You are not logged in.

1

Thursday, 16 February 2012, 18:25

Uniwersum Nekkar

Nowe Uniwersum o nazwie Nekkar zostanie otwarte 22 lutego
Uniwersum będzie posiadało standardową konfigurację

Tak więc kto bedzie grał? :) Standardowa konfiguracja więc do bani i ja odpadam :P

ps. gf jak zwykle nie myśli :) im większy speed tym więcej graczy przez co więcej anty, ale co ja się będę udzielał :]

This post has been edited 1 times, last edit by "HalloweeN" (16 Feb 2012, 18:27)

DBlancik

Nowicjusz

Date of registration: 14 Feb 12

• Send private message

2

Thursday, 16 February 2012, 18:33

Najlepsza opcja moim zdaniem
-Podwójna prędkość
-50% złomu z flot

Mam nadzieję że może zmienimy cos;p

The Farm3r

Natchniony

• "The Farm3r" is male

Date of registration: 27 Feb 11

• Send private message

3

Thursday, 16 February 2012, 18:57

Czekam z niecierpliwością na nową uni... W sumie czekałem. Kolejny raz się zawiodłem. Od wielu miesięcy czekam na nową SPEED uni, ale ani słychu, ani widu. GF myśli tylko o tym jak później łączyć każdą uni ze sobą, dlatego nie tworzą speed uni. Dla mnie nowa uni to kompletna żenada. Mało kto ma ochotę na pół roku gry by ściągać moony. Teraz FSy na stacjonuj i kolonizuj najbezpieczniejsze i ogólnie na co można liczyć to, że jakaś lama kupi/dostanie konto i zrobi na PZ, lub kogoś skontrujesz lub najlepiej i na co głównie teraz kładą nacisk... że floty nie odbierzesz i będzie sobie ładnie stała. Nie da się akcji robić, pułapek, bo wszystko jest tak powolne, że każdy 20x się zastanowi i odpuści... Nikt nie farmi, bo komu się chce czekać 1.5h by dolecieć i 1.5h by odebrać. Ktoś woli iść na orlik i pograć w piłkę. Taka electra skazana jest na siebie, bo jej z niczym i nikim już nie połączą. Dla mnie innym, większym bólem jest to, że konta co trafiąją na wieczny urlop i się kasują, lub jest nakładana blokada to, że tak naprawdę uni na tym wiele traci. GF mogłoby coś wymyśleć i fajnego z tym zrobić. Skoro nam taki piękny interfejs zafundowali i są tak twórczy to czemu za to się nie zabiorą. Jest wiele uniwersów gdzie nie ma nic do złomowania już. Na starych uni jak nie masz GSów to Twoja flota stoi i stoi... i powodzenia byś nią wyleciał... w OGame gram od wielu, wielu lat. Czasem bardziej aktywnie, czasem mniej, ale póki jeszcze nie skończyłem edukacji to nie bardzo sobie wyobrażam nie mieć po co wieczorem wejść (kiedy się uczę) na kompa i kogoś podenerwować, ale tak naprawdę jeśli te łączenie ma potrwać mojej uni jeszcze ze 2-3 miesiące to to dla mnie głównie oznacza 2-3 miesiące urlopu i wiem, że nie tylko na mojej uni tak jest. Liczyłem, że załapię się minimum na uni x2, a tu co? Kolejny STANDARD... PORAŻKA.
,,Graj legalnie, bądź sprytny, zostań zbanowny''

http://board.ogame.us/board181-the-unive…gitivo-bye-bye/

Own

Potrójny As

• "Own" is male

Date of registration: 10 Sep 06

Zawód: brak

• Send private message

4

Thursday, 16 February 2012, 19:13

fajnie ze nowe uni w koncu startuje- na pewno zagram. standardowa predkosc ok ale moglo byc chociaz 70% zlomu tak jak na jupiterze. czy standardowa konfiguracja to takze acs?

5

Thursday, 16 February 2012, 19:18

co trzeba zrobic by mieć gs na starcie ?(
gdzie wpisuje sie kody do OG ?(
czy ten temat chociaz raz nie pojawi sie tu ?( :E

nie moglem sie powstrzymac ^^
<:
u67 -on
ST u67: 9 - 29834,47%

This post has been edited 2 times, last edit by "NoName" (16 Feb 2012, 19:19)

• "pozeracz kapci" has been banned

Date of registration: 25 Jan 12

• Send private message

6

Thursday, 16 February 2012, 19:32

ciekawe czy bedzie wiecej ludu niz na mizarze :) ( szczerze watpie )

7

Thursday, 16 February 2012, 20:06

teraz wieksze zainteresowanie laczeniem wiec wydaje mi sie ze ludzi nie bedzie jakos duzo

ST= 47567,11 %

8

Thursday, 16 February 2012, 20:07

nie koniecznie wszyscy lubią siedzieć na nocniku przed kompem:) 1h lot to człowiek pójdzie po szlugi zapali sobie ogarnie mieszkanie itd a nie 4h bez przerwy na krześle.... Hemoroidów idzie dostać od takiego siedzenia:) Jest tyle speedów w necie 2x 5x 50000x :D

Ujrzą wolnych ludzi i wolność a wróg ujrzy błysk naszych dział usłyszy szczęk naszego oręża i zrozumie do czego jesteśmy zdolni. Wypracujemy to w pocie czoła w trudzie zgiętych karków w dzielności naszych serc Panowie bandera na maszt!!!!

DBlancik

Nowicjusz

• Send private message

9

Thursday, 16 February 2012, 20:17

nie koniecznie wszyscy lubią siedzieć na nocniku przed kompem:) 1h lot to człowiek pójdzie po szlugi zapali sobie ogarnie mieszkanie itd a nie 4h bez przerwy na krześle.... Hemoroidów idzie dostać od takiego siedzenia:) Jest tyle speedów w necie 2x 5x 50000x :D
Owszem, ale moim zdaniem 2x jest optymalne, powiedziałbym nawet że to powinien być standard, a dla mniej aktywnych graczy specjalne x1 ;P

• "pozeracz kapci" has been banned

Date of registration: 25 Jan 12

• Send private message

10

Thursday, 16 February 2012, 20:26

narzekacie i narzekacie :)
jesli ktos chce grac na speedzie niema problemu
wystarczy dojsc do dobrego top na nowym uni a pozniej wymienic na fornax / electre :)

Own

Potrójny As

• "Own" is male

Date of registration: 10 Sep 06

Zawód: brak

• Send private message

11

Thursday, 16 February 2012, 20:29

no dokladnie- speeduni to dla hardkorowcow jest a raczej dla nol lajfow lubiacych robic kupe pod siebie. normalna predkosc jest ok dla ludzi majacych co robic poza siedzeniem i klikaniem ( mozna sie odciskow nabawic; rotfl )

DBlancik

Nowicjusz

• Send private message

12

Thursday, 16 February 2012, 20:30

narzekacie i narzekacie :)
jesli ktos chce grac na speedzie niema problemu
wystarczy dojsc do dobrego top na nowym uni a pozniej wymienic na fornax / electre :)
Bezsens. Na speedach sie szybciej rozwijasz przecież, po co zaczynać na wolnym skoro można walić od razu na speed. W graniu na nowym speed chodzi bardziej o prestiż w walce o Top od początku uni 8-)

Qnatic

Nowicjusz

Date of registration: 16 Feb 12

• Send private message

13

Thursday, 16 February 2012, 20:31

Szczerze mówiąc, czekałem dość długo , na temat, w którym to Nasz Art, powiadomi Nas o nowym Uni. Czekałem, mijały tygodnie... (Oczywiście miałem nadzieję szczerą na Speeda, chociaż x2 !) ... A tu jak na złość, STANDARD !

Wiecie co...

OS4ma

Berbeć

• "OS4ma" is male

Date of registration: 25 Aug 11

Zawód: Technikum

• Send private message

14

Thursday, 16 February 2012, 20:41

Również twierdzę, że to uni powinno mieć speed chociaż x2 ,a najlepiej x5 :P x1 jest już dużo, i się troche nudzą... no cóż, biore to co dają, zagram sobie i zobacze jak pójdzie, najwyżej się zamieni na coś lepszego :)
Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich.
~ Andrzej Sapkowski
Krew Elfów

Kasia321

Ruda i wredna^^

• "Kasia321" is female

Date of registration: 16 Apr 05

• Send private message

15

Thursday, 16 February 2012, 20:54

Nie ma szans na zmianę konfiguracji. Zwykłe uniwersum zostało narzucone odgórnie.
Wszelkie zgłoszenia, pw w tej sprawie są zbędne.
Nie patrz wielce w przeszłość, która przeminęła
i nie zawracaj sobie głowy przyszłością, która nie nadeszła.
Żyj teraźniejszością i spraw by była warta wspomnień

Scott Taylor

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości

Terry Pratchett

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

Date of registration: 28 Oct 06

• Send private message

16

Thursday, 16 February 2012, 21:07

Kiedyś były tylko uni x 1 i zawsze pełno ludu. Ale czasy się zmieniają - byle szybko. Ale kto szybko zaczyna szybko kończy.
Prowadzę temat Najlepsze planety Ogame.pl. Może się wpiszesz?

Maraton - Top1 uni43 / Top17 uni68 / rekord światowy - ilość zabudowanych pól na planecie - 319/352 / rekord krajowy - najbardziej wartościowa planeta - 11.132.232 punktów
Maraton - Ikariam - Top2 Kappa / rekord krajowy - przyszłość nauki - poziom 18

Xanatos

Gram dla WOŚP

• "Xanatos" is male

Date of registration: 6 Aug 11

Zawód: Farmer

• Send private message

17

Thursday, 16 February 2012, 21:12

jak dla mnie standardowa konfiguracja jest odpowiednia i jedyną możliwą. ogame to tylko gra i nie zastąpi mi życia i chleba nie zapewni. ;)

Jeśli zniszczysz mnie dzisiaj, odrodzę się.
Silniejszy, mądrzejszy; mogący Cię zniszczyć

Rav4

Operator Gry

• "Rav4" is male

Date of registration: 30 Mar 11

• Send private message

18

Thursday, 16 February 2012, 21:34

Ja na razie gram tylko na Electrze, ale gdyby otworzyło się nowe uni x5 to na pewno bym tam grał. Z tego co rozmawiam z sojusznikami i pozostałymi graczami to cała masa ludzi przynajmniej by spróbowała zagrać na takim startującym uni. Dlaczego GF nie posłucha graczy i nie zrobi choćby ankiety nt. parametrów nowego universum? Nie wiem, widocznie mają inny zamysł strategiczny na dalszy rozwój gry.

DBlancik

Nowicjusz

• Send private message

19

Thursday, 16 February 2012, 21:43

Raczej jesteśmy uzależnieni od ogame.de, wiec co niemiaszki wymyślą to jest i u nas.. :?

Date of registration: 16 Feb 12

• Send private message

20

Thursday, 16 February 2012, 21:58

Jest raczej mało prawdopodobne,że wyjdzie jeszcze kiedyś jakieś speed uni.Celowo wydają ze standardową prędkością,żeby w razie małej ilości graczy zrobić z kilku uniwersów jedno.Jak wejdzie już uni fusion to programiści owiele łatwiej poradzą sobie z łączeniem kolejnych.Owszem speed x1 jest fajne ale czasami..Co jak mamy ochotę posiedzieć i pofarmić.Czekać 1.5 godziny na powrót floty?Jak dla mnie jest to już nie do przetrawienia.

21

Thursday, 16 February 2012, 21:58

To jak wrzucają uni x1 niech zmniejszą czas badania astro... :wrr:

DLuGi xD

Zdobywca

• "DLuGi xD" is male

Date of registration: 26 Mar 09

Zawód: Barman i student

• Send private message

22

Thursday, 16 February 2012, 23:01

Kolejny raz lipa z nowym unii. Tak trudno zmniejszyć liczbę galaktyk? Zwiększyć debris? Speed?

Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 114 lat!

UNII 64, IO, Jupiter OFF
UNII Mizar ON / osiągnięty top - 81 :) / Yakooza ]:-D

23

Thursday, 16 February 2012, 23:34

Długi sezonowcu :E
mało Ci uni.. :P
pograłbys na jupi lepiej a nie skaczesz jak ten kangur :P z uni na unie :P
uni [64] - top 30 On [LaMki]
uni [66] - top 80 On [B.D.]
uni [Jupiter] - top 20 On [RFH]

24

Thursday, 16 February 2012, 23:37

narzekacie
wpiszcie w google klon ogame duża szybkość i możecie grać:D 50000x i nawet poczty nie sprawdzicie:)
kiedyś były tylko 1x i grało po 10k ludzi
odnośnie astro to GF może zmniejszyć koszt astro czas badania i co z tego???
każdy będzie miał po 15 planet i nadal będzie tak samo
tylko liczby większe

Ujrzą wolnych ludzi i wolność a wróg ujrzy błysk naszych dział usłyszy szczęk naszego oręża i zrozumie do czego jesteśmy zdolni. Wypracujemy to w pocie czoła w trudzie zgiętych karków w dzielności naszych serc Panowie bandera na maszt!!!!

• "Billie the kid" is male

Date of registration: 21 Jun 10

Zawód: Korespondent ds . unii europejskiej

• Send private message

25

Thursday, 16 February 2012, 23:48

ludzie , czy wy nie rozumiecie ze team nie ma na to wplywu jakie konfiguracje sa dostepne to robi Firma Gf i sie czepiajcie ich a nie Teamu :P . Po drugie , nie odpowiada wam speed razy 1 ?? to na Electre i to szybko , nie kazdy siedzi na bezrobotnym i ma niewiadomo ile czasu , rodzine i tak dalej :D . ja napewno zagram jako Nightm4r3 , eks Muminki , Smerfy odezwijcie sie na Pw jak co po GG

Date of registration: 1 Sep 09

• Send private message

26

Thursday, 16 February 2012, 23:57

ja tez mysle chetnie zagram ;] ludzie z leo/mizar mozna by cos pograc;pp Wczesniej na mizarze 4fun ale skoro nowe uni wchodzi... ;]

i tak ps fajnie jest sobie pograc poprostu dla zabawy a nie zeby grac jak na szpilkach nawet kupy nie moc zrobic bo ktos Cie moze w tym czasie zezlomowac;] Albo robic fsy kiedyidzie sie zrobic herbate....ale jednak jakies 50% zlomu czyz floty czyz oborny byloby napewno mila odmiana ;]

This post has been edited 1 times, last edit by "Why so SeriouS?" (16 Feb 2012, 23:58)

Rav4

Operator Gry

• "Rav4" is male

Date of registration: 30 Mar 11

• Send private message

27

Friday, 17 February 2012, 0:09

Ale jak sobie ponarzekamy, to może nasz team przekaże do GF że np. na każdym kolejnym nowym uni pierwszego dnia rejestruje się coraz mniej osób, a coraz więcej osób domaga się speedowych uni. W każdym razie marzyć zawsze można :E

Date of registration: 1 Sep 09

• Send private message

28

Friday, 17 February 2012, 0:14

Noo bez przesady na mizarze wlasnie bylo narazie najwiecej graczy i chyba nadal jest prawie 7k

• "Billie the kid" is male

Date of registration: 21 Jun 10

Zawód: Korespondent ds . unii europejskiej

• Send private message

29

Friday, 17 February 2012, 0:14

why , Ty to chyba ze mna grales na Leo w Muminkach no nie ? wiem ze cos tam kojarze Twoj Nick , Helloweena z reszta tez kojarze , ale mysle czy zaczynac czy nie , jeszcze prawie tydzien czasu zobacze hehe :D

zmechuU28

Gram dla WOŚP

• "zmechuU28" is male

Date of registration: 5 Jan 07

• Send private message

30

Friday, 17 February 2012, 0:25

Ciekaw jestem, czy na Nekkar będzie więcej niż 2k graczy. Prędkość standardowa, więc przed końcem OGame wiele się nie poklika. Podejrzewam, iż większość graczy taktycznie przygotowuje się do unifusion, więc nie w głowie im udział w wyścigu szczurów na nowym Uni. Będzie sporo tradycyjnych napaleńców "... teraz uda mi się być w Top20!", ale czy dzięki temu pojawią się tłumy? Hmmm, raczej bym się o to nie zakładał :-)

Pozdrawiam
Artur
Top20 Uni28: ab ovo usque ad mala [OFF]
Va'esse deireádh eap eigean...