You are not logged in.

Amazon850

Legenda Forum

• "Amazon850" is male

Date of registration: 18 Feb 08

• Send private message

61

Saturday, 4 February 2012, 21:33

Nie trzeba nic klikać jak sam zostawiasz. klik :)

Jedynak doskonale wiesz, że ta flota nie została na moonie, dziwnym trafem lecąca flota, ktorą widziałem w locie co najmniej 3 razy przed wylogowaniem wraca na moona bez żadnego raportu
to jeśli chodzi o złom

wyliczyć coś to trzeba umieć, nie wystarczy latać na bfs lub ściągnąć moona ;)

a embargo na dex zaczęło się dużo później, nawet chyba wiesz od kiedy ]:-D

Egzegeta TheOne to nasz proplayer na uni ściągnięty przez hessowo do zezłomowania Jarczyka
lata na górników i najchętniej na bez FS-a (bfs)
tak w sumie bez finezji

a co do mojego złoma - flota leciała na fsie, w środku nocy się okazuje, że jest na moonie
w sumie to się z tego złoma cieszę, nie ma czego pilnować i spokojnie można pogórniczyć
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.

bojkotuję firmy chcące wprowadzenia ACTA
nie kupuję nic co ma jakikolwiek związek z USA

This post has been edited 1 times, last edit by "Amazon850" (4 Feb 2012, 22:19)

Egzegeta

Forumowy As

Date of registration: 16 Sep 11

• Send private message

62

Saturday, 4 February 2012, 22:01

Amazon mógłbyś prostszymi słowami wyjaśnić co się wydarzyło? Co to jest BFS?
Szukajcież w księgach Pańskich, a czytajcie; ani jedno z tych nie uchybi, a jedno bez drugiego nie będzie; albowiem usta Pańskie to rozkazały, a duch jego sam zgromadzi je.

ZaxHunter

Forumowy Imperator

• "ZaxHunter" is male

Date of registration: 27 Jan 07

• Send private message

63

Saturday, 4 February 2012, 22:21

Amazon mógłbyś prostszymi słowami wyjaśnić co się wydarzyło? Co to jest BFS?
BFS - brak fs'a czyli pozostawienie floty bez opieki...

A co do floty która leciała na fs'a...
Może:
a) źle sprawdziłeś czasy posłałeś ją na stacjonuj a patrzyłeś na czas lotu w dwie strony
b) leciała na cel który nagle przestał istnieć, jeśli się nie mylę flota wysłana na moona w momencie jego zniszczenia automatycznie jest zawracana
c) jakiś bug bo i to się zdarza

This post has been edited 1 times, last edit by "ZaxHunter" (4 Feb 2012, 22:24)

64

Saturday, 4 February 2012, 22:34

a embargo na dex zaczęło się dużo później, nawet chyba wiesz od kiedy ]:-D

Walczysz z wiatrakami. Nie jestes w stanie calkowicie, ani nawet w odczuwalnym stopniu odciac flociarzy od dostaw dykty. Grow up.

Egzegeta TheOne to nasz proplayer na uni ściągnięty przez hessowo

oj Amazon, jak Ty malo wiesz... a krzyczysz najglosniej.
Jedynaka nie sciagnal hess, tylko bezposrednio ja. Hess nie mial z tym kompletnie nic wspolnego. ;)

top1 złomiarzy ogame.pl z wynikiem - 255ST - 502.437%
Personal Best: [TA] Matiq vs biomasarz [NG] - 24211%
ostatnia aktualizacja: 17.09.2011 r.

This post has been edited 2 times, last edit by "Matiq" (4 Feb 2012, 22:38)

Amazon850

Legenda Forum

• "Amazon850" is male

Date of registration: 18 Feb 08

• Send private message

65

Saturday, 4 February 2012, 23:24

Matiq masz rację na Twoje konto wszedł :)
zgubiłem się w ilości transferów ^^

Matiq ani w 100% ani w 50% nie odetnę flociarzy od dexu - sam, ale jeśli zrobi to kilku, kilkunastu to już zaczyna się robić problem
dex jest potrzebny do:
1) astro, część górników Ci nie sprzeda bo zbierają
2) fsy, powiedzmy, że na to wystarczą Ci własne ekstraktory
3) budowę flot - z reguły trochę ich spada, więc i na odbudowę też potrzeba
4) loty - trochę to mimo wszystko pali

biorąc pod uwagę mniejsze planety niż na starych uni to i własne zasoby na niedużo Ci starczą, w każdym razie nie na wszystkie 4 punkty
biorąc pod uwagę handlarza max 3:1 metal/dex i 2:1 kryształ/dex to jednak bez "pastuchów" Wasza gra będzie przypominać bardziej wegetację

ZaxHunter dobrze sprawdzałem, leciała z moona na moon stacjonuj, z jakieś 15-20m od startu jeszcze ją widziałem, ale nie o tym ten temat ;)

TheOne ja i finezja? raczysz żartować :P finezyjnie wykonywany fs lub zwózka surki :P
no i ja wielki, chyba raczej gruby :D

jako obserwator mam swoje zdanie na temat tego co się na tym uni dzieje, ot wszystko
mimo, że nie trawię Jarola to muszę mu w pewnej rzeczy rację przyznać - jak Wy go chcecie zezłomować? latając na transy?
a co do strategii to Jarczyński Wam pokazał co to takiego jest, broniąc choćby Chaosika
no byłbym zapomniał Wy też pokazaliście swoją strategię - zezłomowanie swojego sojusznika :quasi:
no ale przecież G-O powstało tylko dla Waszej przyjemności :XP:

mówisz dexu macie pod dostatkiem, to super ^^
lataj dalej po górnikach :P

i byłbym zapomniał, dziękuję za świeżą dostawę krissu dziś ^^
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.

bojkotuję firmy chcące wprowadzenia ACTA
nie kupuję nic co ma jakikolwiek związek z USA

This post has been edited 3 times, last edit by "Amazon850" (5 Feb 2012, 7:37)

66

Sunday, 5 February 2012, 0:10

Quoted from "Amazon50"

a embargo na dex zaczęło się dużo później, nawet chyba wiesz od kiedy

Owszem, dało się zauważyć... ale jedynie po ilości spamu w handlu na draco. Ale szczerze mówiąc nie znam osoby, którą byś odciął od dostaw dexu, a przynajmniej u nas takiej nie ma :)
Mało tego nawet nie ograniczasz tych dostaw - w dalszym ciągu każdy kupuje tyle ile potrzebuje...

Quoted

lata na górników i najchętniej na bez FS-a (bfs)
tak w sumie bez finezji

Więc niech wielki Amazon pokaże mi jak to w KFZ sobie radzi, niech zdradzi swoją niebywałą finezję zanim zacznie pouczać kogokolwiek :)
Nie muszę nic nikomu udowadniać. Nie gram dla Ciebie, tylko żeby zabić trochę SWOJEGO wolnego czasu. Możesz pisać co chcesz na temat mojej strategii ale nie zmienia to faktu, że do tej pory sprawdza się dosyć dobrze :)

W przeciwieństwie do Ciebie zamiast obrażać innych, tworzyć ciekawe historie z domysłów, a właściwie wymysłów wolę ten czas poświęcić na strącenie kilku transporterów dzięki czemu flota sama na siebie zarabia - i na loty i na rozbudowę.
Liczba ST: 329 (regular: 302 speed: 27)
Suma % w ST: 698 815% (regular: 606 795% speed: 92 020%)
Personal best (regular): ACS 117 042%, SOLO 21 402%
Personal best (speed): ACS 21 846%, SOLO 14 135%

Krysztal

Forumowy Imperator

• "Krysztal" is male

Date of registration: 24 Nov 05

• Send private message

67

Sunday, 5 February 2012, 2:17

na start uni 67 jak narazie ubierałem 276 mil paliwa ja tam wole sam zabierac gornikom i nie interesują mnie przeliczniki i bynkry 4k gs sojuszu raczej sie wbije wszedzie :)

TOP 1-uni2
ST-163
PB - SOLO - 19560%
PB - ACS - 21019%

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

Date of registration: 28 Oct 06

• Send private message

68

Sunday, 5 February 2012, 9:35

Gdy nie było handlarza to i owszem się handlowało. Przeliczniki - lepsze dla stałych odbiorców, gorsze dla innych - jak w życiu. Teraz handlarz to zaburzył i bez niego ani rusz. Ceny minimalne u handlarza to 2,5:1,5:1. Jeżeli ktos oferuje niższe, to mysli, że spotkał głupiego lub niedoinformowanego. A tacy są wszędzie.
Prowadzę temat Najlepsze planety Ogame.pl. Może się wpiszesz?

Maraton - Top1 uni43 / Top17 uni68 / rekord światowy - ilość zabudowanych pól na planecie - 319/352 / rekord krajowy - najbardziej wartościowa planeta - 11.132.232 punktów
Maraton - Ikariam - Top2 Kappa / rekord krajowy - przyszłość nauki - poziom 18

Shadow_1887

Gwiezdny Pirat

• "Shadow_1887" is male

Date of registration: 24 Nov 06

• Send private message

69

Sunday, 5 February 2012, 9:45

Eeee to cos slabob ztym dexem ja juz mam uciupane 750kk deu na loty widac gornicy u nas lepiej zbieraja albo slabo krysztal farmisz ]:-D

Takze przynajmniej w moim wypadku podnoszenie cen na u 67 jakie maja podobno byc nie jest zagrozeniem

Top 1 ACS u67 - 29579,08%
Top 2 ACS u10 - 19.999%
Top 3 Solo u10 - 10.995%

70

Sunday, 5 February 2012, 10:31

1kkk deu to mam dawno i nie schodzę poniżej tej granicy, nawet jak przez 2 miesiące nie uda mi się kupić deu to w końcu ktoś sprzeda i to po takim przeliczniku jaki ja chce. Nie kupuje drożej niż 1,8/1,4/1. Często wole nic nie kupić iź kupić drogo. A sojusznicy zawsze tanio sprzedają.
solo: 11'254%
acs:
53'196%

99 ST: 295'727,01%

Horizon

Pogromca Wszelkich Tematów

• "Horizon" is male

Date of registration: 11 Nov 05

• Send private message

71

Sunday, 5 February 2012, 12:10

O widzę, że zaczyna się offtop i mierzenie kusiek - ja mam tyle dexu, a ja mam tyle, a ja jeszcze więcej. Dex jest po to, żeby go wydawać lub mnożyć.
Jak już będzie po fuzji to każdy będzie miał czas się wykazać.
And God said... Let there be NECRO. And it was. And he saw that it was good.

---------------------------
In Xanadu did Kubla Khan
A stately pleasure-dome decree:
Where Alph, the sacred river ran
Through caverns measureless to man
Down to a sunless sea

72

Sunday, 5 February 2012, 13:07

co do tego przeliczniku i szanowania się, to czasem górniki chcą po 2,8/1,9/1 sprzedawać, więc nie można robić takich pokrzywdzonych, że dex nie schodzi

ciap

Gram dla WOŚP | Wredna baba :(

• "ciap" is female

Date of registration: 23 Feb 06

Zawód: Leń

• Send private message

73

Sunday, 5 February 2012, 13:29

Jak chciałam raz sprzedać po 2:1,5:1 to nikt nie chciał bo życzyli sobie 1:1:1 :F

.

Klub Nielubianych Przez Wakata

Marvin, ciap, Madderdin, buleon

74

Sunday, 5 February 2012, 14:03

Matiq ani w 100% ani w 50% nie odetnę flociarzy od dexu - sam, ale jeśli zrobi to kilku, kilkunastu to już zaczyna się robić problem

Na uni nie gra kilku, czy tez kilkunastu gornikow tylko znacznie, znacznie wiecej. Wiec 'embargo' nalozone przez paru zbuntowanych 'pastuchow' nie zrobi problemu. Zadnego.

dex jest potrzebny do:
1) astro, część górników Ci nie sprzeda bo zbierają
No ba! Powiem Ci wiecej - ja znam jeszcze pare innych badan, ktore wymagaja deu. Jednakze nie samymi badaniami zyje ekonom, w koncu dykta przestanie mu byc niezbedna i zacznie ja sprzedawac.

2) fsy, powiedzmy, że na to wystarczą Ci własne ekstraktory
Zgoda.
3) budowę flot - z reguły trochę ich spada, więc i na odbudowę też potrzeba
4) loty - trochę to mimo wszystko pali
ad. 3 i 4
Z tym to ja nie mialem nigdy specjalnych problemow. I wyobraz sobie, ze nie potrzebowalem do tego armii pushowek, moonowek, czy czego tam jeszcze. Mozna? Pewnie, wystarczy odpowiednia strategia.

biorąc pod uwagę mniejsze planety niż na starych uni to i własne zasoby na niedużo Ci starczą, w każdym razie nie na wszystkie 4 punkty
biorąc pod uwagę handlarza max 3:1 metal/dex i 2:1 kryształ/dex to jednak bez "pastuchów" Wasza gra będzie przypominać bardziej wegetację

Wybacz, ze torpeduje Twoj genialny plan, ale niestety nie jestes ani pierwszym, ani zapewne ostatnim ktory tego probowal. Efekt? Flociarze maja sie w najlepsze, o czym swiadcza powyzsze wpisy o ilosci posiadanych zapasow paliwa.
Nie mozna wciaz robic tego samego i oczekiwac innych efektow. ;)
Jedynymi rzeczami, ktore moga sprawic, ze gra flociarzy bedzie przypominac wegetecje sa checi i czas. Czas, ktory moga poswiecic na ow gre. Checi, ktore ten czas organizuja. A ogejmowe embargo nie determinuje zadnego z tych czynnikow, ergo caly plan zmuszania flociarzy do wegetacji poprzez nie sprzedawanie wahy jest rownie skuteczny co azbest w walce z rakiem. Chociaz kto wie, czego tam jeszcze dowioda amerykanscy naukowcy... ^^

top1 złomiarzy ogame.pl z wynikiem - 255ST - 502.437%
Personal Best: [TA] Matiq vs biomasarz [NG] - 24211%
ostatnia aktualizacja: 17.09.2011 r.

lualua

Zdobywca

• "lualua" is male

Date of registration: 17 Jul 09

Zawód: Geszefciarz

• Send private message

75

Monday, 6 February 2012, 22:21

Hmm właśnie jeden z buntowników zmienił zdanie. Nie chciał sprzedać po ludzkiej cenie to miał bliskie spotkanie 3-go stopnia z drobiem i już chce sprzedawać jak dawniej. Jak to prezio Lechu W. mawiał - kto z Mnietkiem wojuje ten od Mnietka ginie.

Mari

Podwójny As

• "Mari" is male

Date of registration: 24 Jun 09

Zawód: Student

• Send private message

76

Wednesday, 15 February 2012, 22:01

Racja, że taka cena sprawia, że ludzie przestają szanować to, że to jest deuter a nie inny surowiec, a jeszcze bardziej nie szanują innych górników.
Popieram akcje!

Rav4

Operator Gry

• "Rav4" is male

Date of registration: 30 Mar 11

• Send private message

77

Thursday, 16 February 2012, 1:12

Prawda jest taka, że możemy sobie popierać lub nie, ale taniego sprzedawania dexu się nie wyeliminuje. Ze szkodą dla wszystkich sprzedających.

Pietrzass

Potrójny As

• "Pietrzass" is male

Date of registration: 24 Dec 10

• Send private message

78

Thursday, 16 February 2012, 12:49

Ja tam problemu z cenami paliwa jakos nie mam ba, sam sobie je ustalam.
Chcecie porzadny przelicznik to dam wam prosty sposob na jego osiagniecie ale jak ktos cierpliwoscia nie grzeszy to niech nawet nie czyta.
Jak wszyscy zapewne wiedza na ekspedycji mozna znalezc darmowego handlarza, takze latamy systematycznie az sie trafi handlarz na deu i latamy dalej na ekspy bo pewnie nie wszyscy zdaja sobie sprawe z tego iz posiadajac niewykorzystanego handlarza kazdy nastepny znaleziomy przepada jednoczesnie podbijajac troche cene pierwszego. W ten sposob mozna przelicznik handlarza podbic sobie do max 3:2:1 a takiej ceny zaden flociarz wam nie da. Ale jak juz mowilem sposob tylko dla cierpliwych bo uzyskanie takiej ceny trwa dosc dlugo przez co trza sie w pojemne magazyny zaopatrzyc i przyzwyczaic do duzej ilosci wozonej wody.
Handlarz nie zwierzatka codziennie sie nie trafia :P
You wanna piece of me, boy??
PB Solo: 7396,8%
PB ACS: 13633,91%

This post has been edited 1 times, last edit by "Pietrzass" (16 Feb 2012, 13:51)

wikerben

Postępowy

• "wikerben" is male

Date of registration: 15 Aug 09

• Send private message

79

Thursday, 16 February 2012, 14:14

Handlarz nie zwierzatka codziennie sie nie trafia :P
Trafne porównanie ostatnimi czasy tylko to mi się trafia:] Mógłbym chyba już ZOO otworzyć:]

This post has been edited 1 times, last edit by "wikerben" (16 Feb 2012, 14:14)

Egzegeta

Forumowy As

Date of registration: 16 Sep 11

• Send private message

80

Thursday, 16 February 2012, 18:30

Pietrzas jak często Ci się zdarza, że nowy handalrz nic nie poprawi przelicznika pierwszego? 2 razy miałem nowego handalrza gdy nie wykorzystałem pierwszego i w obu przypadkach nic się nie zmieniało, stąd wyciągnąłem wniosek, że należy "zmarnować" handalrza ze słabym przelicznikiem i czekać na lepszego.
Szukajcież w księgach Pańskich, a czytajcie; ani jedno z tych nie uchybi, a jedno bez drugiego nie będzie; albowiem usta Pańskie to rozkazały, a duch jego sam zgromadzi je.

Rav4

Operator Gry

• "Rav4" is male

Date of registration: 30 Mar 11

• Send private message

81

Thursday, 16 February 2012, 21:24

Egzegeta - musiałeś mieć wyjątkowego niefarta. Mi zawsze handlarz polepszał przelicznik choćby o parę setnych i choćby na jeden surowiec.

Pietrzass

Potrójny As

• "Pietrzass" is male

• Send private message

82

Thursday, 16 February 2012, 21:39

Fakt też zauważyłem że ostatnich dwóch handlarzy mi nic nie podniosło.
Albo pech albo GF popsuł coś przy którymś updatecie
Ale zazwyczaj 3-4 handlarzy podnosi przelicznik do max

//Tak brzmi lepiej ;)
//Asiaa

This post has been edited 1 times, last edit by "Pietrzass" (16 Feb 2012, 21:39)

daniel7

Nałogowiec

• "daniel7" is male

Date of registration: 3 Sep 06

• Send private message

83

Thursday, 16 February 2012, 22:57

Też dosyć nie dawno miałem taki problem, ale trochę cierpliwości i teraz już mam 3:1.96:1
Bardzo rzadko osiąga się 3:2:1 ale przel np 3:1.96:1 to u mnie standard po ~4 handlarzach i dalej już nie rośnie;p

Pietrzass

Potrójny As

• "Pietrzass" is male

• Send private message

84

Thursday, 16 February 2012, 23:23

rosnie rosnie
ja zawsze czekam na 3:2:1 i taniej nie sprzedaje
zawsze mi sie udawalo max osiagnac
choc czasem trza dlugo czekac :/
no ale magazyny po 200kk pojemnosci zalatwiaja sprawe :P

takze kto ma troche pomyslunku zastosuje przedstawiony przeze mnie sposob
reszta niech dalej placze ze flociarza za bezcen sprzedaje

This post has been edited 1 times, last edit by "Pietrzass" (17 Feb 2012, 0:11)

hot_shot2

Nałogowiec

• "hot_shot2" is male

Date of registration: 7 Apr 06

• Send private message

85

Friday, 17 February 2012, 8:14

to faktycznie miales pecha z tym handlarzem. z regoly max 2 handlarzy podnosi przeliczik na max. jendan aby tak sie stalo pierwszego musisz kupic a poza tym dochodzi jeszcze wybor za co handlowac. jesli sam tego nie zrobiz to z ekspedycji przydziela ci np krysztal za deuter i takiego handlarza po co trzymac. Mysle ze da rade zrobic to wszystko bez zakupu dodatkowej anty lecz jak tu ktorys przedmowca pisal trzeba latac na te ekspedycje i magazyby zrobic;] aby nie wymieniac po kilka baniek dexu.

This post has been edited 1 times, last edit by "hot_shot2" (17 Feb 2012, 8:18)

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

Date of registration: 28 Oct 06

• Send private message

86

Friday, 17 February 2012, 9:38

Wszystko się zgadza. Cykam handlarza z ekspedycji już od dawna i przeliczniki można dobić do prawie 3:2:1. Teraz czekam na handlarza deuterem. A już dwóch handlarzy metalem pogoniłem...
Prowadzę temat Najlepsze planety Ogame.pl. Może się wpiszesz?

Maraton - Top1 uni43 / Top17 uni68 / rekord światowy - ilość zabudowanych pól na planecie - 319/352 / rekord krajowy - najbardziej wartościowa planeta - 11.132.232 punktów
Maraton - Ikariam - Top2 Kappa / rekord krajowy - przyszłość nauki - poziom 18

daniel7

Nałogowiec

• "daniel7" is male

Date of registration: 3 Sep 06

• Send private message

87

Friday, 17 February 2012, 17:36

Najczęściej po handlu czekam do pierwszego handlarza jak się trafi nie kupujący deu to trudno i wynajmuję kupującego deu, ale zawsze tym sposobem raz na trzy razy zaoszczędzę na wynajęcie
A magazyny obecnie po 111kk na razie wystarczają;p

Takie pytanie
Jakie max przeliczniki można osiągnąć wynajmując handlarza kupującego metal lub kryształ?

Pietrzass

Potrójny As

• "Pietrzass" is male

• Send private message

88

Friday, 17 February 2012, 18:14

max zawsze jest 3:2:1 nie wazne co sprzedajesz
i kupując deu u handlarza taniej nie wyciągniesz
dlatego flociarze wolą naciągać nieświadomych niczego górników na żałosne przeliczniki

This post has been edited 1 times, last edit by "Pietrzass" (17 Feb 2012, 18:19)

hot_shot2

Nałogowiec

• "hot_shot2" is male

Date of registration: 7 Apr 06

• Send private message

89

Friday, 17 February 2012, 18:41

zgadza sie 3:2:1 obojetnie jaki surowiec wybierzesz..