![]() ![]() ![]() ![]() |
Nowe Uni: Uni Orion już w poniedziałek Gra: Wersja 4.0.3 |

Ci co nie chcą niech nie czytają 
W końcu nigdzie mi sie nie śpieszy
Zacząłem żmudne przygotowania. Początkowo miał być to bunkier który wytrzyma atak około 1000-1500 GSów. Oczywiście ekonomia była podstawą rozbudowy. Wszystko obliczałem żeby zeszło sie jak najkrócej ale i tak czasy oscylowały w latach :/ W międzyczasie mój jeszcze skromny bunkierek nie spodobał sie sąsiadom
Wtedy zrozumiałem że nie tędy droga. Kolejna porcja obliczeń i decyzja o budowie latającego magazynu i zbieraniu surowców a potem budowa satelit jednym tchem. Niestety w międzyczasie Rekord został pobity na 5 poziom i na dodatek zmniejszono ilość energii produkowanej przez satelity :/ Przy takim przedsięwzięciu zmiana ilości produkowanej energii przez satelite z 50 na 47 robi kolosalną różnice :/ No i po raz kolejny obliczenia tym razem dla szóstego poziomu. Eko było już całkiem całkiem, latający magazyn też juz niczego sobie... przerażało mnie tylko nudne zbieranie surowców. 3 miliardy kryształu i 750 milionów deuteru było potrzebne żeby zbudować potrzebną ilość satelit
No ale przecięż nigdzie mi sie nie śpieszy
Oprócz zwożenia co jakiś czas surowców z kolonii latałem non stop na expedycje, zdobyta flota szła na złom, antymateria na handlarza, kryształ i deuter do magazynu a metal na przemiał handlarzem na kryształki
I tak to sie kręciło przez te około 4 lata
Dodać musze że mając TOP 7 flot na U 47 nikt nigdy nie widział mojej floty 
Po 15 dniach obaw i niepewności wreszcie sukces !!! To nad czym pracowałem koło 4 lat wreszcie zostało zakończone ! Udało mi sie zbadać grawitony na poziom 6 !!!
dla porównania poziom pierwszy to 300 tysięcy
kolejny 7 poziom wymaga... 218,7Mln i koło 5 milionów satelit co daje sume 10 miliardów kryształu i 2,5 miliarda deuteru do uzbierania
powodzenia temu kto sie porwie na 7 poziom !!!
) ...i najważniejsze dla mojej kochanej żony która w chwilach zwątpienia mówiła że jak coś zacząłem to wypadało by dokończyć i która w dalszym ciągu znosi tą grę 

This post has been edited 2 times, last edit by "Skuti" (12 Jan 2012, 17:34)
Mam nadzieję, że to nie pierwszy i nie ostatni Światowy rekord

Nie bardzo wierzylem ze ci sie to uda , stad tez jeszcze wieksze gratulacje dla ciebie no i Gabi ze cie wspierala w tym poczynaniu
.

![;]](wcf/images/smilies/meansmile.gif)
Rekord robi piorunujące wrażenie
Właściwie dwa rekordy...Chiałbym widzieć minę tych co Cię skanowali...przeglądając puste RS nagle 160k dt, sury od groma i jeszcze więcej
Teraz masz już więcej czasu by zająć się romkiem..
szósty poziom powinien mi dożywotnio wystarczyć

wiadomo ze na takie wyzwanie mógł się porwać tylko Skuti jak i tylko on mógł je doprowadzić do szczęśliwego końca. Gratulacje i grawitek i cierpliwej żony 
Forum Software: Burning Board® 3.1.3, developed by WoltLab® GmbH - © 2011 Gameforge Productions GmbH