You are not logged in.

Xanatos

Gram dla WOŚP

• "Xanatos" is male

Date of registration: 6 Aug 11

Zawód: Farmer

• Send private message

241

Thursday, 16 February 2012, 0:25

Ja tam kupuje anty, ale w sumie tylko do 2 rzeczy.

Dobija mnie skanowanie moona po normalnemu więc mam komandora i jak czasem mnie przyciśnie żeby szybko wymienić surę to handlarza...inych opcji za anty mogło by dla mnie nie być.

:) komandor nie ingeruje w zasadę gry, nie daje Ci żadnych "bonusów" tylko zmienia przejrzystość menu, więc to nie polepsza Twojej sytuacji względem innych,
wg. mnie kupowanie anty jest kwestią wyboru gracza; czy chce wydawać pieniądze na grę by udowodnić sobie/innym że jest lepszym. nie przeszkadza mi to, ja gram bez kupowania anty, korzystam tylko z tej zdobytej na eksp. :)

Jeśli zniszczysz mnie dzisiaj, odrodzę się.
Silniejszy, mądrzejszy; mogący Cię zniszczyć

242

Thursday, 16 February 2012, 20:37

zwiększa wydajność skanowania... znacząco:) wybacz ale nie ciężko mi sobie wyobrazić skanowanie nawet samych moonów w 9 galach w nocy
można by rzec nierealne na aktywnym uni

Ujrzą wolnych ludzi i wolność a wróg ujrzy błysk naszych dział usłyszy szczęk naszego oręża i zrozumie do czego jesteśmy zdolni. Wypracujemy to w pocie czoła w trudzie zgiętych karków w dzielności naszych serc Panowie bandera na maszt!!!!

243

Thursday, 23 February 2012, 0:45

Quoted

Bonus można dodać na planecie
- wzmacniacz ograniczony do specjalnego poziomu kopalni ( w zależności od poziomu przedmiotu)
czas zawsze 7 dni
3 rożne warianty (złoto, srebro, brąz)
złoto:
+30% - 25k Antymaterii - zwiększa max. do lvl 28 (nawet jeśli kopalnia jest wyższa)
srebro:
+20% - 8.5k Antymaterii - zwiększa max. do lvl 24 (nawet jeśli kopalnia jest wyższa)
brąz:
+10% - 2.5k Antymaterii - zwiększa max. do lvl 20 (nawet jeśli kopalnia jest wyższa)
Opcje premium dostępne w Domu Aukcyjnym lub u Istar Import / Export.
Nieograniczone zapasy
- tylko zakupione przedmioty i antymateria ochraniają konto przed kasacją (brak aktywności)

Przyspieszenie dotyczy tylko wybranej planety.
3 rożne warianty (złoto, srebro, brąz)
Roboty KRAKEN przyspieszają budowę i niszczenie budynków
Złoto: 6h - 26k Antymaterii
Srebro: 2h - 10k Antymaterii
Brąz: 30m - 3k Antymaterii
Opcje premium dostępne w Domu Aukcyjnym lub u Istar Import / Export.
Nieograniczone zapasy
- tylko zakupione przedmioty i antymateria ochraniają konto przed kasacja (brak aktywności)
Roboty mają wpływ na całą kolejkę budowy
Nieużyte ulegają stracie
Przedstawiony bot badania "NEWTRON" nie jest częścią aktualizacji - istnieje możliwość dodania tej funkcji w późniejszym terminie
2 wolne sloty na planecie
możliwość dodania 2 kolejnych slotów - funkcja płatna
- 15k antymaterii za sztukę
aktywacja elementów za pomocą "przeciągnij - puść" lub dwukrotne kliknięcie.
Wzmacniacz surowców blokuje slot do końca ich trwania
Przyspieszenie rozwoju aktywne po jego aktywacji.

:ocb: kiepski żart, ceny z kosmosu, kiedy ja tyle nazbieram z ekspedycji :E

This post has been edited 1 times, last edit by "Mysliwy" (23 Feb 2012, 0:49)

244

Thursday, 23 February 2012, 0:52

I dobrz, że ceny z kosmosu ;)Podobają mi się ograniczenia co do poziomu kopalni ;) !
Lubie kopać.
:ocb:

245

Thursday, 23 February 2012, 5:41

Gracze zaczną sypać kasą,a pewnie się znajdzie taki jeden z drugim :quasi:

Jak dla mnie za dużo świecidełek się w tej grze robi ...

Rav4

Operator Gry

• "Rav4" is male

Date of registration: 30 Mar 11

• Send private message

246

Thursday, 23 February 2012, 7:03

Nie no c'mon, 25k anty za 7 dni boosta, i to ograniczonego do 28lvl? Chyba przesada.

Barthus

Forumowy Imperator

• "Barthus" is male

Date of registration: 17 Mar 07

• Send private message

247

Thursday, 23 February 2012, 8:53

hahhahaah dobry RPG się robi :E
' Kruki trzymają się razem, orzeł szybuje sam. - Atto Melani

248

Thursday, 23 February 2012, 8:57

Kolejny krok do absurdu którym będzie:

szpieguj - 1k antymaterii
transportuj - 1,5k antymaterii
atakuj - 2,5k antymaterii
atak zwiazku - 2k antymaterii
użycie falangi - 5k deuteru, 1k antymaterii
klikniecię menu - 100 jednostek antymaterii
przejscie w podgląd innej planety - 200 antymaterii
ponieś poziom kopalni - 100 antymaterii + 20% wiecej antymaterii z kolejnym poziomem kopalni
Napisz pw - 400 antymaterii
Napisz wiadomość do sojuszu - 150 antymaterii

itd. itd., powyższy cennik może ulec zmianie. =)

Baby Doll

Podwójny As

• "Baby Doll" is male

Date of registration: 8 May 11

• Send private message

249

Thursday, 23 February 2012, 9:06

Ja się cieszę tylko z handlarza złomu
Mam tyle niepotrzebnej floty z ekspedycji a szkoda rozbijać o obronę
bo tylko 30% surowców z niej odzyskam
A antymaterii z ekspedycji da się zebrać niezłą sumkę
ja już nazbierałem 8k :)

250

Thursday, 23 February 2012, 9:38

Z tego wynika, że na starszych uni aż tak ogromnego wpływu nie będą miały: ograniczenia co do poziomu kopalni i jeszcze ich ceny jak ktoś chciał by ich używać na 10 planetach to:
Antymateria *ilość planet * 3 bo są 3 rodzaje kopalń (metal, kryształ, deuter)
Brązowy
2,5k *10 *3= 75k anty na tydzień
srebrny 0_o
8,5k *10*3= 255k anty na tydzień
złoty
25k*10*3= 750k anty na tydzień O_O :?

Ciekawe ile osób na taki wydatek co tydzień stać ?

zmechuU28

Gram dla WOŚP

• "zmechuU28" is male

Date of registration: 5 Jan 07

• Send private message

251

Thursday, 23 February 2012, 10:15

Tyle tych dopalaczy jest, że aż straciłem rachubę. Wzmacniacze, boostery, przyśpieszacze, bonusy, warianty i tajemnicze pojemniki na deser. Wszystko w określonych rygorach dniowych, tygodniowych i godzinnych. Ufff...

Nie ma co ukrywać, że cena kompletu jest - ironicznie - z kosmosu. Na starych Uni (przynajmniej tych, które jeszcze zostały) zainteresowanie może być co najwyżej średnie, ale nowe Uni pewnie się tym zainteresuje. Zawsze znajdzie się ktoś, kto gotów będzie wyłożyć całkiem pokaźną ilość gotówki by być oczko wyżej w statystykach. Racjonalnie myślący gracze zadowolą się pewnie darmowymi lub okazjonalnymi bonusami. Jakby nie patrzeć, GF zrobi niezły biznes.

Podejrzewam, iż lwia część graczy potraktuje boostery tak jak Oficerów, czteroetapową zasadą pogodzenia się z losem: zaprzeczenie, gniew, depresja i akceptacja. GF zmiany wprowadzi i tyle. Można będzie uciułać ochłapy na Ekspedycji albo zarobić dużo więcej na SponsorPay lub SuperRewards, i na jakiegoś Krakena albo Newtrona się uzbiera. Plus jakaś okazja w aukcji, randka z Istarem - i świat będzie się kręcił dalej. Bo nie sądzę aby ludzie masowo rzucali się na 30% więcej wydobycia na jednej planecie w jednej kopalni. Ale może się mylę :-)

A nowe obrazki są sweetaśne :-D

Pozdrawiam
Artur
Top20 Uni28: ab ovo usque ad mala [OFF]
Va'esse deireádh eap eigean...

buleon

Strażnik sypialni marcik

• "buleon" is male

Date of registration: 6 Jul 08

Zawód: Specjalista ds. logistyki detalicznej nabiału

• Send private message

252

Thursday, 23 February 2012, 10:22

No nie sądzę, żeby to było jakoś nadmiernie wykorzystywane. Stosunek ceny do zysku jest po prostu mierny.

Za 125k mam przy 10-milionowym wydobyciu kolejny milion dziennie (geolog) na 3 miesiące. Złoty booster do metalu da mi maksymalnie 872,5 k na dzień za 250 k na tydzień, czyli za ok. 3kk antymaterii na kwartał. To jest ok. 24 razy droższe i w dodatku o 127,5 k słabsze. Albo nie chcieli za mocno zróżnicować rozgrywki, albo źle to obliczyli.

Klub Nielubianych Przez Wakata
Marvin, ciap, Madderdin, buleon
Lwica jest boska:)
[17:55:37] <spie> buleOFF :*

zmechuU28

Gram dla WOŚP

• "zmechuU28" is male

• Send private message

253

Thursday, 23 February 2012, 10:43

Albo nie chcieli za mocno zróżnicować rozgrywki, albo źle to obliczyli

Obawiam się, że nie. Nigdzie nie jest wspomniane, że nie zlikwidują aktualnie panujących nam Oficerów. Możliwe, iż po prostu nie będzie Geologa, a tylko dopalacze. Druga opcja: Geolog zostanie, ale w wersji okrojonej (zamiast 12.5k Anty/ tydzień zrobią 5k Anty/dzień itp), albo cena pójdzie w górę.

Oczywiście opcja trzecia, czyli hardcor: do ceny proponowanych boosterów trzeba będzie jeszcze doliczyć Oficerów. Więc jak ktoś wyłoży pieniążki, to dostanie zwiększony % od Geologa, wzmacniacz morale, promocje i licytacje. Biznes się rozkręci, szkoda tylko że takie fajne Ogame zmieni się w grę typu P4F-P4W - play for free, pay for win.

Pozdrawiam
Artur

Cezarcfc

...To dungeons deep and caverns old...

• "Cezarcfc" is male

Date of registration: 13 Jul 09

• Send private message

254

Thursday, 23 February 2012, 13:56

W tej formie naszczęście nie stanowi to wielkiego zaburzenia w grze zwłaszcza na starych uni (więc pewnie ten "błąd" zostanie potem naprawiony) bo ceny w porównaniu do korzyści są kosmiczne. Jeśli faktycznie miałoby być to powszechnie wykorzystywane to chyba przy cenach jest o jedno zero za dużo. Natomiast jest to doskonały sposób na wyciągnięcie jeszcze większych pieniędzy na starcie nowego uni.

Moderator DiD UNI: 40 46 60 66 Draco Gemini Io Jupiter Mizar Nekkar Orion

hot_shot2

Nałogowiec

• "hot_shot2" is male

Date of registration: 7 Apr 06

• Send private message

255

Thursday, 23 February 2012, 15:02

zmiechu28 musle ze nie zlikwiduja geologa bo muslieli by dac rekompensate za juz wykupionych oficerow. Co wtedy z ludzmi co np. wykupili usluge na 3 miesiace. Poza tym jak widac nie wprowadzili boosterow majacych na celu przyspieszenie badan ten punkt bardzo zniszczyl by schemat gry. Swoja droga proponowane ceny to chyba absurd:)

. Samael

Potrójny As

• ". Samael" is male

Date of registration: 18 Jun 06

• Send private message

256

Thursday, 23 February 2012, 15:15

jeżeli ktoś potrafi grać, to będzie grał bez tych dodatków jak dotychczas. Większość graczy którzy wykupują anty to lamki które wcześniej czy później wpadną i stracą mnóstwo kasy ^^

Tutaj się nie zgodzę ;) Nkt nie ma danych (podobno administracja też) i nie prowadzi statystyk ile osób kupuje anty dlatego z ciekawości to sprawdziłem - tzn. sprawdziłem konkretnie kto kupuje "geologa". Ile kasy spływa wie tylko właściciel gry - ale się tym nie chwali :D bo i po co ?( - żeby Team przestał pracować charytatywnie ?(
Wszystko jest w tym temacie - Kto legalnie kupuje surowce
Prawie 90% graczy z top 50 kupuje surowce od GF :> A nie zgodze się, że 90 % graczy to lamki.
Myślę, że na nowe dodatki też znajdą się chętni i gra zamieni się w inny typ rywalizacji - kto wyda więcej kasy...

Edit - dół;)

Latam na ekspedycje i udaje mi się zebrać akurat tyle antymaterii żeby wezwać co jakiś czas handlarza. SponsorPay pozostaje - więc jeżeli ktoś lubi wypełniać ankiety i dostawać spam na skrzynkę pocztową to rzeczywiście może sobie w ten sposób uciułać na geologa :)

This post has been edited 1 times, last edit by ". Samael" (23 Feb 2012, 15:29)

zmechuU28

Gram dla WOŚP

• "zmechuU28" is male

• Send private message

257

Thursday, 23 February 2012, 15:22

hot_shot2:
a jaki to problem dla GF dać rekompensatę? Zrobią to tak ja zwykle - z dniem takim-a-owakim dana usługa będzie wyłączona, a gracze z niej korzystąjacy dostaną zwrot w kuponach. Enter.

A boostery za badania to jak sami napisali "istnieje możliwość dodania tej funkcji w późniejszym terminie". Nie wiedzę powodów finansowych, dla których nie mieli by tego wprowadzić. Zamiast 5k Anty za 6h przyśpieszenie badań zrobią 12.5k i problem zniknie :-)

A sprawa kupowania Oficerów: przez ostatnie 3 lata gry mam aktywnego non-stop Geologa, grosza na niego nie wydałem. Więc nie każdy kupujący jest jednocześnie płacący.

Pozdrawiam
Artur

• "Billie the kid" is male

Date of registration: 21 Jun 10

Zawód: Korespondent ds . unii europejskiej

• Send private message

258

Thursday, 23 February 2012, 15:38

no z tego co wyliczylem to za te wszystkie boostery bede placil 33 euro na tydzien gry to juz jest lekka przesada , nie wliczam do tego handlarza ktory rowniez swoje kosztuje , jezeli nie zbalansuja cen to pierdziele taki interes i w ogole nie bede w to gral , przeciez to ponad 1 k euro na rok a mnie jeszcze nie porypalo aby GF dac sie wycyckac hahaha to jest poprostu masakra co oni robia :E

259

Thursday, 23 February 2012, 16:01

Co to jest ta "reorientacja konta"? O.o

hot_shot2

Nałogowiec

• "hot_shot2" is male

Date of registration: 7 Apr 06

• Send private message

260

Thursday, 23 February 2012, 16:07

zmiechu28 tylko pogratulowac wytrwalosci za geologa. A co do antymateri to wiadomo ze poruszamy temat zakupionej a nie znalezionej.

Vilebert

Najlepszy gracz uni 37

• "Vilebert" is male

Date of registration: 30 May 06

Zawód: student/inżynier:)

• Send private message

261

Thursday, 23 February 2012, 16:23

A mam takowe pytanie, bo nie wiem czy dobrze rozumiem.
Te boostery na kopalnie będą działać tylko do poziomu x zgadza się?
Tzn. po osiągnięciu na danej planecie poziomu x danej kopalni dany booster nie będzie już dawał nic?
Jak jestem w błędzie to proszę o sprostowanie.

http://ogame.pl?refId=37+118569 -> zapraszam na uni 37:)

262

Thursday, 23 February 2012, 16:33

@hot_shot2, akurat zmechu nie mówi o znalezionej anty, bo istnieje inny sposób na szybkie zarobienie dużej ilości za darmo. :)

krecik10

Gram dla WOŚP

• "krecik10" is male

Date of registration: 14 Dec 08

• Send private message

263

Thursday, 23 February 2012, 16:37

jak komuś chce się maila zaspamowć :) no to wychodzi Vilbert, więc raczej takie dopalacze na start universum :)

This post has been edited 1 times, last edit by "krecik10" (23 Feb 2012, 16:37)

Vilebert

Najlepszy gracz uni 37

• "Vilebert" is male

• Send private message

264

Thursday, 23 February 2012, 17:00

Ciekawi mnie jeszcze sformułowanie:
(nawet jeśli kopalnia jest wyższa)
Co ono oznacza w tym wypadku? Bo nie wiem czy np. booster będzie działał w takim przypadku:
mamy np. kopalnie metalu a 36 poziomie, zakupując booster dostaniemy:
wydobycie z 36 poziomu metalu + 30% bonusu jakby to była kopalnia 28 poziomu.
Hmm?

. Samael

Potrójny As

• ". Samael" is male

Date of registration: 18 Jun 06

• Send private message

265

Thursday, 23 February 2012, 17:12

Rozumiem to dokładnie na sposób który opisałeś ;)

Ceny zaporowe - i dodatki te będą stosowane tylko przy starcie uni więc nie warto sobie na nie strzępić języka tylko po prostu nie startować na nowym uni ;)

Vilebert

Najlepszy gracz uni 37

• "Vilebert" is male

• Send private message

266

Thursday, 23 February 2012, 17:21

No to teraz na początku uni będzie naprawdę widać kogo tak naprawdę stać na Ogame:P
Za drogi interes kupować te wszystkie boostery na każdą planetę z osobna na każdy surowiec:D

267

Thursday, 23 February 2012, 18:00

Chwila chwila bo chyba źle to rozumie co do tego wydobycia z 28lvl kopalni, jest początek uni, kupuje ten dopalacz i co, produkuje mi zamiast odpowiednio na starcie 20 jednostek mety to ~15k ? (nie wiem ile jest na 28lvl mety wydobycia)

Vilebert

Najlepszy gracz uni 37

• "Vilebert" is male

• Send private message

268

Thursday, 23 February 2012, 18:31

Nie, nalicza Ci 30 (20 czy też 10) % od poziomu kopalni do poziomu maksymalnego, którym w wypadku kopalni metalu jest 28 poziom.
Za każdy następny poziom nie zwiększa się już naliczanie większego wydobycia, zostaje bonus jakby dla kopalni metalu na 28 poziomie.
Aczkolwiek i tak uważam to za bezsensowne, gdyż koszt na tydzień na 11 planet to 825 k anty co daje w przybliżeniu 150 - 200 zł, także powodzenia:P

269

Thursday, 23 February 2012, 18:34

Produkować będzie odbywała się normalnie jak do tej pory, po wykupieniu boostera będziesz miał dodatkowe wydobycie. Będzie tak jedynie do 28 lvl, czyli np. dla 28 lvl krisu 8.075 jednostek na godzinę +30% = 10.497* jednostek na godzinę, różnica to 2.422 x 24 = 58.128 x 7 = 406.896, tyle maksymalnie możesz zyskać kryształu tygodniowo na jednej planecie.
Dla 28 lvl kopalni metalu: 12.113+30% = 15.746* różnica= 3.633 x 24 = 87.192 x 7 = 610.344
Dla 28 lvl estraktora deuteru 4.845**+30%=6298* różnica= 1.453 x 24 = 34.872 x 7 =244.104

* wartość bez zaokrąglania
** przy max temp. 60°C

This post has been edited 6 times, last edit by "Mysliwy" (23 Feb 2012, 18:56)

mallkinski

Berbeć

• "mallkinski" is male

Date of registration: 9 Jun 07

• Send private message

270

Thursday, 23 February 2012, 19:44

Po pierwsze,
moim zdaniem "Wzmacniacz Morale" będzie działał nawet powyżej 28 lvl kopalni mety, tyle że % bonusu będzie naliczany w oparciu o wydobycie na 28 lvl
"+30% - 25k Antymaterii - zwiększa max. do lvl 28 (nawet jeśli kopalnia jest wyższa)"

W innym wypadku jaki sens by miała obecność tej frazy w nawiasie ? :)

Po drugie,
odnośnie domu aukcyjnego,
"Licytacja graczy
- podnoszenie stawki
Wydane surowce w aukcji nie będą zwracane."

Czy te wydane surowce, wszystkie, trafiają do właściciela itemu który oddał go na aukcję, czy tylko surowce od gracza, któremu udało się wygrać licytację?

Myślę, że ta kwestia ma ogromne znaczenie :)