You are not logged in.

@Piciu

Podwójny As

• "@Piciu" started this thread

Date of registration: 13 Aug 06

• Send private message

1

Tuesday, 24 January 2012, 8:51

Wydobycie na idlerach

Mam dziwne przeczucie, że ten temat szybko wyleci ale spróbuje...

Jesteśmy właśnie po niemałej rewolucji wprowadzające nowe zasady noobprotection. Na czym te zasady polegają nie będę się tutaj rozwodził, każdy czytający to wie. Natomiast w kontekście "odciążania" i chronienia tych małych, którzy dopiero zaczynają, często zielonych, przed starymi drapieżnikami, polującymi na każde 20k surowców, warto być może rozpatrzyć wycofanie się z podjętej już dosyć dawno decyzji o tym aby wydobycie na idlakach (nieaktywnych, i , I) wyłączało się automatycznie po pewnym okresie czasu.

Stoją potem takie planety bezużytecznie aż się nie skasują. Nie potrafię dokładnie wyliczyć ile słabsi gracze uniknęli by ataków gdyby na tych nieaktywnych planetach trwało wydobycie i to stamtąd można by było pozyskać surowce. Wiadomo, że nie wszędzie można polecieć, liczba slotów jest ograniczona. Ja zawsze wybiorę idlera, a nie aktywnego gracza, jeśli mam sfarmić taką samą lub podobną ilość surowców.

Wiem, że to absolutnie nie zależy od polskiej administracji, ale chyba jakiś obieg informacji w kierunku Team -> GameForge istnieje. Być może, jeśli inni gracze podzielają mój punkt widzenia, można by było przekazać taką propozycję do rozważenia :)

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

Date of registration: 28 Oct 06

• Send private message

2

Tuesday, 24 January 2012, 9:34

Też jestem za. Planety stoją puste i nie ma z nich pożytku.
Prowadzę temat Najlepsze planety Ogame.pl. Może się wpiszesz?

Maraton - Top1 uni43 / Top17 uni68 / rekord światowy - ilość zabudowanych pól na planecie - 319/352 / rekord krajowy - najbardziej wartościowa planeta - 11.132.232 punktów
Maraton - Ikariam - Top2 Kappa / rekord krajowy - przyszłość nauki - poziom 18

godzil3

Postępowy

Date of registration: 30 Dec 10

• Send private message

3

Tuesday, 24 January 2012, 10:37

coś w tym jest, ale gdyby wszyscy idlerzy mieli wydobycie to chyba było by zbyt prosto, mogło by być tak że o jakiejś losowej godzinie pojawia się jakaś liczba surowców (ze 100-300k, bo wydobycie do 10k to raczej porażka i szkoda zajmować slota..) na planecie + * i kto pierwszy zobaczy/znajdzie ten farmi

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

• Send private message

4

Tuesday, 24 January 2012, 12:14

I tu jest następne fenomenalne posunięcie GF - zmiana pojemności magazynów. Kiedyś na 1 poziomie była pojemność bodajże 100 tysięcy, więc wszystkie idlaki miały sporo surowca. Komuś to się nie spodobało, więc teraz mają mało.Już nie powiem o pojemnościach na wyższym poziomie i kosztach tych magazynów. Dzięki zmianom straciłem bardzo dużo punktów. Aż ktoś z sojuszu zauważył, że nie udało się nikomu mnie zezłomować, to zezłomował mnie GF.

Maraton - Top1 uni43 / Top17 uni68 / rekord światowy - ilość zabudowanych pól na planecie - 319/352 / rekord krajowy - najbardziej wartościowa planeta - 11.132.232 punktów

ciap

Gram dla WOŚP | Wredna baba :(

• "ciap" is female

Date of registration: 23 Feb 06

Zawód: Leń

• Send private message

5

Tuesday, 24 January 2012, 12:22

Kiedyś na 1 poziomie była pojemność bodajże 100 tysięcy, więc wszystkie idlaki miały sporo surowca.
Kiedyś surowce wykopywały się nie patrząc na max pojemność magazynów :<

ale gdyby wszyscy idlerzy mieli wydobycie to chyba było by zbyt prosto,
A co w tym zbyt proste? Długo było wydobycie i wszystko było ok...

Budynek
Kopalnia metalu 32 Kopalnia kryształu 27
Ekstraktor deuteru 28

Włącz się! :fsad:
Na rok z 1 planety to: 195.575.760 / 68.345.520 / 51.351.120 = 315.272 punktów.
A gość szary jest od 2 lat i planet ma 9. :fsad:

.

Klub Nielubianych Przez Wakata

Marvin, ciap, Madderdin, buleon

This post has been edited 2 times, last edit by "ciap" (24 Jan 2012, 13:22)

6

Thursday, 2 February 2012, 19:57

Chyba Ciap troche przesadziłaś bo jakoś nie wierze żeby typ miał elektrownie na 35 :E Bo jakoś u mnie na uni satki sie idlerów nie trzymają a fuzyjne nie są za bardzo popularne :E

Baby Doll

Podwójny As

• "Baby Doll" is male

Date of registration: 8 May 11

• Send private message

7

Thursday, 2 February 2012, 20:26

Nie musi mieć. Kopalnie będą działały ale nie na 100% tylko na tyle ile jest produkowane energii z elektrowni słonecznej a to podzielone na wszystkie 3 kopalnie.

8

Thursday, 2 February 2012, 20:56

No bez beki dzięki za oswiecenie łaskawco :O a nie zmienia to czasem faktu że wyliczenia Ciap są błędne?

Heksogen

Gwiezdny Pirat

• "Heksogen" is male

Date of registration: 28 Oct 09

• Send private message

9

Thursday, 2 February 2012, 21:00

Włącz się! :fsad:
Na rok z 1 planety to: 195.575.760 / 68.345.520 / 51.351.120 = 315.272 punktów.
A gość szary jest od 2 lat i planet ma 9. :fsad:

Chyba Ciap troche przesadziłaś bo jakoś nie wierze żeby typ miał elektrownie na 35 :E Bo jakoś u mnie na uni satki sie idlerów nie trzymają a fuzyjne nie są za bardzo popularne :E

Tia, w dodatku idler ma włączonego geologa:E, według obliczeń z jeden fajnej stronki na rok wyjdzie 177 731 640 metalu z 32 lvl kopalni. A z geologiem 195 504 950.

Teraz pytanie, kto ma idlerów z rocznym geologiem :O .

Oczywiście to wszystko przyjmując 100% energii na planecie:E.
Best RW solo - 1300,12%
Best RW ACS - 3935,23%

:evil:

10

Thursday, 2 February 2012, 21:47

Zdarzają się i takie perły. Fakt faktem racje macie co jednak to nie zmienia tego że z każdej jednej idlowanej planety jest masa surowców z któych mogliby korzystać nie tylko Topki ale i zieloni goniąc w ten prosty sposób Topków :)

Uni23 Top 43 WOŚP | Uni28 Top 43 ON | Uni60 Top 100 ON | Uni Leo Top 210 ON :E |
PB Solo | PB ACS NEW
:top1: Top1 Złomiarzy Uni28 :top1:
Wieczny Spioch >_>
"Nie twierdzę że jestem najlepszy ale nie znam lepszego od siebie."

11

Thursday, 2 February 2012, 21:50

Pewnie że tak i my jako topki jesteśmy za odpaleniem tego wydobycia :D

12

Thursday, 2 February 2012, 22:54

wyłaczenie wydobycia u 'I' to gwóźdź do trumny dla zielonych. Dla top'a 100-200k farmingu to nic a dla początkującego to jedyny sposób na przyspieszenie rozwoju i aktywną grę. Ludzie zniechęcają sie po kilku dniach bo wszystko dzieje sie zbyt wolno i zbyt dużo czasu zajmuje dojście do tego, takie "nieustające magazyny surowców" zwiększyłyby populację aktywnych graczy na uni. Wg mnie to błąd GF ze wyłaczyli wydobycie.
Pamiętacie jeszcze cotygodniowe bonusowe surowce o równowartości tygodniowego wydobycia u nowych idlerów? ehh to były czasy ^^

ReTsaB

Moje konto zagrało w WOŚP

• "ReTsaB" is male

Date of registration: 9 Apr 06

Zawód: Farmer wyuczony

• Send private message

13

Thursday, 2 February 2012, 22:57

ja również dołącze się i popieram ten pomysł nawet ekowcy mogli by znow zacząć farmić dtkami :)

Play For Fun! Not For Top!
Walczymy dla złota nie dla idei. Piraci uni12

.Numerek

Gram dla WOŚP

• ".Numerek" is male

Date of registration: 6 Apr 11

• Send private message

14

Friday, 3 February 2012, 0:33

ja również dołącze się i popieram ten pomysł nawet ekowcy mogli by znow zacząć farmić dtkami :)

Proponuję że nawet sondami jaki kiedyś! =)

Zobaczymy co to będzie za ten stary znajomy w 4.0, może włączą Idlerów

blackbeard

Potrójny As

• "blackbeard" is male

Date of registration: 11 Jul 08

Zawód: Student Mechaniki i Budowy Maszyn

• Send private message

15

Friday, 3 February 2012, 1:08

Również popieram, niestety to nic nie da! -_-
Jabba the HUTT

Z oGame.pl od 28.02.2005r.
EMERYT - MAX Top1 - OFF
"...Ja jestem Tym, którego Cień wzbudza lęk..."

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

• Send private message

16

Friday, 3 February 2012, 7:55

Ekowcy farmili, farmią i będą farmić DT-kami. Zanim się wyłączy wydobycie jest dużo czasu, żeby pofarmić.

This post has been edited 1 times, last edit by "Maratonczyk" (3 Feb 2012, 7:56)

17

Monday, 6 February 2012, 5:34

w pewnej "kopii" bardzo dobrze prowadzonej jest wydobycie włączone po 50 dniach urlopu zdejmowany urlop na kontach(także zbanowanych) i możliwość rozpoczęcia gry na porzuconym koncie spoza top100
Co ciekawe za takie konto trzeba zapłacić sms za bodajże 20 złotych... Dlaczego czegoś takiego nie zrobi GF???
Znacznie więcej celów do farmienia możliwość rozpoczęcia gry na rozwiniętym koncie(czystym bo aktywni gracze po automatycznym zdjęciu urlopu pozabijają się kto pierwszy pojedzie planetki i moony)
plus zysk za konta. Najlepsze jest to że zysk bierze GF z niczego bo to przecież gracze rozwijają konta:P praktycznie perpetum mobile dla GF'u
Dziwne że Niemcy nie traktują klonów jako darmowych serwerów testowych. Można ciekawe rzeczy podpatrzeć:)

Jestem Za wydobyciem z idlerów:)

Ujrzą wolnych ludzi i wolność a wróg ujrzy błysk naszych dział usłyszy szczęk naszego oręża i zrozumie do czego jesteśmy zdolni. Wypracujemy to w pocie czoła w trudzie zgiętych karków w dzielności naszych serc Panowie bandera na maszt!!!!

Makowa Pannica

Potrójny As

• "Makowa Pannica" is male

Date of registration: 5 Aug 07

• Send private message

18

Monday, 6 February 2012, 9:35

Przyłączam się :D

Dziennie farmie po 10-15kk z idlów i białych z czego 90% slotów to same mt/dt) i jakie byłyby moje roześmiane oczka jakby dodatkowo Ci niektórzy idlerzy (Ii) (eko koło 31 29 25 na u2) mieli włączone wydobycie.. 18 slotów na okrągło więc i tak nie wyrobiłbym oblecieć wszystkich ale można by wybierać w co lepszych kąskach a tak.. lecieć trzeba po 40k mety i 25k krysi i to czasem przez galę ... Choć dobre i jak wejdzie 50, 70, 80 slotów to na dobę..

Mak is bak :P
u2: top 45 Unifusion --> u1: On | u 6: ex-top 60 od 0 (2006-2011 ) Urlop| u 62: ex top7 od 0 (2009-2010) Urlop
medyq.com - projektowanie stron www

Rav4

Operator Gry

• "Rav4" is male

Date of registration: 30 Mar 11

• Send private message

19

Monday, 6 February 2012, 11:38

Zdecydowanie popieram ten pomysł. Mimo iż uważam że pomogło by to głównie nowym graczom na starych uni, to i tak byłaby to pozytywna zmiana dla całej społeczności na danym uni.

20

Monday, 6 February 2012, 12:02

Pomysł dobry, tylko zginie jak setka innych świetnych pomysłów.
Przyjdzie wakat powie, że temat nie doczeka się realizacji i zamknie.

Nie mniej Art może ruszyć swoje 4 litery i powiedzieć o tym GF
Art w końcu za to Ci płacą i to w Euro a nie jakichś marnych kuponach na ante.
Mógłbyś choć raz na jakiś czas powalczyć u niemców o Polską społeczność :|

Easy & Cazador -=FOREVER=-

Art

Śpiączka

Date of registration: 4 Feb 05

Zawód: Community Manager

• Send private message

21

Monday, 6 February 2012, 13:08

Nie mniej Art może ruszyć swoje 4 litery i powiedzieć o tym GF
Art w końcu za to Ci płacą i to w Euro a nie jakichś marnych kuponach na ante.
Mógłbyś choć raz na jakiś czas powalczyć u niemców o Polską społeczność :|

Żeby to było takie proste jak piszesz. Uderzam pięścią w stół i mówię, że polska społeczność jest niezadowolona i RZONDAM natychmiastowych zmian :P
Moja praca, nawet jeśli odpłatna polega na informowaniu i przekazywaniu informacji zarówno do Was jak i do osób odpowiedzialnych. Z tego się na pewno wywiązuję. Wszelkie zgłoszenia propozycji jakie zamieszczacie u nas na forum mogą być kierowane w górę także przez Administrację. Mają oni narzędzia do zgłaszania propozycji, jednak samo zgłoszenie nie implikuje woli przeczytania jej, wzięcia pod uwagę, wygospodarowania czasu programisty, zaimplementowania jej, ponieważ są inne sprawy, które z perspektywy grupy projektowej są ważniejsze w planie rozwoju produktu.

Niemniej jednak, staramy się robić to co do nas należy - przekazywać Waszą opinię i pomysły (o ile się wg naszej opinii nadają do przekazania) i na tym się kończy. Ostatecznie jeśli ktokolwiek z tzw. 'góry' wytknie mi brak zainteresowania, będę mógł wskazać palcem i powiedzieć 'a nie mówiłem o tym wcześniej?'

Na dzień dzisiejszy z takim modelem zarządzania przyszło mi pracować. Wiem i tak, że Support Team obrywa najbardziej, bo to My z Wami rozmawiamy, a nie osoby, które de facto mają bezpośredni wpływ na rozwój, jednak proszę o odrobinę wyrozumiałości ;)

Amazon850

Legenda Forum

• "Amazon850" is male

Date of registration: 18 Feb 08

• Send private message

22

Monday, 6 February 2012, 13:19

Artuś a ja mam prosty patent na tych idlerów, nawet dużo roboty programiści z tym by nie mieli, po 2 tygodniach idler zamiast dostać (I) robi się zielony dla graczy z określoną liczbą punkcików, po następnych 2 tygodniach, znów zmniejsza się ilość graczy mogących na niego latać i potem jeszcze raz - zobacz jakby to pomogło słabszym.

Ale jak Cię znam to nam powiesz że przekazałeś i nic z tego nie będzie :P
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.

bojkotuję firmy chcące wprowadzenia ACTA
nie kupuję nic co ma jakikolwiek związek z USA

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

• Send private message

23

Monday, 6 February 2012, 13:22

Gram jeszcze w jednej grze GF - Ikariam i tam farmię juz od dwóch lat tych samych nieaktywnych. Więc można. Myślę, że taka zmiana to 15 minut pracy kumatego informatyka.

... a tak przy okazji to zamieszczę nieco przetworzony kawał.

Czym się różni żaba od informatyka GF?
... bo czasami kuma :D

This post has been edited 1 times, last edit by "Maratonczyk" (6 Feb 2012, 13:24)

Art

Śpiączka

Date of registration: 4 Feb 05

Zawód: Community Manager

• Send private message

24

Monday, 6 February 2012, 13:39

Sama zmiana nie robi zapewne problemu. Bo jak kiedyś zostało to zmienione to i łatwo cofnąć zmianę. Wszystko rozchodzi się o to, czy zmiana ta zostałaby zaakceptowana.
@Amazon850 - owszem, przy najbliższej okazji mogę przekazać taką sugestię, ale nie możesz mnie winić za to, że np. została ona odrzucona bo 'burzy to wizję osób, którzy planują grę'.
To już jest całkowicie niezależne ode mnie :p

ciap

Gram dla WOŚP | Wredna baba :(

• "ciap" is female

Date of registration: 23 Feb 06

Zawód: Leń

• Send private message

25

Monday, 6 February 2012, 14:12

To jeszcze proszę magazyny powiększyć :D

.

Klub Nielubianych Przez Wakata

Marvin, ciap, Madderdin, buleon

26

Monday, 6 February 2012, 14:16

jak włączą wydobycie to nie zdążą się napełnić:D tyle osób będzie farmić:D

Ujrzą wolnych ludzi i wolność a wróg ujrzy błysk naszych dział usłyszy szczęk naszego oręża i zrozumie do czego jesteśmy zdolni. Wypracujemy to w pocie czoła w trudzie zgiętych karków w dzielności naszych serc Panowie bandera na maszt!!!!

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

• Send private message

27

Monday, 6 February 2012, 14:22

Zawsze mówiłem, że początkowa pojemność magazynu jest za mała.

kruger89

Berbeć

Date of registration: 23 Feb 11

• Send private message

28

Monday, 6 February 2012, 16:13

No dobrze ale czy przypadkiem nie jest tak że i I muszą znikać aby było miejsce w układach na nowe planety? Na starych unii miejsc jest aż nadmiar ale na nowych z tego co pamiętam w 1-3 gali to nie jest ich aż tak dużo, gdyby nie usuwać kont tylko zostawiać je jako farmy to mógłby być problem. A samo pozostawienie wydobycia na planetach z I niewiele zmieni bo większość jest i tak wkrótce po tym jak dostanie taką literę kasowana. Wyjątek to konta na których ktoś kupił anty.

Rotxeh

Postępowy

• "Rotxeh" is male

Date of registration: 20 Jun 07

Zawód: Inżynier

• Send private message

29

Monday, 6 February 2012, 16:52

Ale w czym problem? i I powstaje po 28 dniach, kasuje się po 35 to daje 6/7 dni dodatkowego wydobycia a to zawsze coś do zapełnienia mt/dt :)

off line

Pogromca Wszelkich Tematów

• "off line" is male

Date of registration: 16 Nov 08

• Send private message

30

Monday, 6 February 2012, 18:37

Jestem za.
Uni 75 - ON
Uni 77 - OFF

Od: Flaszka [1:xxx:4]
Do: offline