You are not logged in.

ashley69

Zbanowany

• "ashley69" is male
  • "ashley69" has been banned
  • "ashley69" started this thread

Date of registration: 23 Jun 07

• Send private message

1

Friday, 3 February 2012, 0:13

Gornicy wszystkich UNI Szanujmy sie

Postanowilem zalozyc ten temat po ostanim poszukiwaniu klientow na deuter. Otoz rozwalil mnie koles ktory powiedzial ze owszem wezmie, ale po przeliczniku 2,1/1,1/1
Na moja odpowiedz ze zartuje odpowiedzial nie to nie znajde takiego co sprzeda. Ludzie. Ja rozumiem konkurencja i w ogole ale nie szalejmy z dumpingiem cenowym. Nie po to wywalam grube miliony na kopalnie deuteru zeby go potem 1:1 za krysztal wymieniac bo to jest szalenstwo. Trzymajcie cene to i zbyt bedzie i wiecej towaru na budowy bedzie.
A jak nie, to najpierw za grosze flociarzom napuszczacie deutru, a potem oni wam te nedzne ochlapy ktore zaplacili i tak wydra z was latajac na waszym deuterze. Bo po co maja kopac deuter jak za bezcen kupia a towar na budowe flotki przeznacza. Jeszcze raz apeluje. Szanujmy sie.

2

Friday, 3 February 2012, 0:17

hehe , za krysztal to mega ten przelicznik ci dal
niestety wiecej takich osob jest bo tez juz wiele razy mi ktos handel za takie smieszne sumy proponowal

ST= 47567,11 %

Mortal

Nałogowiec

• "Mortal" is male

Date of registration: 20 Jan 06

• Send private message

3

Friday, 3 February 2012, 0:34

Kiedyś za zbyt niskie/wysokie przeliczniki w handlu był ban za push. Ale to już chyba nie te czasy...

WONSZFRANEK

Forumowy As

• "WONSZFRANEK" is male

Date of registration: 5 Oct 08

• Send private message

4

Friday, 3 February 2012, 6:51

Czas znajdzie stałego dostawce za odpowiednią cenę .
Sprzedaję od dłuższego czasu miałem różnych odbiorców i różne ceny ale jak sprzedawałem po niżej swojej ceny to tylko osobom które trzeba było odbudować po złomie.

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

Date of registration: 28 Oct 06

• Send private message

5

Friday, 3 February 2012, 7:42

Deuter? Po co sprzedawać? Ludzie - ogarnijcie się. 3500 anty i handlarz skupuje po minimalnej cenie 1:1,5:2. A to jest cena minimalna. Często przelicznik kręci się wokół 1:2:3. Nie trzeba transportować, można sobie wymienić tam gdzie potrzeba.
Anty nie trzeba nawet kupować. Wysyłać ekspedycje i jest bezpłatnie.
A tacy ludkowie niech sobie kupują deuter u handlarza i niech przeklinają jakie to kiepskie przeliczniki są.
:D Górnicy wszystkich uni łączcie się :D
Prowadzę temat Najlepsze planety Ogame.pl. Może się wpiszesz?

Maraton - Top1 uni43 / Top17 uni68 / rekord światowy - ilość zabudowanych pól na planecie - 319/352 / rekord krajowy - najbardziej wartościowa planeta - 11.132.232 punktów
Maraton - Ikariam - Top2 Kappa / rekord krajowy - przyszłość nauki - poziom 18

This post has been edited 1 times, last edit by "Maratonczyk" (3 Feb 2012, 7:44)

Almera

Nałogowiec

Date of registration: 15 Jan 06

• Send private message

6

Friday, 3 February 2012, 7:54

Sprzedawanie deuteru flociarzom to marnotrawienie cennego surowca. I strata czasu na transporty.

Wystarczy postawić porządne magazyny i wymieniać u handlarza: szybko, od ręki i nawet najmniejsze przeliczniki i tak będą większe niż oferują flociarze.
Jeśli kogoś nie stać na antymaterię, to jak to słusznie zauważono - wystarczy słać regularnie DTki na ekspedycje, a 3,5k antymaterii szybko się uzbiera.

Rav4

Operator Gry

• "Rav4" is male

Date of registration: 30 Mar 11

• Send private message

7

Friday, 3 February 2012, 9:25

Popieram te zacną akcję, koniec psucia runku minimalem!

MalyPyton

Berbeć

Date of registration: 28 Oct 09

• Send private message

8

Friday, 3 February 2012, 10:18

Deuter

Jak coś to ja chętnie kupię deuter na U67, a płacę po przeliczniku 2,5:1,6:1

This post has been edited 1 times, last edit by "MalyPyton" (3 Feb 2012, 10:36)

9

Friday, 3 February 2012, 10:41

Ja na hydrze poniżej 3:2:1 nie schodze.
Chyba, że dla jakiegoś sojusznika w biedzie ale też niewiele.
I zawsze sprzedam to co chce !

To my narzucamy cene a nie flociarze. :cisza: Ciekawe jak długo pociągną jak zabraknie paliwa

Easy & Cazador -=FOREVER=-

10

Friday, 3 February 2012, 10:41

Również się dołączę do akcji !

Chociaż zastanawia mnie co to za uni skoro taki nędzny przelicznik Wam wciskają :]

ashley69

Zbanowany

• "ashley69" is male

• Send private message

11

Friday, 3 February 2012, 11:00

Ja na hydrze poniżej 3:2:1 nie schodze.
Chyba, że dla jakiegoś sojusznika w biedzie ale też niewiele.
I zawsze sprzedam to co chce !

To my narzucamy cene a nie flociarze. :cisza: Ciekawe jak długo pociągną jak zabraknie paliwa

No wlasnie to MY narzucamy cene. Wiec w mysl zle pojetej konkurencji TRZYMAJMY CENY!
Btw. uni LEO ;)

A przy okazji. Dzis wpadlem na to ze mozna za bezcen mase anty zdobyc przez sponsorpay. Nie wiem czy w Polsce tez, ale w UK mam w sponsorpay mase filmikow itp. gdzie nie trzeba nawet za bardzo sie wysilac. Dzis rano od niechcenia zebralem stamtad z 20K anty...
Teraz trwa budowa magazynow pod handlarza i mam w dupie deale z pazernymi flociarzami. Nie bedzie podazy to i ceny skocza. XD

This post has been edited 1 times, last edit by "ashley69" (3 Feb 2012, 11:03)

dENiOR

de Niro: Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

• "dENiOR" is male

Date of registration: 1 Feb 07

Zawód: no life :D

• Send private message

12

Friday, 3 February 2012, 11:12

No wlasnie to MY narzucamy cene. Wiec w mysl zle pojetej konkurencji TRZYMAJMY CENY!

Zmowy cenowe sa karalne! :D

Wystarczy popsuc trampki srednio jednemu gornikowi na miesiac i zapas paliwa jest i przelicznik tez korzystny.
SModek GiK: FAQ, Błędy, Zadawanie pytań

Jesteś nowy, szukasz wlasciwego FAQ? *Drogowskaz OGame - Co? Gdzie? Jak?*
Jak wejsc na IRCa? *Kontakt IRC przez WWW*
Masz pytanie, prośbe, za szybko zamknąłem temat? Napisz mi PW na forum.

Chcesz zostac moderatorem działu GiK tak jak ja? Napisz podanie: *Klik*

Multikonto 1/2 - Denior / Chocolate

ashley69

Zbanowany

• "ashley69" is male

• Send private message

13

Friday, 3 February 2012, 11:47

Zle napisalem. Jak to u mnie .... skrot myslowy mi wyszedl niezbyt rozsadny.
Wiec w mysl zle pojetej konkurencji nie zbijajmy ceny do minimum. Trzymajmy normalny poziom cen!
Tak to mialo wygladac :>
A trampki jak kornik sie szanuje to ciezko mu zdjac. A jak juz to nie sa drogie i szybko sie nowe zrobi :) Kwestia jeszcze przedarcia przez bunkier ktory towarzyszy takiemu gornikowi zwykle. I oplacalnosc tego lotu, bo trzeba sporo paliwa zeby sie tam dostac. Wiec skorka za wyprawke.

marek-zmm1

Berbeć

• "marek-zmm1" is male

Date of registration: 13 Nov 05

Zawód: kowal własnego losu

• Send private message

14

Friday, 3 February 2012, 11:57

ja tam tez wole u handlarza wymienic z anty pozyskanego niz sprzedac za takie grosze.

to nie do tego tematu sie dotyczy ale jeszcze bardziej im ulatwiaja z ta aktywnoscia masakra tylko o nich mysla. od pamietnych czasow zawsze im ulatwiali biedacy 0_o

15

Friday, 3 February 2012, 13:25

Panowie panowie nie wiecie co dobre XD
Handel to swoisty urok tej gry.
Jak dla mnie po minimalu się opłąca XD
A to czy ktoś sprzedaje za daną cenę jest jego wolą.Czyż nie po to zostały"zniesione"przeliczniki ?
Kupię paliwko XD

Vampire.

Gwiezdny Pirat

• "Vampire." is male

Date of registration: 11 Jul 05

Zawód: Creator

• Send private message

16

Friday, 3 February 2012, 14:13

Ja również zawsze klasyczny przelicznik stosuję 3:2:1 chyba że dla sojuszu ale to też do takiego pułapu nie schodzi się - z przyzwoitości samej :P

daniel7

Nałogowiec

• "daniel7" is male

Date of registration: 3 Sep 06

• Send private message

17

Friday, 3 February 2012, 14:36

Dziwna inicjatywa
Na którym Uni grasz?
Chyba ktoś chciał sobie pożartować z Ciebie
Sporo flociarzy szuka deu po minimalu nawet samemu piszą, ale to Ty ich wyśmiewaj wtedy i najwyżej zbieraj dla osoby oferującej godziwy przel lub handlarz
Albo zaczekaj do fuzji, bo po fuzji ceny paliwka skoczę jak zaczną się krótkie FS, dużo lotów dużych i wielkich flot:D

18

Friday, 3 February 2012, 15:56

Popieram akcje, nie sprzedawajcie dexu poniżej 2,7 1,8 1, jak flociarze chcą latać to niech płacą surowcami albo pieniędzmi za anty. Przy dobrej organizacji konta nie trzeba kupować anty, a nawet wydawać tej zdobytej na ekspedycjach! Często na ekspach trafia się handlarz kupujący dex po dobrych przelicznikach. :)

krecik10

Gram dla WOŚP

• "krecik10" is male

Date of registration: 14 Dec 08

• Send private message

19

Friday, 3 February 2012, 16:55

Nie pasuje przelicznik nie sprzedawaj, a pisać, że kupuje za tyle może każdy :) widocznie za mało ma moonówek na skupowanie deuteru :)

Bez zgody dwóch stron handlu nie będzie :)

Han

Legenda Forum

Date of registration: 17 Jul 06

• Send private message

20

Friday, 3 February 2012, 19:22

Zmowy cenowe sa karalne! :D

Ee tam, zawsze istnieje też coś takiego jak świadomy paralelizm ;) :D
Uni25>Uni68 Han [BlackSun] start 01.02.2012 top57 6,2kk pkt; do teraz

Almera

Nałogowiec

Date of registration: 15 Jan 06

• Send private message

21

Friday, 3 February 2012, 20:09

Wystarczy popsuc trampki srednio jednemu gornikowi na miesiac i zapas paliwa jest i przelicznik tez korzystny.

Zapraszam na ogame.org i ogame.us: spróbuj "popsuć mi tam trampki". :fgrin: Nie dasz rady popleczniku flociarzy.

Kiedyś, sojusznik poprosił mnie o sprzedanie deuteru jakiemuś, znajomemu mu - flociarzowi. No to skoro sojusznik prosi - to poszedł handel. A to kupującemu, parę dni później, wcale nie przeszkadzało polecieć na mnie.

W ... czterech literach ... mam handlowanie z flociarzami. Dobre to jest dla naiwnych górników, którzy myślą, że dzięki temu będą pod ochronką. Ogame to gra bez sentymentów w temacie handlu.

Magazyny i handlarz. To jest jedyne rozsądne rozwiązanie dla górników.

22

Friday, 3 February 2012, 20:10

Osobiście od tych co kupuję nawet nie skanuje. Jak ktoś nie chce sprzedawać to tak czy inaczej kiedyś sobie zatankuję u niego :E Taka ta gra już jest że jeden górnik sprzeda flociarzowi po minimalu, ten poleci na innego górnika i pierwszy górnik będzie zadowolony bo poszedł oczko w górę :E Wszyscy happy tylko oczywiście nie Ci co się buntują :D

Uni23 Top 43 WOŚP | Uni28 Top 43 ON | Uni60 Top 100 ON | Uni Leo Top 210 ON :E |
PB Solo | PB ACS NEW
:top1: Top1 Złomiarzy Uni28 :top1:
Wieczny Spioch >_>
"Nie twierdzę że jestem najlepszy ale nie znam lepszego od siebie."

Amazon850

Legenda Forum

• "Amazon850" is male

Date of registration: 18 Feb 08

• Send private message

23

Friday, 3 February 2012, 20:15

zróbcie tak ja my na Draco robimy, dogadajcie się pomiędzy sobą
flociarze nerwa dostają ]:-D

skupcie dex od tych co nie mają anty na handlarza
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.

bojkotuję firmy chcące wprowadzenia ACTA
nie kupuję nic co ma jakikolwiek związek z USA

Czeqs

Legenda Forum

• "Czeqs" is male

Date of registration: 15 Mar 06

• Send private message

24

Friday, 3 February 2012, 20:18

co to za koles? ?( skad takie ceny sobie wzial? masaka
uwazam ze bardzo dobra inicjatywy, w pelni popieram i zaangazuje sie w ta akcje :):)
Musimy my ustalac ceny a nie flociarze, my jestesmy im potrzebni a nie oni nam 8-)
"The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts. - Bertrand Russell

MrFischer

Potrójny As

• "MrFischer" is male

Date of registration: 25 Apr 10

• Send private message

25

Friday, 3 February 2012, 21:36

Akcja jak najbardziej trafiona. Zawsze się zastanawiałem jak będą zachowywać się gracze grający flo, gdy zastosuje się wobec nich embargo.
Sądząc po ich reakcji na naszym unii coś tam na rzeczy jest ]:-D
Niby problemów nie mają, stałych dostawców itd i itp ;)
Jednak w ich wypowiedziach i poczynaniach da się zauważyć pewną dozę niepewności ;P
Kraniku całkowicie się nie zakręci, kursu tez się nie upilnuje, zdjęcie widełek dało na dodatek możliwość legalnego pushowania :wrr:
Spróbować jednak można. Warunek jeden, musi się znaleźć paru wykolejeńców jak Amazon vel Kadaffi / poszukiwany listem gończym uDraco / i ja ]:-D

Cytat

Nie wiem, coś Ci się w głowę stało?

Cytat

Wybierz się do lekarze, bo gadasz od rzeczy.

Ja już mam tak od urodzenia ;)

26

Friday, 3 February 2012, 21:42

Deuter? Po co sprzedawać? Ludzie - ogarnijcie się. 3500 anty i handlarz skupuje po minimalnej cenie 1:1,5:2. A to jest cena minimalna. Często przelicznik kręci się wokół 1:2:3. Nie trzeba transportować, można sobie wymienić tam gdzie potrzeba.
A tacy ludkowie niech sobie kupują deuter u handlarza i niech przeklinają jakie to kiepskie przeliczniki są.

Maratończyk tylko trzeba pierw znaleźć tego handlarza na ekspe lub wypełnić ankietki aby dostac te 3500 anty albo kupić ale nie kazdego stac ;/

a co do minimalnego to ostatnio miałem 1: 1,46 : 2:69 zwiozłem to .... z ekspedycji

www.ModernCraft.pl <--- Najprawdopodobnie najlepszy serwer w sieci ;)

www.Shadvan.pl <--- Od teraz level to nie wszystko ....

TeamSpeak 3: ts3.el-design.pl ZAPRASZAM ;)

This post has been edited 1 times, last edit by "Ojciec Chrzestny" (3 Feb 2012, 21:43)

MrFischer

Potrójny As

• "MrFischer" is male

Date of registration: 25 Apr 10

• Send private message

27

Friday, 3 February 2012, 21:56

skupcie dex od tych co nie mają anty na handlarza

Maratończyk tylko trzeba pierw znaleźć tego handlarza na ekspe lub wypełnić ankietki aby dostac te 3500 anty albo kupić ale nie kazdego stac ;/

Wystarczy, tak jak zaproponował Amazon i może ktoś wcześniej, że dotrzemy do tych co ich nie stać lub nie mają, zanim zrobią to flotowcy ;)

Cytat

Nie wiem, coś Ci się w głowę stało?

Cytat

Wybierz się do lekarze, bo gadasz od rzeczy.

Ja już mam tak od urodzenia ;)

zmechuU28

Gram dla WOŚP

• "zmechuU28" is male

Date of registration: 5 Jan 07

• Send private message

28

Friday, 3 February 2012, 22:04

Macie ludziska problemy :-)

Kupujący żąda chorych przeliczników - no to na drzewo z takim. Klientów sporo, można wybierać. A po połączeniu Uni to już w ogóle nie ma zmiłuj.

Po minimalu sprzedawałem sojusznikom i znajomym. A całej reszcie wedle uznania. Jak ktoś oferował zbyt niskie przeliczniki to do handlu zwyczajnie nie dochodziło, i nikt nie rwał sobie włosów z głowy ani nie ogłaszał protestów czy innego embarga. A obecnie jak ktoś zauważył - zawsze można przywołać Handlarza za Anty z Ekspedycji albo SponsorPay.

Pozdrawiam
Artur
Top20 Uni28: ab ovo usque ad mala [OFF]
Va'esse deireádh eap eigean...

Bzyga

Wierny

Date of registration: 16 Nov 10

• Send private message

29

Friday, 3 February 2012, 22:17

a co do minimalnego to ostatnio miałem 1: 1,46 : 2:69 zwiozłem to .... z ekspedycji
jeszcze takiego przelicznika nietrafilem nigdy:) lepiej z twoim szczesciem w totka nie graj. Na expach czesto zdarzaja sie niewielkie ilosci anty. Jak komus nie chce sie plnowac floty ekspedycyjnej to wystarczy wysylac 1mt na expy po anty i ewentualnie handlarza. Wybudowac odpowiedni magzyn krysztalu oraz chwilka cierliwosci i zaraz sie zbierze te 3,5k anty lub handlarza sie trafi. Dziki temu wymienimy dex na kryche a juz na nia to jest duzo chetnych po przystepnym przeliczniku. Sam nie kpowalem ani grama anty a na koncie jest juz jej 70k a uzywalem jej kilkukrotnie na technokrate i nie wiem ile razy na przywolanie handlarza

30

Friday, 3 February 2012, 22:39

@ashley69 + reszta górników

Nie chcecie mieć problemów ze sprzedażą deuteru? - nie budujcie ekstraktorów, no chyba proste jak konstrukcja cepa.
Płakanie tylko dlatego, że ktoś chciał kupić tanio też nie ma sensu, wolny rynek jest odkąd zostały zlikwidowane 'widełki' handlu.
Więc nie powinno dziwić jak ktoś proponuje zaniżony przelicznik aby sobie zarobić, taka gra. Jeden wybiera drogę podboju flotą, drugi kopie, jeśli robisz ekstraktory aby sprzedawać deuter - super, ale jesteś wtedy handlarzem i masz znaleźć klienta i wytargować cenę, no jakieś kurczę minimum wysiłku.
Dla mnie bez sensu jest kupować deuter w przeliczniku 3:2:1, flociarz musi się nalatać aby zarobić w przeciwieństwie do górnika którego aktywność ogranicza się do zwiezienia surowców. ;)