You are not logged in.

ashley69

Zbanowany

• "ashley69" is male
  • "ashley69" has been banned
  • "ashley69" started this thread

Date of registration: 23 Jun 07

• Send private message

1

Saturday, 31 December 2011, 15:14

Jeden jedyny serwer ze "stara" wersja ogame please !

Takie pobozne zyczenie. Czy nie mozna byloby wzorem otwierania nowych uni co miesiac czy dwa, otworzyc JEDNO uni ze starym designem ale juz PO WPROWADZENIU pancernikow.
Komu szkodzi taki pomysl. Stara gwardia z radoscia zasiedli takie uni. A i na forum bedzie spokoj, bo nie bedzie marudzenia. Poza tym mozecie sie bardzo zdziwic, jak szybko i jak bardzo takie uni sie zasiedli.

Co moi drodzy myslicie o takim pomysle?

2

Saturday, 31 December 2011, 15:59

juz kiedys byla o tym mowa

nie bedzie juz uni ze starym interfejsem
jesli cie to interesuje to na jakims niemieckim uni jest stary interfejs. 20 uni to chyba bylo , ale nie jestem pewny i moge sie mylic

ST= 47567,11 %

3

Sunday, 1 January 2012, 3:09

nie otworza, nie oplaca im sie to, wola nowych graczy przyciagnac

"Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także."
Uni 4 off Uni 50 off Uni 60 off Uni 62 off
Zniszczonych moonów: 24
Orion on Io on

4

Sunday, 1 January 2012, 4:54

A i na forum bedzie spokoj, bo nie bedzie marudzenia. Poza tym mozecie sie bardzo zdziwic, jak szybko i jak bardzo takie uni sie zasiedli.

Co moi drodzy myslicie o takim pomysle?
Większośc już nie marudzi poza takimi osobami jak ty , wszyscy poprostu już się przyzwyczajili a ci którzy się nie przyzwyczajili(tak jak ja) to uzywaja tego skina ponizej i nie wiem w czym macie jeszcze problem
[SKIN] Evolution Blue - FF + Opera
Nieliczni przeciw niezliczonym

ashley69

Zbanowany

• "ashley69" is male

• Send private message

5

Sunday, 1 January 2012, 14:35

Problem w tym ze to tylko substytut. Wyglada co prawda podobnie ale jednak to nie to. Poza tym troche bledow tam jest. Mnie konkretnie chodzi o tamte zasady gry ktore tam panowaly.
Coz chyba jestem troche malkontencki ale ludzie starej daty tak juz maja :quasi:
My lubimy to co sprawdzone, sprawnie dzialao i trzeba bylo ostro kombinowac zeby cos ugrac. A teraz to tylko klik klik i stawiac kopalnie. W nadziei ze kiedys ktos zmadrzeje i zrobi jakas poprawke dzieki ktorej bedzie mozna z tego mega eko szybko flote postawic i szalec jak dawniej.

Cosiek

Fanatyk

• "Cosiek" is male

Date of registration: 31 Oct 08

Zawód: Leser

• Send private message

6

Sunday, 1 January 2012, 14:49

Szmat czasu była toczona wojna o stary interfejs i nic, a nic nie ruszyło w tej sprawie. I nie ruszy. Jedyne co sobie można znaleźć to podróbki ogame.
Wpatruj się w niebo i śpiewaj z radości, gdyż słońce otula cię ciepłem i opromienia światłem - za darmo.— Phil Bosmans
Robiąc byle co, stajesz się byle kim.

ashley69

Zbanowany

• "ashley69" is male

• Send private message

7

Tuesday, 3 January 2012, 20:12

Zenada... Na prawde. Sa w stanie robic speed-owe uni ale jednego, jedynego o ktore sie prosi wieeelu graczy to nie laska. Szkoda :/

WebberPL

Najlepszy gracz uni 49,54,57

Date of registration: 10 Nov 07

• Send private message

8

Tuesday, 3 January 2012, 20:14

Wieeelu graczy? Ilu? 200-300? Nawet nie. Nie będą otwierać uni ze starym wyglądem skoro występowały tam wszelakie różne bugi techniczne wykorzystywane przez graczy, a nie będą rozwijać i supportować specjalnie dla kilkuset graczy dwóch wersji gry.

[***406ST***] [258`559,06 %]
**zły**

Włosiu

Legenda Forum

• "Włosiu" is male

Date of registration: 16 Aug 06

Zawód: Łamacz kobiecych serc ^^

• Send private message

9

Wednesday, 4 January 2012, 18:11

Szmat czasu była toczona wojna o stary interfejs i nic
wojna? nie nazywajmy kilku tematów wojną.
założę się o swoje kapcie, że nikt się nie pofatygował o jakiś mail do GF lub coś w tym stylu.
Bo skoro na de się dało to czemu nie na innych?

Pozdrawiam.

***105ST*** || ***228.715%***

Cosiek

Fanatyk

• "Cosiek" is male

• Send private message

10

Wednesday, 4 January 2012, 20:05

A co ty taki sztywniak. Zwykła metafora.
Były tematy zakładane na różnych forach, przede wszystkim pomysł był omawiany szeroko na Origin, gdzie na pewno był zauważony przez GF i bodajże to Polacy tam wyszli z inicjatywą, a przynajmniej brali w tym udział.
Wpatruj się w niebo i śpiewaj z radości, gdyż słońce otula cię ciepłem i opromienia światłem - za darmo.— Phil Bosmans

zmechuU28

Gram dla WOŚP

• "zmechuU28" is male

Date of registration: 5 Jan 07

• Send private message

11

Wednesday, 4 January 2012, 21:01

założę się o swoje kapcie, że nikt się nie pofatygował o jakiś mail do GF lub coś w tym stylu.

Przegrałeś kapcie :-)

Sam osobiście molestowałem osoby mocno powiązane z GF, w ramach projektu Origin i dyskusji nad OGame. Nie pamiętam już dokładnie na czym stanęło, ale wniosek był mniej więcej "bardzo byśmy chcieli, ale niestety nie da rady".

Zresztą, jak na Uni grało 3-4k Graczy to można było wojować. A jak nawet GF otworzy nowe Uni ze starym wyglądem to nie będzie tylu chętnych, żeby mówić o spektakularnym sukcesie. To se ne vrati.

Pozdrawiam
Artur
Top20 Uni28: ab ovo usque ad mala [OFF]
Va'esse deireádh eap eigean...

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

Date of registration: 28 Oct 06

• Send private message

12

Friday, 6 January 2012, 9:58

A jaka jest różnica między starym wyglądem a nowym? Chyba taka, że przy słabszych komputerach muli. Mi się też nowy wygląd nie podobał, ale się przyzwyczaiłem.
Prowadzę temat Najlepsze planety Ogame.pl. Może się wpiszesz?

Maraton - Top1 uni43 / Top17 uni68 / rekord światowy - ilość zabudowanych pól na planecie - 319/352 / rekord krajowy - najbardziej wartościowa planeta - 11.132.232 punktów
Maraton - Ikariam - Top2 Kappa / rekord krajowy - przyszłość nauki - poziom 18

Cosiek

Fanatyk

• "Cosiek" is male

• Send private message

13

Friday, 6 January 2012, 10:18

Też się przyzwyczaiłem, bo jest łatwo, tym bardziej, że są skiny które dość mocno odciążają. Ale tu chyba autorowi tematu chodzi o tą astrofizykę i inne nowinki bardziej niż o wygląd.

ashley69

Zbanowany

• "ashley69" is male

• Send private message

14

Friday, 6 January 2012, 20:59

Dokladnie. Chodzi o dobre stare ogame. Gdzie trzeba bylo na prawde powaznie kombinowac zeby bie skonczyc w reckach. Gdzie podstawa byla taktyka i strategia a nie tylko klepanie. Chodzi mi o porzadna gre a nie o potworka dla dzieci fejsbuka i neo.

sleptozaur

Nowicjusz

Date of registration: 1 Jan 12

• Send private message

15

Saturday, 7 January 2012, 14:11

No cóż ashley69 niewiele już teraz wywalczysz. Ci którym nowy intersyf nie odpowiadał już zapomnieli że grali w stare dobre ogame. Nie wiem czy pamiętasz jak kończyli masowo z grą starzy dobrzy gracze. Z tymi co zostali już nic nie powalczysz oni sie poddali i przyjeli wolę złego.

A ci co myslą że na stare UNI nie było by chętnych się bardzo poważnie mylą. Wielu starych wieloletnich wyjadaczy już odpoczęło od gry i znów by zagrali bardzo chętnie. Ja policzyłem sobie w swoim otoczeniu i było by to z 20 osób. To jak myslisz w skali kraju nie zapełnili by jednego UNI - mysle że jakby było to wczesniej zapowidzeiane to brakło by miejsca na niejednym uni. Dziś Ogame to nie gra dla zawodowców. Szkoda. Pozdrowienia.

16

Saturday, 7 January 2012, 15:53

Dokladnie. Chodzi o dobre stare ogame. Gdzie trzeba bylo na prawde powaznie kombinowac zeby bie skonczyc w reckach. Gdzie podstawa byla taktyka i strategia a nie tylko klepanie. Chodzi mi o porzadna gre a nie o potworka dla dzieci fejsbuka i neo.

ale przecież w tych względach nic się nie zmieniło ;)
dopiero najostatniejsza aktualizacja wprowadziła pewne ułatwienie, ale jak chcesz musieć się pilnować - przekrocz 50k punktów (to naprawdę niewiele dla dobrego gracza) i już nic Twojej floty nie chroni...
exSuper Moderator działu Z Życia Uniwersów
exModerator DiD uni 4, 6, 8, 13, 14, 34, 35, 39 i 59

Kod źródłowy

1
[23:21:05] [pomidorek] bo jestes tak dopry i kochany ze az zuy [;

:*Puchaty różoffy Króliczek Truskawki:*
Multikonto 2/2
Lady Claire/khartvin

kamilexxe

Nowicjusz

Date of registration: 22 Apr 12

• Send private message

17

Sunday, 22 April 2012, 13:47

Ludzie co wy wygadujecie ASHLEY69 Dziękuję ci STARA WERSJA Ogame była najlepsza niegrałem w ogame z 2 lata i jak założyłem konto to się załamałem i się spytałem gdzie jest to Ogame kturo mi sie spodobalo i nikiomu korona z glowy niespadnie jak zrobi jedną JEDNĄ unie na kturej bedzie strara wersjia i napewno bedzie bardziej popularna niz inne nowe a ci co uwazają inaczej i niegrali w starą wersje niech nic niepieszą

Gilad Pallaeon

Podwójny As

• "Gilad Pallaeon" is male

Date of registration: 28 Nov 05

• Send private message

18

Sunday, 22 April 2012, 17:10

Kązdy pisze że GF nie opłaca sie tworzyć nowego uni ze starym design. To może niech wezmą pod uwagę to ile osób by na takie uni poszło... Myślę że bardzo dużo. I co najważniejsze GF miałoby z tego wiekszy zysk niż z utworzenia nowego uni z nowym design.
"...I widziałem wielki biały tron, i tego który na nim siedzi, przed którego obliczem pierzchła ziemia i niebo, i miejsca dla nich nie było..."

ON - 29, 59, 66
OFF - 8, Gemini, Kassio

kamilexxe

Nowicjusz

• Send private message

19

Sunday, 22 April 2012, 19:45

Dokladnie oto nam wszystkim chodzi gry są dla graczy wiec niech nik nikomu tego nieutrudnia

20

Sunday, 22 April 2012, 20:02

teraz to moze z 3tys osob by poszło na stare, a na nowe x5 poszło by z 10tys ponad więc lepiej chyba kolejne x5 otworzyć z 70% złomu

"Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także."
Uni 4 off Uni 50 off Uni 60 off Uni 62 off
Zniszczonych moonów: 24
Orion on Io on

Gilad Pallaeon

Podwójny As

• "Gilad Pallaeon" is male

Date of registration: 28 Nov 05

• Send private message

21

Sunday, 22 April 2012, 20:23

Nie sądze. Wiekszość graczy teskni za starym design i nie lecą aż tak na speeda jak ci sie wydaje.
"...I widziałem wielki biały tron, i tego który na nim siedzi, przed którego obliczem pierzchła ziemia i niebo, i miejsca dla nich nie było..."

ON - 29, 59, 66
OFF - 8, Gemini, Kassio

Barsku

Podwójny As

• "Barsku" is male

Date of registration: 21 Aug 07

• Send private message

22

Sunday, 22 April 2012, 20:31

teraz to moze z 3tys osob by poszło na stare, a na nowe x5 poszło by z 10tys ponad więc lepiej chyba kolejne x5 otworzyć z 70% złomu

Universum o parametrach Fornax , Elektra
uFornax - ON

zmechuU28

Gram dla WOŚP

• "zmechuU28" is male

• Send private message

23

Sunday, 22 April 2012, 21:15

Nie sądze. Wiekszość graczy teskni za starym design i nie lecą aż tak na speeda jak ci sie wydaje.

Tu się mylisz niestety. Jeszcze z rok temu to na starym designie grałyby tłumy. A dzisiaj... Po pierwsze na redesignie ludzie już grają jakiś czas i po porostu oswoili się z jego brzydotą. Narzekają na lagi, na durnowate animacje, migające gwiazdki i kręcące się kółko odświeżania podglądu/wiadomości i flot. Ale grają bo po prostu nie mają innego wyjścia.

Po drugie i ważniejsze - już teraz GF ma problemy z zapełnieniem nowych Uni i wątpię aby po otwarciu Uni ze starym wyglądem rzuciły się tłumy. W Ogame grają już nieliczni i nie sądzę aby mieli jeszcze tyle zapału by od zera tworzyć nowe konto. Kiedyś pewnie by się zebrało 2-3k graczy, obecnie może byłoby z 500. Z czego większość zarejestruje się z sentymentu, otrze łezkę wspomnień i tyle.

Pozdrawiam
Artur

kamilexxe

Nowicjusz

• Send private message

24

Wednesday, 25 April 2012, 18:43

jedno jak się nie spróbuje to się Niedowie niektórzy myślą tak niektórzy tak (dziękuje rozwaliliście zarąbistą grę przeglądarkowołą )

zmechuU28

Gram dla WOŚP

• "zmechuU28" is male

• Send private message

25

Wednesday, 25 April 2012, 19:44

jedno jak się nie spróbuje to się Niedowie niektórzy myślą tak niektórzy tak

Polska język trudna język :-)

Pozdrawiam
Artur

piorekk

Podwójny As

• "piorekk" is male

Date of registration: 4 Aug 06

• Send private message

26

Thursday, 26 April 2012, 23:41

nawet jeśli powstałoby takie uni to byłoby mniej więcej tak: masa ludzi mówi "ooo stare ogame wrócę do dawnych czasów"... miesiąc później "nie chce mi się już grać <wieczny urlop>" i po pół roku garstka ludzi zosstanie
a stare ogame tworzyli ludzie nie obrazki i inne bzdety do których autor chce wrócić, więc możesz sobie darować

kamilexxe

Nowicjusz

• Send private message

27

Saturday, 28 April 2012, 9:51

Tak myślisz ty ale te Ogame co jest teraz to nie to co było wcześniej i wcale nie chodzi tu o obrazki ty masz wizje ze niebedzie miał kto w to grać a mi się wydaje ze osoby z starych uni ruszą na tą nową ze starym desingiem niech może administratorzy rozpatrzą to i niech napiszą bo dalsza dyskusja niema sesnsu

piorekk

Podwójny As

• "piorekk" is male

Date of registration: 4 Aug 06

• Send private message

28

Saturday, 28 April 2012, 12:11

tak na 100 pro będzie full server minutę po otwarciu uni, bo przecież każdy "stary wyjadacz" będzie chciał konto od 0 robić... to przecież takie oczywiste jak mogłem o tym nie pomysleć

kamilexxe

Nowicjusz

• Send private message

29

Saturday, 28 April 2012, 12:37

niech administratorzy zdecydują

sbc

Gwiezdny Pirat

• "sbc" is male

Date of registration: 29 Aug 09

Zawód: 0rh+

• Send private message

30

Sunday, 29 April 2012, 19:14

Sprawdźcie sobie universum 20 na ogame.de ;-)
sbc@above-rainbow:~$ sudo reboot
TinyRW1.3 llllllllll ~96%
Forgiveness Is a Six Gun
Turbo

15 Tygodni do Woodstocku 2k12