You are not logged in.

1

Sunday, 15 January 2012, 13:53

To co robi GO przechodzi ludzkie pojęcie...kpina jakas.

Witam.

Przedstawiam tutaj małą historię w ktorej widac zaangażowanie GO.
To jak zaniedbują graczy jest smieszne.

Do żeczy: w czwartek 12.01 około godziny 15:00 zostały wysłane zgłoszenia o wymianę kont pomiędzy U5 a U42. Już po 4h otrzymalismy możliosc potwierdzenia tejże wymiany.
Dzis mamy niedzielę czyli minęło około 67h od potwierdzenia i żadnego odzewu od GO nie ma.
O ile dobrze wiem wymianę deklarują się zrobic do 48h...
Na IRC dostaję odpowiedzi typu: "proszę jeszcze trochę poczekac" lub "aktualnie nie ma GO z U5".
Ja rozumiem że to też są ludzie no ale nie robmy sobie jaj. To jest lekką przesadą.
I teraz tak: na kontach są urlopy więc produkcja wstrzymana, nie mogę grac ani na jednym ani na drugim koncie...

Co wy sądzicie o zachowaniu GO...bo ja mam wrażenie że na ten wolontariat zgłosiły się 15-letnie dzieci a nie dorosli poważni ludzie.
Przechodniu, idź i powiedz Lacedemończykom,
żeśy tu legli posłuszni ich prawom.

2

Sunday, 15 January 2012, 14:11

Troche się im przeciągneło :D

Ale jeśli nie ma GO danego uni, to GM/GA powinien to załatwić.
Oni mają dostęp do wszystkich uni i nie potrzeba obu GO z danych uni aby zakończyć wymianę. Tak mi się przynajmniej zdaje.
Ja nigdy nie miałem problemu ze zbyt długim czekaniem, wszystko się mieściło w 48h. Może to jakiś jednostkowy przypadek ?

Easy & Cazador -=FOREVER=-

3

Sunday, 15 January 2012, 14:42

Tak jasne...podobną sytuację miałem pod koniec grudnia. Wtedy 4dni czekałem jednak tłumaczyli się okresem swiątecznym.
A wie ktos jak skontaktowac się z GM lub GA?? Bo jeszcze nigdy nie miałem większych problemow i nie musiałem się z nimi kontaktowac.

Gootek

Me Gusta

• "Gootek" is male

Date of registration: 5 Feb 07

Zawód: Zonk

• Send private message

4

Sunday, 15 January 2012, 14:55

Mori wejdź na Irc'a i tam złapiesz jakiegoś GM najczęściej jest tam B4el, a jak nie to wpisz się tam do pomocnika.
Ja nigdy nie wymieniałem się kontami to nie wiem jak jest, ale na wszystkie moje tickety które wysyłałem zawsze odpowiadali zgodnie z czasem ;P

Ave ^^

ciap

Gram dla WOŚP | Wredna baba :(

• "ciap" is female

Date of registration: 23 Feb 06

Zawód: Leń

• Send private message

5

Sunday, 15 January 2012, 14:59

Ja ostatnio czekałam tydzień a potem to olałam i zrobiłam bez GO. xD
(Mniej bezpiecznie ale cierpliwość się skończyła)

Masz tego samego GO na u5 co ja więc on tak działa... ;)

.

Klub Nielubianych Przez Wakata

Marvin, ciap, Madderdin, buleon

This post has been edited 1 times, last edit by "ciap" (15 Jan 2012, 14:59)

6

Sunday, 15 January 2012, 15:26

Quoted

"proszę jeszcze trochę poczekac" lub "aktualnie nie ma GO z U5".

no i tyle w temacie
co tu dyskutowac wiecej
beda go, porozumieja sie i wymienia
raz czekalem tydzien na wymiane, a innym razem mialem zamienione tego samego dnia co wyslalem podanie

ST= 47567,11 %

7

Sunday, 15 January 2012, 15:26

Dzięki za odpowiedzi.
Tylko teraz co...wymienimy się bez GO a u niego wymiany są potwierdzone...to jak sie za tydzien obudzi to wtedy hasła pozmienia...a potem sie dziwią że ludzie sie przez GG wymieniają...albo że OG "wymiera" sami są sobie winni.
Trochę by się zaangażowali i sprawy wyglądałyby całkiem inaczej.

Amazon850

Legenda Forum

• "Amazon850" is male

Date of registration: 18 Feb 08

• Send private message

8

Sunday, 15 January 2012, 15:33

odpowiedź jest prozaiczna - team ma swoje wymagania (widzimisię) co do przyjęć a coraz mniej ludzi im się zgłasza do tego wolontariatu a jest ich coraz mniej to nie wyrabiają
musisz poczekać albo wiercić dziurę w brzuchu na ircu

no i popraw orta: rzeczy a nie żeczy
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.

bojkotuję firmy chcące wprowadzenia ACTA
nie kupuję nic co ma jakikolwiek związek z USA

ciap

Gram dla WOŚP | Wredna baba :(

• "ciap" is female

Date of registration: 23 Feb 06

Zawód: Leń

• Send private message

9

Sunday, 15 January 2012, 15:40

odpowiedź jest prozaiczna - team ma swoje wymagania (widzimisię) co do przyjęć a coraz mniej ludzi im się zgłasza do tego wolontariatu a jest ich coraz mniej to nie wyrabiają
A ja się zgłasza SMod lub GO z innej gry GF to odrzucają podanie.
(Topowi gracze wiec grę raczej znają.)

Mori.
Jeżeli chcesz z GO to nie ma co marudzić trzeba czekać.

.

Klub Nielubianych Przez Wakata

Marvin, ciap, Madderdin, buleon

10

Sunday, 15 January 2012, 15:53

To normalne :) Chcąc w miare szybko załatwić wymianę kont trzeba się ulatać troche:) Na nowszych uni raczej nie jest tak , ale na starszych to tragedia... Ja sam miałem taką sytuacje przy wymianie kont. Miło wspominam GM I-Q . Napisałem do niego, że czekam i czekam na tą wymiane a maile potwierdzone. Wymienił konta w 1 minute :)
Lubie kopać.
:ocb:

Hasky vel. Pudełko

Gwiezdny Pirat

• "Hasky vel. Pudełko" is male

Date of registration: 3 Apr 08

• Send private message

11

Sunday, 15 January 2012, 16:06

Osobiście uważam to za skandal, żeby GO ociągał się w weekend ze zgłoszeniem. Dzwonie na policje do prokuratora!

A tak serio, ogame wymiera, jest 1/10 GO co była dawniej. Trzeba nabrać cierpliwości, a ponad to GO->SGO(czy tam MG czy jak to sie teraz nazywa...) a dopiero potem skarga na forum...

Cytat

U12
Top 1 wydobycia
Top 1 bunkier
Solo: 3'300%
ACS 17'000%
Łącznie: 39'472,17%
Uczestnik 5 S&D
Zniszczone moony ~40

Electra
Top 30 wydobycia

Amazon850

Legenda Forum

• "Amazon850" is male

Date of registration: 18 Feb 08

• Send private message

12

Sunday, 15 January 2012, 16:51

Mori.
Jeżeli chcesz z GO to nie ma co marudzić trzeba czekać.

a bo to widzisz jak się ma kogoś znajomego z klubu nielubianych przez Wakata albo jeszcze gorzej jak z klubu nie lubianych przez Arta lub Arkanisa to nie ma szans

ale dziś złośliwy jestem :P
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.

bojkotuję firmy chcące wprowadzenia ACTA
nie kupuję nic co ma jakikolwiek związek z USA

Kasia321

Ruda i wredna^^

• "Kasia321" is female

Date of registration: 16 Apr 05

• Send private message

13

Sunday, 15 January 2012, 17:51

Fakt, że ktoś jest GO czy SModem w innej grze ma stawiać go na uprzywilejowanej pozycji? Otóż nie. Oczywiście nie wiem o kim akurat piszesz, ale tak w nawiasie, to wolę mieć ogromne braki niż współpracować z kimś do kogo nie mam zaufania. Czy to dziwne?

Poza tym, mamy wiele przypadków, gdzie osoba wylatywała z x teamu, a w drugim zostawała, np. GA.
O czym to świadczy? :)

Amazon500:
powinieneś chyba mnie przede wszystkim tam dopisać, to ja się zajmuje rekrutacją. Mam czuć się pominięta?

Wracając do tematu. Na forum nie załatwisz sprawy, no chyba, że temat jest do popsioczenia, to spełnia z pewnością swój cel.
Nie patrz wielce w przeszłość, która przeminęła
i nie zawracaj sobie głowy przyszłością, która nie nadeszła.
Żyj teraźniejszością i spraw by była warta wspomnień

Scott Taylor

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości

Terry Pratchett

14

Sunday, 15 January 2012, 19:10

Kasiu a jednak ;)
I co da się?? ;)
Troszkę rozgłosu na forum, godzina mędzenia na ircku i GO od razu się znalazł.
A ponoc miało go nie byc cały weekend.
Pięknie ładnie haseło dostałem...szkoda że po 3 dniach. A najważniejsze że wogole je mam...

15

Sunday, 15 January 2012, 19:24

Ciekawe czy za komuny na kolejki w sklepach też byś się żalił na forum ogame.pl :D

Wolontariat więc nie spieszy im się ot co.

Skuti

Gwiezdny Pirat

• "Skuti" is male

Date of registration: 21 Jun 06

• Send private message

16

Sunday, 15 January 2012, 19:33

a ja wam powiem że chciałem kiedyś spróbować swych sił jako operator gry :) ładnie pięknie wyklepałem podanie tylko wierszyk który trzeba napisać mi nie poszedł jak trzeba i zostałem odrzucony :D jakiś czas temu dostawałem info o możliwości zostania GO :D ha ha teraz to mnie w pupe pocałujcie :D kiedyś wierszyk im sie nie podobał a teraz to wujek dobry jak sie kończą chętni do odwalania brudnej roboty :D

kolego nie przejmuj sie, na uniach takie wały ludzie robią że głowa mała a nikt za to banów nie dostaje - dlaczego? bo nikt tego już nie kontroluje jak kiedyś, nie ma kto ;)
Moje Rekordy Świata:
Grawitony poziom 6
Satelita słoneczny - 1.544.831 sztuk

moje Imperium w oGame to jak auto w Destruction Derby... - a ja jestem jego kierowcą :D
...gram dla zabawy ;)

POMOGĘ ZARABIAĆ NA GIEŁDZIE - zainteresowani pisać PW !!!

• "wakat" is male

Date of registration: 19 Nov 05

• Send private message

17

Sunday, 15 January 2012, 20:08

Napisać wierszyk z pomocą wujka google może w 5 minut, nie chodzi o to żeby napisać coś niezwykle pięknego/odkrywczego tylko żeby sie wysilić, pokazać, że komuś zależy. Jak ktoś nie jest w stanie poświęcić 5 minut + trochę kreatywności to będzie mu się chciało siedzieć godzinę nad logami albo zastanawiać się czy to co ma przed oczyma to aby na pewno multi albo godzinę czytać co tam użytkownicy stworzyli na forum a potem to wymoderować jeśli jest taka potrzeba?

Pomijając fakt, że akurat nie napisanie wierszyka to nie był najważniejszy powód z tego co widzę.

Co do samej meritum tematu - kontakt z GA/GM na ircu bylby odpowiedniejszym środkiem a i zapewne szybszym.

Temat zamykam.
Mod Wojen Uni. 14 - 26, Electra, Hydra, Kassiopeia, Leo
W razie jakichś wątpliwości/zapytań/interpelacji zapraszam do pisania na pw, można mnie również spotkać na IRC, kanał #ogame.pl
This post has already been reported.