You are not logged in.

ciap

Gram dla WOŚP | Wredna baba :(

• "ciap" is female
  • "ciap" started this thread

Date of registration: 23 Feb 06

Zawód: Leń

• Send private message

1

Wednesday, 30 November 2011, 22:01

Wersja 3.0.* - dyskusje

Nie spamujcie w temacie o łączeniu :fsad:

.

Klub Nielubianych Przez Wakata

Marvin, ciap, Madderdin, buleon

This post has been edited 1 times, last edit by "ciap" (18 Dec 2011, 21:38)

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

Date of registration: 28 Oct 06

• Send private message

2

Wednesday, 30 November 2011, 22:12

Plus - bonusowe pole na każdy poziom terraformera.

Minus - jakieś walki honorowe i niehonorowe.

System ochrony widzę, że został dopracowany i jest znośny. Tylko po co te zmiany przed Unifusion?
Prowadzę temat Najlepsze planety Ogame.pl. Może się wpiszesz?

Maraton - Top1 uni43 / Top17 uni68 / rekord światowy - ilość zabudowanych pól na planecie - 319/352 / rekord krajowy - najbardziej wartościowa planeta - 11.132.232 punktów
Maraton - Ikariam - Top2 Kappa / rekord krajowy - przyszłość nauki - poziom 18

Draconis

Legenda Forum

• "Draconis" is male

Date of registration: 7 Jul 10

• Send private message

3

Wednesday, 30 November 2011, 22:17

Minus - jakieś walki honorowe i niehonorowe.

Bym rzekł iż minus ten bądź plus ewentualny zależy od tego co, wg GF czy tego kto to obmyślił, się kryje pod pojęciem honorowości tych walk...
COOO!!?? JA NIE DAM RADY!!??

:D

Dałem radę!!
->Pobiłem swoje solo<-
:D

4

Wednesday, 30 November 2011, 22:17

System ochrony widzę, że został dopracowany i jest znośny. Tylko po co te zmiany przed Unifusion?

Przed pogrzebem wypada doprowadzić nieboszczyka do stanu używalności, jakkolwiek by to nie brzmiało w tym kontekście.

gluttony

Wieczny

• "gluttony" is male

Date of registration: 17 Feb 06

• Send private message

5

Wednesday, 30 November 2011, 22:19

[Nowość] walki honorowe i niehonorowe
[Nowość] wyjaśnienia w opisach (Bandyta, ataki honorowe, Admirał)
[Nowość] wiadomości od systemu o zmianie tytułu honorowego
[Nowość] korzyści związane z atakiem na Bandytę (łup o stuprocentowej wartości, ataki na Bandytę są bezwzględnie honorowe)
[Nowość] ataki na członków sojuszu i znajomych nigdy nie są niehonorowe
[Nowość] symbole dla poszczególnych rang rankingu punktów honoru (Wielki Imperator, Cesarz, Gwiezdny Władca - Król Bandytów, Herszt Bandytów, Bandyta)

no to padłem ...

edit:

Quoted

Drodzy Gracze,

chcielibyśmy Was poinformować, że po długich rozważaniach została podjęta decyzja o wprowadzeniu nowego systemu ochrony słabszego gracza, na wszystkich Uniwersach.

Nie ma to jak długie rozważania osób, które w tą grę nie grają :) Gratuluje wyniku!!!

Ta honorowość walk jest masakrą, moze by tak na stałe dać licznik przy banowanych graczach że jest oszustem :) Albo jak dany gracz stracił konto, dostał następne, od razu tamto konto wyświetlić jako multikonciarza, pushera itp

ps. Ciapek jest beeee :P

GF twierdzi że 33,7=35,3
Polacy gratulują niemuchom matematyki :)

ciap

Gram dla WOŚP | Wredna baba :(

• "ciap" is female
  • "ciap" started this thread

Date of registration: 23 Feb 06

Zawód: Leń

• Send private message

6

Wednesday, 30 November 2011, 22:21

Zmusiłam się do przeczytania.

[Nowość] możliwość raportu sojuszu dla wiadomości wysłanych do sojuszu

Mój sojusz się ucieszy :fgrin:
Koniec z przeklinaniem :fsad:

A tak w ogóle to fajnie brzmi ten punkt.

[Nowość] górny limit dla surowców we flocie został zwiększony
[Nowość] deuter ujęty jako wartość jednostkowa i wyświetlany w raportach bitwy
0_o

.

Klub Nielubianych Przez Wakata

Marvin, ciap, Madderdin, buleon

This post has been edited 1 times, last edit by "ciap" (30 Nov 2011, 22:22)

7

Wednesday, 30 November 2011, 22:30

Nie rozumiem, po co ingerować w coś, co zależy jedynie od Nas, honor jest sprawą wybitnie osobistą, jak i jego postrzeganie.
To jak latam to (i) to jestem co ? nekrofil ?

godzil3

Postępowy

Date of registration: 30 Dec 10

• Send private message

8

Wednesday, 30 November 2011, 23:04

standard, jednym się podoba, inni narzekają i na emeryturę się wybierają mimo że jeszcze niedawno narzekali że GF nic nie robi ;)

co do tych punktów honoru to faktycznie niezbyt trafiony pomysł
a statystyki jeżeli mają być takie same jak na orginie to tragedia, 1000x bardziej wolę te które są obecnie

godzil3

Postępowy

• Send private message

9

Wednesday, 30 November 2011, 23:25

GÓWNIANE kryjówki na surowce... do dupy ta aktualizacja... miało być tylko na nowe uniwersa a wprowadzają to gówno wszędzie... pomimo tego że gram jako gównik to ten pomysł mi się BAAAAAAAAAAARDZO nie podoba,
statystyki podzielone dla górników i flociaży fajne to na + ale ucieczki floty + kryjówki na surowce + Bóg wie co jeszcze to lepiej niech nie wprowadzają nic....

ale jest powiedziane ze ucieczka floty konczy sie z noonprotection a podziemne magazyny (przynajmniej na orgin) sa tak drogie i mieszcza tak malo surowcow ze prawdopodobnie bedzie z nimi tak jak z depozytem sojuszniczym

mnie bardziej denerwuje ten pasek na samej gorze ktory sie pojawil po dzisiajeszej aktualizacji...

This post has been edited 1 times, last edit by "godzil3" (30 Nov 2011, 23:27)

ari222

Nałogowiec

• "ari222" is male

Date of registration: 21 Dec 05

• Send private message

10

Wednesday, 30 November 2011, 23:26

Quoted

[Nowość] możliwość raportu sojuszu dla wiadomości wysłanych do sojuszu

Pewnie tłumacza z google uzywaja i tak potem wychodzi ;)

A jesli chodzi o ta wersje ktora mamy teraz to straszny jest ten pasek na samej gorze co mnie to interesuje ze otwieraja nowy serwer w kingsage...I nawet mamy jeszcze takie cos jak wiecej gier wogole super. Moze uda sie komus to usunac...
ari222 KOCHA OLE UNI 42 top 20 ... dawno temu....

Uni Gemini- TEMP Top 5

Bora 3d

Podwójny As

• "Bora 3d" is male

Date of registration: 10 Jul 05

• Send private message

11

Wednesday, 30 November 2011, 23:32

Ja jestem tylko ciekawy z kim została przeprowadzona ta ,,burzliwa dyskusja" i kto to rozważał bo cos mi się zdaje, ze był to ktos kto nie ma pojęcia o tej grze lub po prostu chce ją zabic juz zupełnie. Najszczersze gratulacje- kolejnej trafnej decyzji i oby poszło wam wprowadzanie tego syfu tak sprawnie jak unifusion :E :E
Personal best: 2660%
ACS:17122,97%

Vilebert

Najlepszy gracz uni 37

• "Vilebert" is male

Date of registration: 30 May 06

Zawód: student/inżynier:)

• Send private message

12

Wednesday, 30 November 2011, 23:41

A ja jestem ciekaw czy czasami nie dostał się błąd do naszego tłumaczenia:P
I na hiszpańskim i na amerykańskim Ogame piszę:
Terraformer adjustment (1 bonus field every 2 levels), czyli 1 bonusowe pole co 2 poziomy terraformera:P
Natomiast u nas mowa o bonusowym polu na każdy poziom terraformera.
Także więc gdzie jest błąd? Podejrzewam, że u nas:D

http://ogame.pl?refId=37+118569 -> zapraszam na uni 37:)

lualua

Zdobywca

• "lualua" is male

Date of registration: 17 Jul 09

Zawód: Geszefciarz

• Send private message

13

Wednesday, 30 November 2011, 23:57

A kto będzie uznawał czy dana walka była honorowa czy niehonorowa - może trzeba będzie posłać ticketa do jakiegoś Trybunału złożonego z zacnych i przezacnych GO.GA, SGO etc.? Czy jak rozwalę flotę ba moonie z powodu BFS to będzie walka honorowa czy jednak niehonorowa? A może będzie można wykupić abonament uznający automatycznie każde zrobione RW za honorowe? Szczerze mówiąc to na wielki uj to?! O specjalnych rangach już nie wspomnę - jakiś Herszt, WIelki Cesarz (a gdzie Arcyknur, Wielki Członek, Landrynkowa Księżniczka czy też Gwiezdny Lachon?). To brzmi jak jakiś szit z szitowej gry dla metroseksualnych. Jakieś kryjówki na surowce czy też automatyczne ucieczki (a gdzie abonament na automatyczne robienie efesa?)! Z porządnej gry strategicznej robią grę dla kochających inaczej. Powinni jeszcze dodać opcję "Lubię to", "Wazelina" i już będzie absolutnie politycznie poprawnie. Jak już muszą ten badziew wgrać to niech to będzie na nowych uniwersach a na starych już dograjmy wg starych, sprawdzonych zasad i obyczajów.

Ignis

Perfekcyjna Pani Domu

Date of registration: 16 Jun 05

• Send private message

14

Thursday, 1 December 2011, 0:02

Nie rozumiem, po co ingerować w coś, co zależy jedynie od Nas, honor jest sprawą wybitnie osobistą, jak i jego postrzeganie.
To jak latam to (i) to jestem co ? nekrofil ?

Hmm... idlerom też będzie uciekała flota? Post mortem :>?

Jeśli tak, to jako przyszła królwa bandytów zaczynam się cieszyć na myśl o latających po Jupiterze flotach-zombie^^
Uni 18 Zina [XTEAM] OFF
Uni Jupiter Zina [NFZ] OFF
Uni 67 Zina [TRUFLA] Hmmm, hmmm...

This post has been edited 1 times, last edit by "Ignis" (1 Dec 2011, 0:04)

Vilebert

Najlepszy gracz uni 37

• "Vilebert" is male

Date of registration: 30 May 06

Zawód: student/inżynier:)

• Send private message

15

Thursday, 1 December 2011, 0:06

O ile dobrze wiem, idlerów nie tyczy noobprotection:)
Jest tak teraz i prawdopodobnie się to nie zmieni w nowej wersji.

http://ogame.pl?refId=37+118569 -> zapraszam na uni 37:)

godzil3

Postępowy

• Send private message

16

Thursday, 1 December 2011, 0:10

A kto będzie uznawał czy dana walka była honorowa czy niehonorowa

z tego co kojarze to atak na gracza nizej w rankingu jest niehonorowa a na silniejszego honorowa, jezeli si emyle to mnie poprawcie ;)

Kasia321

Ruda i wredna^^

• "Kasia321" is female

Date of registration: 16 Apr 05

• Send private message

17

Thursday, 1 December 2011, 0:15

A ja jestem ciekaw czy czasami nie dostał się błąd do naszego tłumaczenia:P
I na hiszpańskim i na amerykańskim Ogame piszę:
Terraformer adjustment (1 bonus field every 2 levels), czyli 1 bonusowe pole co 2 poziomy terraformera:P
Natomiast u nas mowa o bonusowym polu na każdy poziom terraformera.
Także więc gdzie jest błąd? Podejrzewam, że u nas:D

Poprawione.
Zapewne przy kopiowaniu wersji ang. ucięta została końcówka "every 2 levels" ;)
Nie patrz wielce w przeszłość, która przeminęła
i nie zawracaj sobie głowy przyszłością, która nie nadeszła.
Żyj teraźniejszością i spraw by była warta wspomnień

Scott Taylor

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości

Terry Pratchett

Solenzo

Forumowy As

• "Solenzo" is male

Date of registration: 3 Jan 11

Zawód: Informatyk

• Send private message

18

Thursday, 1 December 2011, 0:54

nie no pomysly sa ciekawe :) najbardziej podobal mi sie tekst o Lubie to :D ja to mam propozycje wrecz kosmiczna bo jak widze to tworcy gry JESZCZE na nia nie wpadli i NORMALNIE zazadam jakiejs gratyfikacji w postaci antymaterii :) Mianowicie ja nie rozumiem w w ogole czemu ta gra jest 24 h na dobe. GO GA TEAMie napiszcie do GF zeby wprowadzil zamiast tego noobprotection i innych badziewie automatyczne np urlopowanie konta po wylogowaniu sie z konta :) oczywiscie siurka sie wydobywa itd. Kolejnym magicznym pomyslem powinnien byc temat gornicy laczcie sie dla noobow do np 1 kk pkt :D bierzemy sobie zakladamy fuzje naszych kopalni azeby sobie podniesc lvlele kopalni oczywiscie za anty materie :D to tez da was kase i to nie mala. do tego jeszcze tez nie kumam czemu nie ma jakis statusow dla jednostek typu veteran super veteran itd. powinno sie wprowadzic zycie jednostki zniszczenia naprawe i w ogole juz bedzie super gra mega wypasione . Po prostu lUBIE TO :D
A tak na powaznie to mimo ze srednio aktywny jestem to to chyba jest moje ostatnie uni bo jak czlowiek jest pracujacy i nei ma mega zdolnosci zlomiarskich to zabieracie mu prawie w ogole mozliwosc farmienia i przelozenia poswieconego czasu na pozycje. Jeden zrobi 1 atak na 200% a inny moze woli zrobic 10 atakow na 20%? to zabieracie. ogolnie nie gralem jak bylo old design ale to co sie dzieje to jest jakas porazka.... Widze ze Ogame dopasowywuje sie do poziomu intelekturalnego gimnazjalisty...
A co do walk honorowych i niehonorowych to chociaz za top 1 w walkach niehonorowych wprowadzcie STATUS GWIEZDNY CHAM :D beda sie przescigac kto to dostanie :D

UNI FORNAX TOP 700 OFF
UNI HYDRA TOP 80
OFF
UNI JUPITER TOP 9 ON
ST SOLO UNI JUPI - 2
ST ACS UNI JUPI - 2

This post has been edited 2 times, last edit by "Solenzo" (1 Dec 2011, 0:59)

Requiem

Nałogowiec

• "Requiem" is male

Date of registration: 9 Jul 10

Zawód: Wypasam kozy

• Send private message

19

Thursday, 1 December 2011, 1:29

No cóż.Ja zostanę tylko z ciekawości żeby zobaczyć jak będzie ta gra wyglądała kiedy już całkowicie przerobią ją na wzór: Metina,Kingcośtam itp.
Pewnie do latania będzie potrzebny Joystick ;P
Przyjdą czasy, że ludzie zwariują, a tego który nie będzie taki jak oni będą gonić wołając za nim : WARIAT!!!
-ŚW. ANTONI PUSTELNIK (4W.)

Ignis

Perfekcyjna Pani Domu

Date of registration: 16 Jun 05

• Send private message

20

Thursday, 1 December 2011, 2:53

Hmm... póki co gra nie została jeszcze zaktualizowana i może się da całą sprawę odkręcić?

Wydaje mi się, że DiD każdego uni byłoby dobrym miejscem żeby gracze zadecydowali czy chcą żeby na ich uniwersum wprowadzono 3.0.
Uni 18 Zina [XTEAM] OFF
Uni Jupiter Zina [NFZ] OFF
Uni 67 Zina [TRUFLA] Hmmm, hmmm...

21

Thursday, 1 December 2011, 3:22

pierwsze trzeba to spróbować a później gadać czy jest smaczne :P
<:
u67 -on
ST u67: 9 - 29834,47%

haila

Forumowy As

• "haila" is male

Date of registration: 7 Jun 06

• Send private message

22

Thursday, 1 December 2011, 3:52

pierwsze trzeba to spróbować a później gadać czy jest smaczne :P

Hmmm,,, Nie wiem czy nie za bardzo to dla mnie śmierdzi by próbować. Zastanawiam się nad porzuceniem gry, ale może GF zamiast zmian postawi nowe uni o nazwie "przedszkole" dla średnio zaradnych czy jakoś tak...
Swoją drogą jak te punkty honoru będą się miały do atakowania zabunkrowanej floty?

... Nie trzeba sie bac zeby oberwac...

Lovelas666

Potrójny As

• "Lovelas666" is male

Date of registration: 4 Apr 10

Zawód: Student

• Send private message

23

Thursday, 1 December 2011, 5:21

eeee ludziska, a jak mam to czaić?

Quoted

Art:
...
[Nowość] ataki na członków sojuszu i znajomych nigdy nie są niehonorowe
...

?? mam wyzlomic cala swoja buddyliste i bede MEGA HONOROWY? no K.."ATARZYNA"!!!! w grobie się przewróciło by ludziom, jeśli chłopaki z GFu by do rządu wpadli (tak wiem, wcale nie jest lepiej, ale nie ten temat), no K..urka, co to za zmiany? to że czasami się pofarmi to od razu bede bandzior? no spoko git.... N00bProt przezyje, w sumie lepiej.... przynajmniej mali gracze sie rozwina, czy powracajacy z przerw wyjadacze grający od nowa.

ogólnie.... Art, Zrobiłeś mi Dziwnie treścią tego posta o wersji 3.0.... w sumie to tylko informacja, ale GF sam nie wiem do czego zmierza, w ogóle do Ciebie ART bezpośrednio pytanko: mianowicie, czemu się nas, graczy tak rzadko pytacie o opinie?
ciekawi mnie to wielce,gdyż troszkę na psychologii się znam i wiem, że wiele byście zebrali przynajmniej pytając nas o zdanie, fakt... nie zawsze da się wpłynąć na wolę GFu albo coś innego zmienić, ale są takie sprawy w których wypadało by abyście nas zapytali...
chociażby po to, aby zrobić dobrze dla komunikacji Gracze <-> Team....

i nie mów mi spowrotem o tym, że zawsze są narzekający, bo racja, ale nie aż tyle.... Sobie winni Jesteście conajmniej troszkę ;]

:fa: ST u31 - 98 na łączny 329.153 % :fa:
Solo - 63.086 % in 51 ST Solo <:
ACS - 266.067 % in 47 ST ACS <:
PB Solo: 10.666% :E
PB ACS: 40.696 % top 1 u31 & top 5 og.pl ^^

sta111siu1

Gwiezdny Pirat

• "sta111siu1" is male
  • "sta111siu1" has been banned

Date of registration: 5 Apr 08

• Send private message

24

Thursday, 1 December 2011, 7:41

zarządzanie ogame przypomina jak nic zarządzanie unią europejską a i całym światem zachodnim
nie stwierdzono przyczyn choroby ale pacjenta się leczy
leczy się byle leczyć
co z tego wyniknie
byleby coś lepszego niż w świecie realnym
w sumie kryjówki na surowce to niepotrzebny badziew
tak samo jak depozyt sojuszniczy po co to jest nadal nie wiem
ucieczka floty to nawet nie jest takie złe - szkopuł tkwi w ustawieniu dobrego współczynnika i dodaniu wartości obrony do floty
by dać obu stronom porównywalne szanse
pewnie skończy sie tym że niektóre ataki staną się nieopłacalne
a inne na poziomie zerowym

a unifision w toku
czekamy
przynajmniej ja czekam
bo chęci coraz mniejsze do latania
uni 50 top 32
uni 60 top 84 ___ 10.07.2039 03:42:47 Bugusing (Kontakt)
uni ELEKTRA top 134 dalej EKO
uni FORNAX top 664 tu sobie polatam

"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują."A.Einstein]

Joksik

Zdobywca

• "Joksik" is male

Date of registration: 28 Jun 10

Zawód: Informatyk

• Send private message

25

Thursday, 1 December 2011, 8:03

testuje ta wersje 3.0 od kilku dni. wszystkiego nie przetestowalem wiec za wczesnie bym cos konkretnego napisal :/ ogolnie jak zwykle jednym zmiany przypadna do gustu, innym nie

U59 - top20 off
U65 - top4 off
Mizar - top170 on

26

Thursday, 1 December 2011, 8:25

Część zmian jest bardzo dobra, w końcu TOP nie będzie zależał od farm w okolicy tylko od porządnych starć, tylko teraz pytanie czy gracze to przyjmą do wiadomości i będzie ciekawiej, czy się pogniewają i będą grać eko przez co będzie nudniej. A kryjówki nie są takie starsze niż opisują, kto grał to wie, że przy średnim eko może tylko kryjówka na deuter wystarczy na 1 dzień produkcji, najwyżej będzie paliwo droższe :D nic więcej

27

Thursday, 1 December 2011, 8:44

ehh... To jest to co było na uni testowym. Te "kryjówki" na surowce to faktycznie, mogli sobie odpuścić. Toć tam nie idzie paliwa schować na fsa :/

A ten system honorowy to z tego co pamiętam, na uni testowym nikt sobie z tego nic nie robił i latali nadal po słabszych otrzymując miano bandyty :)

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

Date of registration: 28 Oct 06

• Send private message

28

Thursday, 1 December 2011, 8:50

Ci z GF to tak graczom nie chcą nic dawać, że aż żal.
Z tymi bonusowymi punktami za terraformer - to ja dał bym np. po 2 czy 3 na jeden poziom. Niech gracze się cieszą.
W ogóle to samo z wielkościami planet. Zamiast je zwiększyć, to zmniejszyli. Ubyło by komuś coś jakby planety miały np. 400, 500, czy 600 pól? I tak tych pól nikt by nie wykorzystał, ale radocha byłaby duża.

Teraz jak ktoś chce sprzedać jakiś produkt, to daje promocje, prezenty i nie wiadomo co. A tu co? Zamiast dawać, to zabierają. I jak Ogame ma utrzymać się na rynku?
Prowadzę temat Najlepsze planety Ogame.pl. Może się wpiszesz?

Maraton - Top1 uni43 / Top17 uni68 / rekord światowy - ilość zabudowanych pól na planecie - 319/352 / rekord krajowy - najbardziej wartościowa planeta - 11.132.232 punktów
Maraton - Ikariam - Top2 Kappa / rekord krajowy - przyszłość nauki - poziom 18

zmechuU28

Gram dla WOŚP

• "zmechuU28" is male

Date of registration: 5 Jan 07

• Send private message

29

Thursday, 1 December 2011, 9:15

Wow, ale GF w końcu dało czadu ze zmianami i systemem walk. Super!

Wprowadzenie OGame 3.0 myślę że przyćmi sukces Battlefield 3, a i Facebook ze swoją Farmeramą (raptem nędzne 30mln użytkowników) może poczuć się zagrożony.

Nic dziwnego, że GF wprowadza limity graczy na Uni. Cóż, nie będzie miejsca dla wszystkich, na czarnym rynku konta będą pewnie chodziły w cenie dobrego samochodu.

Jedyne co mogli zmienić to nazwy kategorii punktów honoru. To co, mam sobie potem w CV wpisać że byłem Hersztem Bandytów?

Aż boję się pomyśleć, co nasz czeka w Ogame 3.1.

Pozdrawiam
Artur
Top20 Uni28: ab ovo usque ad mala [OFF]
Va'esse deireádh eap eigean...

30

Thursday, 1 December 2011, 11:05

Ci z GF to tak graczom nie chcą nic dawać, że aż żal.
Z tymi bonusowymi punktami za terraformer - to ja dał bym np. po 2 czy 3 na jeden poziom. Niech gracze się cieszą.
W ogóle to samo z wielkościami planet. Zamiast je zwiększyć, to zmniejszyli. Ubyło by komuś coś jakby planety miały np. 400, 500, czy 600 pól? I tak tych pól nikt by nie wykorzystał, ale radocha byłaby duża.

Teraz jak ktoś chce sprzedać jakiś produkt, to daje promocje, prezenty i nie wiadomo co. A tu co? Zamiast dawać, to zabierają. I jak Ogame ma utrzymać się na rynku?

Mam nadzieje, że żartujesz sobie, może od razu dajmy rozbudowane konta? W tej grze każdego trzyma to, że ciągle jest wszystkiego za mało i trzeba się wyślic aby coś osiągnąc w OGame