wiem co Dla Ciebie jest w nim nieczytelne :P

arturr2d2

Fanatyk

• "arturr2d2" is male

Date of registration: 15 Oct 06

Zawód: PH

• Send private message

76

Monday, 23 April 2007, 17:00

Niwczytalem wszystkich postow. Ale mysle sobie ze wystarczy zroic taki program. Potem dodatek do logowania i wylogowywania. Potem dodatek do fs, do budowy floty, do wydawania surki na budynki.

I juz mozna zupelnie skonczyc z ta gra :D:D:D

Niech se kompy same graja.

................hmmmm ale w sumie zamiast tego chyba lepiej by bylo narysowac soebie w zeszycie pare planet napisanie ze jestem najlepszy i powieszenie nad luzeczkiem. Tak bylo by szybciej. Wiecie co jeszcze lepiej wydrukujcie se to z netu.

Pozdrawiam

Edit: masz racje. Myslalem ze to jakis zastepujacy cie proram. A to pomocnik. Baaaardzo mocno cie przepraszam. Bije sie w piersi. Chyba mam zly dzionek

Hosti Honori Invidia - UNI

This post has been edited 1 times, last edit by "arturr2d2" (23 Apr 2007, 17:13)

DJMRZ

Wierny

• Send private message

77

Monday, 23 April 2007, 17:05

nie wiem wogole o co Ci chodzi, mogles chociaz 1 post przeczytac, to nie jest zaden bot tylko pogram ktory przechowuje raporty szpiegowskie zebys nie musial wszystkiego na kartce pisac..

Marcin20000

Postępowy

• "Marcin20000" is male

Date of registration: 27 Dec 06

• Send private message

78

Monday, 23 April 2007, 17:10

Baardzo fajny programik!!! Brawa dla tego pana :). Przyda się !
"Jeśli kropla powiedziałaby, że nie jest potrzebna, nie byłoby oceanu"

DJMRZ

Wierny

• Send private message

79

Monday, 21 May 2007, 18:31

Ostatnio zauwazylem maly problem :P Mianowicie wysylajac MT z ladownoscia polowy surowcow do zrabowania ciagle przylatywalo mi za malo metalu, jak sie okazalo za rabowania odpowiada troszke inny algorytm o ktorym nie wiedzialem w momencie pisania programu :P
Dziwi mnie też fakt że nikt tego błędu nie zauważył :P
Ale już naprawione, i nowy algorytm liczący, zgodnie z FAQ: Walka - pyt. 14.
Link wciąż ten sam ;) Trzeba ściągnąć ;)
http://www.farmer.dl.pl/
Za błąd przepraszam :p

This post has been edited 2 times, last edit by "DJMRZ" (21 May 2007, 18:32)

poll1987z

Natchniony

• "poll1987z" is male

Date of registration: 24 Aug 06

• Send private message

80

Tuesday, 22 May 2007, 9:19

szkoda ze dopiero teraz tutaj kukłem jakbym miał to wcześniej to jeden dobry grasz byłby ukarany rozwalił mnie całego w ciagu 24h zjechał mnie ponad 8 razy a to niedozwolone.Ale nie mam jak to teraz udowodnic bo niechcaco usunołem raporty a on dalej lata bezkarnie sobie.Ale teraz juz to bede uzywał :)

Lucas

Nałogowiec

• "Lucas" is male

Date of registration: 10 Apr 07

Zawód: student informatyki AGH

• Send private message

81

Tuesday, 22 May 2007, 20:09

Program wydaje się być całkiem dobry, aczkolwiek brakuje mi w nim paru rzeczy, które bardzo by się przydały, a na pewno nie byłyby trudne do wprowadzenia:

1) Rozbudowanie funkcji "wyszukaj", a najlepiej zrobienie w menu nowej opcji "filtruj", która pozwalałaby na lepsze wyszukiwanie w bazie raportów.
Chodzi mi o to aby można było wyszukać i wyświetlić tylko te raporty, które spełniają podane kryteria (częściowo to już wprowadziłeś, dając opcję "Ilość metalu/krychy/deutu powyżej...")

A oto te kryteria:
1) Odległość w obie strony od wskazanych kordów: wpisujesz kordy bazowe i odległość, np. 30 - i wyświetla wszystkie raporty, których odległość od kordów bazowych (to będzie najczęściej planeta, z której zamierzamy farmić...) jest nie większa od 30

2) Ilość obrony: wpisujemy wartość punktową obrony i wyświetla tylko te planety które mają obronę mniejszą od wpisanej wartości

3) Ilość floty: analogicznie do powyższego... +opcja wyświetlania planet z flotą nie mniejszą od ...

4) Ilość energii conajmniej ileśtam

Jeżeli wprowadzisz takie filtry, będzie super. A wręcz miodzio:P będzie, jeżeli będzie można wszystkich tych filtrów używać naraz, np:

wyświetlić wszystkie planety w odległości nie większej niż 30 od kordów 1:111:11, o obronie nie większej niż 1000pkt, o ilości wszystkich surowców conajmniej 1kk z ilością floty nie przekraczającą 200pkt.

Pozdrawiam:)

ps. w wakacje dojdzie Ci konkurencja w mojej postaci - zamierzam napisać podobny programik:)

This post has been edited 1 times, last edit by "Lucas" (22 May 2007, 20:10)

TooPH

Wierny

• "TooPH" is male

Date of registration: 8 Mar 07

Zawód: CG Artist (3d)

• Send private message

82

Tuesday, 22 May 2007, 20:29

program jest swietny i bardoz przydatny.

nasuwa mi sie na mysl jeszcze jedna opcja. skoro poradziles sobie z wczytywaniem ze schowka, to na pewno tez moglbys sobie poradzic z zapisywaniem do schowka.
otoz jak przegladamy raporty, to kordy planety z aktualnie przegladanego raportu moglyby sie automatycznie kopiowac do schowka. wtedy w foxgame nie trzeba by wpisywac kordow, bo by automatycznie wskoczyly na swoje miejsce :)

dzieki, ze chcialo Ci sie cos takiego napisac i udostepnic za free :)
pozdtawiam

DJMRZ

Wierny

• Send private message

83

Tuesday, 22 May 2007, 21:01

@Anathemed pomysle nad tymi opcjami ;) Raczej zrobie ale nie obiecuje ;D Tylko nie wiem jak z flota i obrona :P Np. wpisujesz wyszukaj z obrona powyzej i wlasnie czego powyzej ?:P Jak ma liczyc te wartosc obrony ? W postaci surowca ?;P

@TooPH Wczytywanie do schowka jest (W), dziala w speed simie natomiast w fox ogame nie i nie mam pojecia dlaczego, jesli wiesz jak powinny wygladac koordy zeby wczytalo to poprawie ;)

This post has been edited 1 times, last edit by "DJMRZ" (22 May 2007, 21:02)

TooPH

Wierny

• "TooPH" is male

Date of registration: 8 Mar 07

Zawód: CG Artist (3d)

• Send private message

84

Tuesday, 22 May 2007, 22:19

faktycznie jest:)
ale ze mnie gapa... no ale jak wkleilem to do notatnika, to widze ze w schowku jest caly RW, ale bez spacji pomiedzy obrona.
moze opcja z samymi kordami ?

na stronie o foxgame tak napisali:

Quoted

AutoKopiowanie - jest to funkcja ułatwiający wysyłanie floty. Jeśli skopiujesz współrzędne dowolnej planety to wtyczka podczas wysyłania floty automatycznie wklei koordynaty planety docelowej. Nie musisz już zapamiętywać i ręcznie wpisywać współrzędnych. UWAGA funkcja nie zadziała, jeśli skopiujemy współrzędne w formacie 1:1:1. Akceptowane formaty to [1:1:1], ( 1.1.1), 1/1/1, 1-1-1 lub 1 1 1.

mozliwe, ze jak jest w schowku caly RS, to foxgame nie moze rozpoznac, ktore to kordy, a ktore dane to godzina podana w podobnym formacie, np: 22:20:35.
zauwazylem ze czasem foxgame wczytuje dane w formacie 1:1:1, mimo ze na ich stronie pisza ze to nie dziala.

moze dwie opcje: [W] - tak jak jest, i inny skrot klawiszowy do wczytania samych kordow.

pozdrówka.

DJMRZ

Wierny

• Send private message

85

Wednesday, 23 May 2007, 20:35

NIe wiem jak to dziala :P
Sprobuj sobie wpisac koordy w notatniku w takim schemacie jak oni pisza, wczytac do schowka i czy Ci wypelni fox ogame, bo mi nie chce :/ Tylko jak skopiuje w ffoxie bezsposrednio w ogame to uzupełnia, nie mam pojecia dlaczego tak jest i skad foxgame wie skad sa kopiowane koordy...
Moze ktos ma jakis pomysl ?

a tak btw, spacje miedzy obrona to tylko czysta kosmetyka bo speed sim i tak sobie wczyta ;)

parachutes

Potrójny As

• "parachutes" is male

Date of registration: 27 Jun 06

Zawód: student AE Poznan

• Send private message

86

Thursday, 7 June 2007, 17:36

takze korzystam z programu, sprawil ze farmienie staje sie o 200% efektywniejsze, ale nie polecam go nikomu z moich uni.. - wiadomo, pozabieraja mi farmy ^^

daloby rade dodac do niego konwerter RS? tak ze po kliknieciu przy danym raporcie konwertowaloby go do schowka. Np w wersji na forum php jasne/ciemne. W sumie nie jest to jakies hiperpotrzebne ale tak mi przyszlo do glowy, lubie sobie na swoim forum w ukrytym temacie wklejac swoje farmy.

No i ten pomysl z wyswietlaniem w liscie tak jak ktos zasugerowal.

numer Kordy metal krysztal deu obrona flota ilosc MT* ilosc DT* ilosc OW*
1........x:xxx:x 123 34245 54353 NIE NIE 10 2 23

*-potrzebnych do sfarmienia

co do wizualizacji IMO jest super, po co jakies bajerki i grafika - konsolowa wersja jest idealna i tego sie trzymaj. Program ma byc maly, lekki, prosty i uzyteczny. A nie kolorowy, z dodatkowymi skinami, wysylajacy maile o nowych modelach skody... ^^

9/10 zebys dodal to wyswietlanie w kolumnie i jeszcze go rozwijal
czas sie zajac tym co naprawde wazne..
pozdrawiam

Stvoreq

Podwójny As

• "Stvoreq" is male

Date of registration: 16 Jul 06

• Send private message

87

Thursday, 7 June 2007, 18:09

Zauważyłem dzisiaj błąd w programie, a dokładniej przy wczytywaniu wiadomości.

Jeżeli chcę wczytać wiadomość muszę nacisnąć "w", ale jeżeli będzie włączony Caps Lock wtedy wciśnie się "W" i już program nie chce zareagować na komendę wczytania wiadomości do schowka, wsumie to nie jest jakiś krytyczny błąd, ale przy następnej wersji mógłbyś go poprawić :)

A teraz moje pomysły na ulepszenie programu:

1 Pomysł:
W opcjach programu mogę wybrać jakimi statkami chcę farmić np. MT i OW lub DT i OW

2 Pomysł:
Usunięcie kolumny Technologia, a zamiast niej wstawienie kolumny dla 3 rodzaju statków do farmienia, ale tylko wtedy jeżeli poprzedni pomysł przejdzie :)

Pozdrawiam

Bylo...
...Minelo...
...Czas powrócić

Ximarona

EX IRC - Opiekun #pl.uni32, 29, 30, 36, 62, 63 1 :*

• "Ximarona" is male

Date of registration: 28 Apr 06

• Send private message

88

Thursday, 7 June 2007, 18:31

No musze przyznac ze mimo iz obsluga jest tylko strzalkami to program przydatny ;) Pomocny i wogole :) Naprawde kawal dobrej roboty :) Dzis go sciagnalem i spodobal mi sie :)
"Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, gdyż autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności"

Irc opiekun. Kanały: #pl.uni1 #pl.uni29 #pl.uni30, #pl.uni32, #pl.uni36, #pl.uni62, #pl.uni63 ^^

Regulamin IRC
Na IRC'u korzystaj z .jagoda ^^

qwatex

Nowicjusz

• "qwatex" is male

Date of registration: 31 Aug 07

• Send private message

89

Friday, 31 August 2007, 17:58

qwatex

Ja proponowałbym:
-dodanie indeksu dostępnych skanów w formie listy współrzędnych
-wykonanie jakiejś prostszej bazy skanów, by móc prościej tworzyć narzędzia które mogą na tej bazie się opierać
-dodanie niewielkiej ilości kolorów w "Wyświetl raporty"

Chyba tyle chciałem zaproponować.

pozdrawiam

EDIT:
Jeszcze:
-możliwość aktualizacji i porównania raportu
-zabezpieczenie przed podwójnym dodaniem tego samego raportu

This post has been edited 1 times, last edit by "qwatex" (31 Aug 2007, 18:53)

kukis13

Wierny

• "kukis13" is male

Date of registration: 4 Jun 05

Zawód: s

• Send private message

90

Friday, 21 September 2007, 21:23

Gratulacje programu :P

Od paru dni go używam i jest dosyć dobry.