You are not logged in.

• "Fear No Mercy" is male

Date of registration: 17 Jan 12

• Send private message

541

Tuesday, 17 January 2012, 20:01

Na wszystko przyjdzie pora w końcu połączą uniwersa :E
Co do tych wszystkich zmian to oczywiście te skrytki na surowce nie mają prawa bytu miejmy nadzieję że coś z tym zrobią w najbliższym czasie.
Co do reszty zmian to dobrze że coś się dzieje kto nie posuwa się do przodu to się cofa.
Czekajmy cierpliwie może w końcu ktoś posłucha nas graczy weźmie je sobie do serca i poprawi kilka niedociągnięć ;)

Rav4

Operator Gry

• "Rav4" is male

Date of registration: 30 Mar 11

• Send private message

542

Monday, 23 January 2012, 6:11

Na początek warto namienić, na podstawie jakich doświadczeń opiszę swoje wnioski. Otóż bazuję tylko i wyłącznie na prawie rocznym doświadczeniu na uni Electra z prędkością x5. Do rzeczy...

Część zmian bardzo mi się podoba, a część uważam za zupełnie niepotrzebną. Zacznę od tych niepotrzebnych:
- system ochrony słabego gracza. Zaczynałem na uni Electra w marcu 2011 i jakoś dałem sobie radę, mimo znacznego opóźnienia w stosunku do startu universum i paru wybitnie upierdliwych sąsiadów :E Nie wiem natomiast jak to wygląda na nowych universach, może tam ma to większy sens (albo bezsens, z liczeniem tych stosunków flot żeby przypadkiem przeciwnik nie uciekł). Co prawda mam podejrzenie, że dzięki temu po prostu nowi gracze odrobinę później będą się idlować i farmy z nich powstające będą nieco bardziej rozwinięte, ale nie jest to jakaś dramatyczna poprawa z mojego punktu widzenia.
- skrytki na surowce. Kompletne nieporozumienie na mocno rozwiniętym universum, tym bardziej z prędkością 5x. Tak jak powyżej, przypuszczam że ze 2, 3 poziomy tego wynalazku mogą być pożyteczne na nowo-otwieranych uni, ale dla mnie jest to zupełnie zbędne.

A teraz czas na pozytywne strony, która moim zdaniem rekompensują powyższe z nawiązką:
- oczywiście farming na bandytach. Zaprawdę niewiele jest piękniejszych rzeczy w tej grze od wbitki GS'ami w bunkier bandyty i rabunek na grube miliony.
- nowy sposób naliczania rankingu, moim zdaniem o wiele bardziej czytelny i dający o wiele lepsze możliwości porównawcze.

To chyba tyle, jak sobie przypomnę jeszcze coś to uzupełnię :)