You are not logged in.

Johnson

Wydział Bezp. Uniwersum OG

• "Johnson" is male
  • "Johnson" started this thread

Date of registration: 31 Dec 08

Zawód: n00b

• Send private message

1

Tuesday, 28 September 2010, 15:06

[SKIN] Evolution Blue - FF + Opera

Witam was uzyszkodnikow ]:-D
Ja i Joksik wrocilismy z oczekiwanym skinem starego interfejsu. Wiekszosc was sa milosnikami starego wygladu ogame i przez redesign duzo odeszlo od swiata ogame. No moze nieco to zmienilismy. Przygotowalem dla was Skin ktory mial na celu nie tylko imitowac starego wygladu o nazwie Evolution ale takze mial na celu wylaczyc az 70 % zbednych obrazkow ktore zamulily gre tym osobom ktorzy maja zbyt slaby sprzet i ktorzy narzekali ze im gre bardzo dlugo sie laduje i nie dalo sie grac ;P

Na wstepie pokaze moze kilka screenow zeby wam przekonac ze naprawde skin + FF beta 4 czy stary FF 3.6.10 pozwala aby gre bardzo szybko i plynnie chodzila.

Jak widac na screena, zminimalizowano wszystkie elementy do maximum. Link wyloguj ustawiono na czerwono zebyscie nie zapomnieli zeby sie wylogowac po kazdym zakonczeniem sesji (dbamy o bezpieczenstwo), menu jak widac dokladnie tak jak na starym wygladzie ogame co pozwala na lepsza nawigacje miedzy stronami. Reszty screenow nie dalem bo my chcemy zebyscie sami sie przekonali jak gra bedzie chodzic. Niektore elementy nie dalo rade zmienic tak jak np w budynkach obrazki sa ze starego interfejsu a w podgladzie kiedy cos jest w budowie to widnieje maly obrzek z nowego interfejsu. Sprobujemy to na przyszlosc zmienic ale poki co nie znalezlismy rozwiazania tego problemu

A teraz tak, dla tych ktorzy korzystaja z Antigame musicie ustawic tak zeby logi flotow sie znajduje na dole tak jak na screenie w podgladzie. Ze wzgledu na to ze plik css odpowiedzialny za podglad byl troche skomplikowany niestety rozchodzily sie ramki kiedy antigame byl na gorze pod wiadomosciami. Znacznie lepiej dziala kiedy Antigame jest na dole.

Co do tabelki z surowcami od Antigame to nalezy ją ustawic tak zeby znajdowala sie po lewej strony tuz obok menu w grze.

No to chyba wszystko, na nastepna wersje moj kolega Joksik bedzie przedstawil Planety w podgladzie tak zeby wygladalo dokladnie jak dawniej evolution starego ogame. :) Bedziemy was poinformowac na biezaco. Rowniez przygotuje dla was ciemna wersje tego skina Evolution. Potrzebuje tylko kilka dni aby zmienic kolory.

Download:
Skin Evolution dla Firefox: http://userstyles.org/styles/48345/evolu…e-ff-opera-skin
Skin Evolution dla Opery: http://userstyles.org/styles/48345/evolu…e-ff-opera-skin

Versja Offline:
Paczka: http://johnson.ogame-team.pl/skin/evolution.rar
Skin Evolution dla Firefox: http://johnson.ogame-team.pl/skin/evolution3off.css
Skin Evolution dla Opery: http://johnson.ogame-team.pl/skin/evolution3Operaoff.css

Dla Firefox: Jezeli chcecie miec link FORUM w menu w grze to nalezy miec wtyczke greasemonkey i zainstalowac skrypt http://www.4321.3-2-1.pl/62.user.js
Dzieki temu skryptowi menu wyglada tak:

Przypomne sobie ze w celu uzywania skina potrzebne jest wtyczka Stylish. Instrukcja znajdziecie w tematach na tym dziala [SKIN] Ogame Silver - Firefox + OPERA oraz Ogame Redesign: skin

Pozdrowienia dla calego Teamu, dla Joksika oraz dla kroliczka doswiadczalnego Miki1991 ;P
Mamy nadzieje ze spodoba wam sie skin. Do zobaczenia z nowa wersja evolution juz niedlugo.

PS: Bledy prosze zglaszac tutaj a mi na biezaco bedziemy je poprawiac.

Joksik

Zdobywca

• "Joksik" is male

Date of registration: 28 Jun 10

Zawód: Informatyk

• Send private message

2

Tuesday, 28 September 2010, 15:18

polecam zainstalować i przetestować to dopiero pierwsza odsłona skina tak wiec zgłaszajcie znalezione błędy/niedociągnięcia. na pewno będziemy go na bieżąco jeszcze modyfikować aby jak najwierniej przypominał evolution.

U59 - top20 off
U65 - top4 off
Mizar - top170 on

Graveir

Legenda Ogame

Date of registration: 7 Feb 08

• Send private message

3

Tuesday, 28 September 2010, 15:33

Noo, i to jest skin, który mogę sobie zainstalować :)
Tylko jedno pytanko, bo na screenach tego nie dojrzałem - jest tam gdzieś zakładka "forum"? ^^

E: A, już widzę, dolny pasek po prostu się ostał :) No nic, czekam na wersję offline, to będzie można się nieco pobawić obrazkami i kolorystyką :D
4w5

~ 319 ~

This post has been edited 1 times, last edit by "Graveir" (28 Sep 2010, 15:43)

Horn33

Podwójny As

• "Horn33" is male

Date of registration: 16 Aug 05

• Send private message

4

Tuesday, 28 September 2010, 15:44

Nie do wiary:D A jednak się kręci:)
Brawo za świetny efekt, panowie. Z błędów (jak na parę minut oglądania) zauważyłem, że brak obrazków budynków z zakładki surowce.

I pytanie (tradycyjnie): Czy nie dałoby rady czarnego tła zastąpić jakimś odcieniem koloru niebieskiego?

Ogame powoli wraca do normalności dzięki Wam!

Edit: Graveir, link do forum masz też po lewej stronie;]
Edit 2: Po włączeniu i wyłączeniu już mam brakujące obrazki.
[INDEPEND] Independent - [Uni 2] [off]
[BB] Boży Bojownicy - [Uni 26] [off]
[KAPER] Wolne Bractwo Kaperskie - [Uni 33] [off]
[ROMA] Pretorianie - [Uni 46] [off]
[eXe] Reborn Executors - [Uni Io] [on]

This post has been edited 2 times, last edit by "Horn33" (28 Sep 2010, 15:47)

HENDELL

Zdobywca

• "HENDELL" is male

Date of registration: 27 Aug 07

Zawód: Kulam, kulam, kulam... aż się wykulam.

• Send private message

5

Tuesday, 28 September 2010, 15:48

no ładnie (nie ma to jak widzieć stary styl)

Mi się jeszcze podoba połączenie fotek starych i nowych (nie wiem czy tak ma być czy nie) Mi się podoba
- a chodzi mi o fotki w kolejce budowania :)

Oby i ten skin był rozwijany.
Pozdrawiam dj.
HENDEL ZAWODOWIEC

Graveir

Legenda Ogame

• Send private message

6

Tuesday, 28 September 2010, 15:50

Zabij mnie, ale tej zakładki forum po lewej nie widzę.

Mam natomiast inne pytanie - mam gdzieś w greasemonkey wtyczkę, która w redesignie linkowała ikonkę badań do drzewka technologii - nie dałoby się przypadkiem dodać takiego bajerku jako pozycji menu? <oczy kotka ze shreka>

E: Pierwszy byk - na próbę odpaliłem budowanie elektrowni fuzyjnej, cofnąć tę tragiczną w skutkach decyzję da się tylko z poziomu podglądu ;)
4w5

~ 319 ~

This post has been edited 1 times, last edit by "Graveir" (28 Sep 2010, 15:54)

Joksik

Zdobywca

• "Joksik" is male

Date of registration: 28 Jun 10

Zawód: Informatyk

• Send private message

7

Tuesday, 28 September 2010, 15:59

tak na screenach jest link do forum po lewej stronie, poniewaz napisany zostal skrypt do tego. mozna go zainstalowac bez problemu z tad:

http://www.4321.3-2-1.pl/62.user.js

dopiero co z pracy wrocilem, zaraz zjem i ogarniemy to anulowywanie budynkow ;) pewnie jak zwykle jakis drobiazg

U59 - top20 off
U65 - top4 off
Mizar - top170 on

Graveir

Legenda Ogame

• Send private message

8

Tuesday, 28 September 2010, 16:03

Tak, z tym skryptem wszystko ok :)

A co do css to jeszcze mi w wyborze celu lotu button wstecz najeżdża na dostępną pojemność floty ;) No i oglądam dalej, z niemym podziwem ;)
4w5

~ 319 ~

Johnson

• "Johnson" is male

• Send private message

9

Tuesday, 28 September 2010, 16:04

Quoted

Tylko jedno pytanko, bo na screenach tego nie dojrzałem - jest tam gdzieś zakładka "forum"? ^^
Zainstaluj skrypt w greasemoneky http://www.4321.3-2-1.pl/62.user.js
i w skinie dodaj kod

Source code

1
#siteFooter .content {display:none} 

Quoted

Mam natomiast inne pytanie - mam gdzieś w greasemonkey wtyczkę, która w redesignie linkowała ikonkę badań do drzewka technologii - nie dałoby się przypadkiem dodać takiego bajerku jako pozycji menu?
Musialbys mi pokazac jak to wyglada.

EDIT: wyprzedzili mnie :)

Graveir

Legenda Ogame

• Send private message

10

Tuesday, 28 September 2010, 16:16

http://i51.tinypic.com/2dcj2hw.jpg
Guziczek, który tu wyszczególniłem otwiera nam następującą kartę:
http://i55.tinypic.com/16aslyd.jpg
Przejrzałem posty z listami wtyczek, ale nie widzę konkretnego rozszerzenia, w swoim greasemonkey też nie widzę nic konkretnego, co by to generowało. Zakładam więc, że to albo foxgame2 albo antigame...
4w5

~ 319 ~

HENDELL

Zdobywca

• "HENDELL" is male

• Send private message

11

Tuesday, 28 September 2010, 16:20

co do tego "guzika" to nie było go w starym wyglądzie... (jak coś to może kajś indziej go zrobić - mi osobiście nie jest potrzebny)
Pozdrawiam dj.
HENDEL ZAWODOWIEC

12

Tuesday, 28 September 2010, 16:21

heh myślałem, że lepiej Wam wyszło ;P postarajcie się zmienić kod by ten wygląd był jak kiedyś. Ja niestety nie pomogę bo nie mam na to czasu ale i tak krata piwa Wam się należy.

Muli jak mulil ten design chodź net szybki i lapek bez virów.

pozdrowiam i licze na dalsze etapy.

Graveir

Legenda Ogame

• Send private message

13

Tuesday, 28 September 2010, 16:22

O mylisz się, i to bardzo, bo w starym, dobrym ogame to była zakładka "technologia". Na starych uniwersach w sumie zbędne, ale na nowych, kiedy po paru latach gry na rozwiniętym koncie nie pamięta się co czego wymagało i co trzeba zbadać, żeby do tego przeklętego MTka dojść... to zupełnie co innego ;)
4w5

~ 319 ~

HENDELL

Zdobywca

• "HENDELL" is male

• Send private message

14

Tuesday, 28 September 2010, 16:25

jak była to zwracam honor :)

aaa ok totalnie zwracam XD
lukam foty w googlach :)
Pozdrawiam dj.
HENDEL ZAWODOWIEC

This post has been edited 1 times, last edit by "HENDELL" (28 Sep 2010, 16:26)

guras

Gwiezdny Pirat

• "guras" is male

Date of registration: 3 Jan 08

• Send private message

15

Tuesday, 28 September 2010, 16:26

chłopaki sie napracowali widzę
jednak każdy musi mieć swoje zdanie i do mnie to niestety nie przemawia :P
nie wiem jest jakoś tak ubogo?
jakoś tak jak hybryda nowy i stary design
ogólnie wyszedł brzydki mutant jak dla mnie
pewnie to już kwestia przyzwyczajenia
też narzekałem na nowy interfejs, a teraz mi sie podoba ;P

suma 58st 34903% U 61
PB solo 8092%
wiara jest zgubna, a fakty są zbawieniem

Johnson

• "Johnson" is male

• Send private message

16

Tuesday, 28 September 2010, 16:27

Quoted

I pytanie (tradycyjnie): Czy nie dałoby rady czarnego tła zastąpić jakimś odcieniem koloru niebieskiego?

Gdzie to czarne tlo widzisz? :P

#Fix: Wylaczono obrazek w "porzuc planete"

Johnson

• "Johnson" is male

• Send private message

17

Tuesday, 28 September 2010, 16:30

Quoted

http://i51.tinypic.com/2dcj2hw.jpg
Guziczek, który tu wyszczególniłem otwiera nam następującą kartę:
http://i55.tinypic.com/16aslyd.jpg
Przejrzałem posty z listami wtyczek, ale nie widzę konkretnego rozszerzenia, w swoim greasemonkey też nie widzę nic konkretnego, co by to generowało. Zakładam więc, że to albo foxgame2 albo antigame...

Sprobuje cos z tymi guziczkami zrobic bo na ta chwile jest wylaczona bo ingeruje w tableke menu wlasnie. Bedziemy to poprawiac

HENDELL

Zdobywca

• "HENDELL" is male

• Send private message

18

Tuesday, 28 September 2010, 16:30

no ba że każdy musi mieć inne zdanie :)
Skin śmiga ... hmmm nie bał bym się powiedzieć że szybciej niż na tych innych 2 co mam od was. (Ja to jeszcze mam "nastane" tymi legalnymi wtyczkami i mi łatwo odczuć speed (net średnia klasa)
Pozdrawiam dj.
HENDEL ZAWODOWIEC

Graveir

Legenda Ogame

• Send private message

19

Tuesday, 28 September 2010, 16:32

Wiesz, skoro udało Wam się stworzyć wtyczkę generującą link do forum to myślę, że dacie radę stworzyć wtyczkę generującą zwyczajną pozycję menu o nazwie "technologia" linkującą do globalTechtree czy jak to się tam nazywa :P Wierzę w Was ;)
4w5

~ 319 ~

Johnson

• "Johnson" is male

• Send private message

20

Tuesday, 28 September 2010, 16:35

Quoted

Wiesz, skoro udało Wam się stworzyć wtyczkę generującą link do forum to myślę, że dacie radę stworzyć wtyczkę generującą zwyczajną pozycję menu o nazwie "technologia" linkującą do globalTechtree czy jak to się tam nazywa :P Wierzę w Was ;)
Cos sie wymysli

#Fix: Mozna teraz anulowac budowy/badanie z poziomu Surowce tak jak chciales. Narazie to mamy. Pomyslimy nad innym rozwiazaniem
Download: http://johnson.ogame-team.pl/skin/evolution.css

HENDELL

Zdobywca

• "HENDELL" is male

• Send private message

21

Tuesday, 28 September 2010, 16:40

hmmm widzą mały bug (nie żeby przeszkadzał ale wyglądowo ni tak) a mianowicie :
Ta "ala tabelka" Info Compte (w niej się znajduje ten taki kołowy wykres) Jest obniżony i "wchodzi pod" listę Zdarzeń (wtyczka AntiGame)

+ może by tą tabelkę IC podnieść bo jest duży luz pomiędzy nią a Podglądem co się buduje (Budynki/Badania/Stocznia)

http://img339.imageshack.us/img339/7817/beztytuuhwu.jpg

http://img217.imageshack.us/img217/8979/beztytuumhv.jpg

jak by się dało to lekko poprawić (Ogólnie to nie jest taki duży problem) :) Priorytet to to nie jest.
Pozdrawiam dj.
HENDEL ZAWODOWIEC

This post has been edited 5 times, last edit by "HENDELL" (28 Sep 2010, 16:59)

22

Tuesday, 28 September 2010, 18:22

Super skin, świetna robota, jedyny problem narazie na jaki się natknąłem to 2 godziny temu wybrałem handlarza, teraz z niego chciałem skorzystać i nie ma opcji "handluj" do ponownego przywołania wcześniej zamówionego handlarza.

Dało by sie wrzucić jakiś obrazek w podglądzie ? Np planeta taka jak była na starym designie

SKYWALKER

Podwójny As

• "SKYWALKER" is male

Date of registration: 28 Nov 05

• Send private message

23

Tuesday, 28 September 2010, 18:40

A ja mam pytanie jak to wyłączyć ? Jak odinstalować ten styl??
"...I widziałem wielki biały tron, i tego który na nim siedzi, przed którego obliczem pierzchła ziemia i niebo, i miejsca dla nich nie było..."

ON - 29, 59, 66
OFF - 8, Gemini, Kassio

24

Tuesday, 28 September 2010, 18:41

prawy przycisk na ikonce --> turn all styles off

Johnson

• "Johnson" is male

• Send private message

25

Tuesday, 28 September 2010, 18:49

Quoted

Dało by sie wrzucić jakiś obrazek w podglądzie ? Np planeta taka jak była na starym designie
Jestesmy w trakcie tego robic dla nastepnej wersji. Co do handlarza jak bede mial kilka antymaterii to poprawie. Poki co 0 na koncie :D

SKYWALKER

Podwójny As

• "SKYWALKER" is male

Date of registration: 28 Nov 05

• Send private message

26

Tuesday, 28 September 2010, 19:19

Już sobie poradziłem. Dla mnie rewelacja, nie jest może to idealnie tak jak na starym design ale i tak jest ekstra.
"...I widziałem wielki biały tron, i tego który na nim siedzi, przed którego obliczem pierzchła ziemia i niebo, i miejsca dla nich nie było..."

ON - 29, 59, 66
OFF - 8, Gemini, Kassio

Johnson

• "Johnson" is male

• Send private message

27

Tuesday, 28 September 2010, 21:14

#Fix: Poprawiono wyglad kolejki w stoczni. (wczesniej bylo tlo z nowego designu, teraz tlo jest dopasowany do evolution)

mordal

Podwójny As

• "mordal" is male

Date of registration: 6 Jan 10

• Send private message

28

Tuesday, 28 September 2010, 21:48

to bedzie najleszpy skin !
ale trzeba zrobic to co joksik w pierwszym osiagnal:
-powiekszyc ikony moonow, chyba ,ze to przenosicie zgodnie z zapowiedzia i bedzie to jakos rozwiazane.
-usunac z gali te ikonki do przenoszenia planet.
- antigame ma opcje pokazywanie ostatniego kliknieca/akcji(czas), teraz tego nie ma/ nie miesci sie
-w tabelce budowy, np kopalni, nie ma info od antigame o ilosci potrzebnych satelit i potrzebnych dt/mt do przywiezienia brakujacej sury. tez wydaje sie,ze nie ma na to miejsca w tabeli.
no i przestawilem liste zdarzeń od antigame na dol(jak chcieliscie) i wychodzi w polowie tabelki dodawanej przez infocompte a jak ustawie zeby byla na gorze to jest jeszcze gorzej, wyjezdza nad ekren(nie ewiem jak to mozliwe)
-tlo w kilku zakladkach moznaby podmienic chyba dla spojnosci ( np.sojusz/wiadomosci/staty)

Skin MEGA, ale wydaje sie mocno nie dopracowany i wrecz pokazuje regres w stosunku do usprawnien w "joksikowym" skinie

This post has been edited 1 times, last edit by "mordal" (28 Sep 2010, 21:50)

Johnson

• "Johnson" is male

• Send private message

29

Tuesday, 28 September 2010, 21:55

Quoted

to bedzie najleszpy skin !
ale trzeba zrobic to co joksik w pierwszym osiagnal:
-powiekszyc ikony moonow, chyba ,ze to przenosicie zgodnie z zapowiedzia i bedzie to jakos rozwiazane.
-usunac z gali te ikonki do przenoszenia planet.
- antigame ma opcje pokazywanie ostatniego kliknieca/akcji(czas), teraz tego nie ma/ nie miesci sie
-w tabelce budowy, np kopalni, nie ma info od antigame o ilosci potrzebnych satelit i potrzebnych dt/mt do przywiezienia brakujacej sury. tez wydaje sie,ze nie ma na to miejsca w tabeli.
no i przestawilem liste zdarzeń od antigame na dol(jak chcieliscie) i wychodzi w polowie tabelki dodawanej przez infocompte a jak ustawie zeby byla na gorze to jest jeszcze gorzej, wyjezdza nad ekren(nie ewiem jak to mozliwe)
-tlo w kilku zakladkach moznaby podmienic chyba dla spojnosci ( np.sojusz/wiadomosci/staty)

Skin MEGA, ale wydaje sie mocno nie dopracowany i wrecz pokazuje regres w stosunku do usprawnien w "joksikowym" skinie

Jutro zajmie sie tych bledow. Nie wiem czy mocno nie dopracowany bo ja nad tym skinem siedzialem tydzien i uwierz mi na dluzsza mete trudno jest pozniej szybko wylapac takich elementow gdyz duzo tego jest w kodzie CSS. Joksik inaczej napisal swoj skin a ja tez inaczej napisalem ten skin dlatego ja i Joksik powiedzielismy sobie ze krok po kroku z nasza wspolpraca dojdziemy do perfekcji tego skina. I to nie praca na hop siup, trzeba na to troche czasu zeby kazdy element dodac, usunac. Ja usunalem co najwazniejsze i dostosowalem wszystko wedlugo mozliwosci.

mordal

Podwójny As

• "mordal" is male

Date of registration: 6 Jan 10

• Send private message

30

Tuesday, 28 September 2010, 22:10

okej wszystko rozumiem.
z tym nie dociagnieciem glownie chozi mi o budowanie np kopalni
w tej mini tabelce, nie ma miejsca zeby wyswietlilo ile satek bedzie potrzebnyhch i statkow do przywiezienia surowcow do budowy, co mnie zdziwilo strasznie.

ja napewno bede uzywal tego skina, ale dopiero jak to wszystko sie zmieni. bo poco mam sobie ujmowac usprawnienia zmieniajac skin ?
swietna robota. tak pozatym . podziwiam za zaangażowanie
edit:
juz pokazuje brakujaca ilosc satek :>
szybcy jestecie :P
teraz zuwazylem, ze czas jest w starym miejscu wyswitlany, pomiimo tego dodanego przez was w centralnej tabelce podgladu.
ale ucina mi go i pokazuje polowe tylko wlasnie tego czasu ostatniego odsiwerzenia , czyli nad nim znajduje sie jeszcze jeden

This post has been edited 2 times, last edit by "mordal" (28 Sep 2010, 22:14)