![]() ![]() ![]() ![]() |
Nowe Uni: Uni Orion już w poniedziałek Gra: Wersja 4.0.3 |
Jak mogę nazwać coś dobrym pomysłem jak nie wiem jak będzie to robione?ci co mówią że łączenie uni jest złe są chyba opętani
jak można nazwać coś co może przywrócić świetność grze złym pomysłem ??

Naprawdę bardzo dobra rada. Chyba po to zaczynałam grę na różnych uniach żeby nie mieć multi? Grałam 3-4 lata by mieć konto takie jakie chce?Ty ciap grasz samo eko , to zrób sobie grę na jednym komputerze , mama tata babcia dziadek i gra gitara , proste.

This post has been edited 2 times, last edit by "ciap" (27 Sep 2010, 1:59)

Na miejscu GF myślałbym strategicznie. Połączenie Uni to myślenie na szczeblu taktycznym, czyli - co by tu na chybcika zrobić, żeby jeszcze trochę zarobić. Łączenie Uni w zasadzie nic nie da, przedłuży tylko niego odchodzenie OGame w niepamięć. Przecież za rok takie "nowe" Uni znów się wykruszy i zostanie 500 graczy. Tylko wtedy już nie będzie tego z czym łączyć...
Quoted
Bo żadna reklama już nic tu nie da

Zmiana noobprotection stanowczo by tam takim świeżynkom pomogła, ale nie jest nieodzowna do tego, żeby w którymś momencie niektórych "wyjadaczy" jednak nie dogonili 

ja zaczynałem w okresie jak ogame już się chyliło i wymierało a ta gra była łatwiejsza i bezpieczniejsza
.
Jaki problem nawet na obecnych zasadach zglosisz sobie wspolna gre z jednego komputera jedyne co bedzie cie ograniczac to niełączenie flot czy misje atak czy transport czego przeciez i tak robić nie mozesz pomiędzy uniami wię nic się nie zmieni poza tym że cofnie się wszystko w stecz do czasów kiedy było więcej graczy a nie 200 na uni. Jasne osoby bez sojuszy grające sami sobie od wieków eco znajdą powody do narzekania bo pojawi się mnóstwo sępów takich jak ja którzy będą ich nękać często i gęsto
Quoted
Naprawdę bardzo dobra rada. Chyba po to zaczynałam grę na różnych uniach żeby nie mieć multi? Grałam 3-4 lata by mieć konto takie jakie chce?
Grając po Twojemu wcale nie będzie widać że gra jedna osoba. FS wracać będzie o tej samej porze, aktywności i logowania też...![]()
. Jednak nigdy nie było tak by wszystkich dało się zadowolić. Gdyby to wprowadzili byłaby to dla ogółu jedna z nielicznych zmian in plus w historii tej gierki. Nie sądzę jednak że zmiana zostanie powstanie darmo
coś wymyślą oczywiście by się na tym wzbogacić
This post has been edited 2 times, last edit by "djlaska" (27 Sep 2010, 18:36)
Jaki problem nawet na obecnych zasadach zglosisz sobie wspolna gre z jednego komputera jedyne co bedzie cie ograniczac to niełączenie flot czy misje atak czy transport czego przeciez i tak robić nie mozesz pomiędzy uniami wię nic się nie zmieni poza tym że cofnie się wszystko w stecz do czasów kiedy było więcej graczy a nie 200 na uni.
Quoted
[18:43:37] <Dagusia> mogę?
[18:43:51] <lwica> tak
[18:43:56] <Dagusia> pytanie mam
[18:44:24] <Dagusia> czy jesli np mam 2 konta na uni i chce oba prowadzić... zgłosze gre np z babcia () z jednego kompa... to...
[18:44:32] <Dagusia> jak bede się logować o jednych porach
[18:44:38] <Dagusia> fs wracac będzie o podobnych
[18:44:46] <Dagusia> dostane bana za dzielenie lubi multi?
[18:45:16] <lwica> wszystko mozliwe
[18:45:50] <Dagusia> czy dajecie takie bany czasem
[18:46:04] <Dagusia> ze pomimo zgłoszonej gry wspolnej ban leci za multi lub dzielenie?
[18:46:09] <lwica> nie tylko czasami
[18:46:16] <lwica> bardzo czesto takie sa
[18:46:19] <Dagusia> dziekuje
Quoted
Na forum (tzn. w postach, tytułach, nickach, avatarach, podpisach, screenach itd.) niedozwolone jest umieszczanie:
4. treści nawołujących do łamania zasad gry, omijania zabezpieczeń gry lub korzystania z bugów.

This post has been edited 4 times, last edit by "ciap" (27 Sep 2010, 19:48)
To mi wygląda na 13 (sic!) uniwersów na których grasz. Czy aktywnie - nie wiem. Ale jeśli połączą uniwersa po 10 naraz to potencjalnie będziesz musiała zrezygnować z... 4 kont! 3 z pierwszej dziesiątki, 1 z drugiej. Aż takie to straszne? Że zamiast na 13 serwerach będziesz pykać na 9? Użyj troszkę życia
Quoted
u1-_MM_ | u2-L.o.D.| u3-GFS | u8-UNITED | u11-STATOIL | u12-MORGOTH | u35-KINGSIZE
u41-300 | u55-O_ O | uB-toXic | uE-UNITED | uG-Cfoki | uH-M*M*M
Ja w szczycie nałogu grałem na 3 naraz i zastanawiałem się nad swoją poczytalnością
A poza tym jeszcze nie wiadomo czy GF w swojej wspaniałomyślności nie zezwoli takim ja Ty maniakom na grę na kilku kontach pod warunkiem absolutnego braku kontaktów. Ba, nawet na logowanie się na kilka kont na jednym kompie, nawet jeśli nie na jednej przeglądarce to na kilku alternatywnych
Możliwe? A czemu nie? Bo to GF mało razy twierdziło, że coś jest absolutnie niewykonalne, a potem się okazywało, że można? Więcej planet, przenoszenie ich, łączenie uni... Więc proszę nie kwilić na zapas.
tylko nie wiem jak u naszych GO stoi angielski bo wtedy czasem ciezko byloby cos zalatwic
ale za takim laczeniem podpisuje sie jak najbardziej This post has been edited 2 times, last edit by "Joksik" (27 Sep 2010, 19:27)
Chcesz tak grać - zapraszamy na ogame.org, póki co GF wykupuje domeny konkretnych narodów po to, żebyśmy nie musieli się uczyć języków obcych żeby grać w grę przeglądarkową

This post has been edited 3 times, last edit by "Joksik" (27 Sep 2010, 21:35)
Albo do rosyjskiego
Na grę na .org ludzie decydują się świadomie, tak jak świadomie decydują się na grę na serwerach bułgarskich czy innych. A tu się ludzie świadomie rejestrowali na polskim. Piszesz, że każdy uczy się angielskiego w szkole - a ja Ci powiem, że nie każdy, znam osoby, które miały bardzo mocny nacisk na język niemiecki i po angielsku praktycznie nie mówią, chociaż jako drugi język był nauczany. Tak samo jak mnie uczyli niemieckiego, a ja w tej chwili umiem powiedzieć "ich bin nich vonberitet" czy jakoś tak. Poza tym w ogame grają również ludzie po 40-50 lat, których w szkole uczyli gawarić pa ruskij
Toteż myślę, że prędzej się wykruszą ludzie jeśli postawimy ich przed barierą językową, niż kiedy postawimy ich przed problemem "wybrać jedno konto z 3 albo szukać jednego idlerka do przefarmienia przez 100us"

Czy też może francuski GO ma się nauczyć polskiego i nam tłumaczyć czemu nałożył bana za bash?
Quoted
[21:58:32] <@cri> czesc Dagusia
[21:58:33] <@FroGgyMan> czesc Dagusia!
[21:58:33] <@cri> co tam ?
[21:58:34] <@Janine>
[21:59:10] <+Dagusia> Oo
[22:05:04] <@cri> wszystkiego najlepszego w dniu urodzin dla ciebie FroGgyMan !
-
cri is cri@cri.sgo.OGameFr * cri
cri using *.OnlineGamesNet.net OnlineGamesNet IRC
cri is logged in as cri
cri is connected via SSL
cri End of /WHOIS list.
-
FroGgyMan is FroGgyMan@FroGgyMan.gameadmin.OGameFr * Ogame.fr GameAdmin
FroGgyMan using *.OnlineGamesNet.net OnlineGamesNet IRC
FroGgyMan is logged in as FroGgyMan
FroGgyMan End of /WHOIS list.
-

This post has been edited 1 times, last edit by "ciap" (27 Sep 2010, 22:13)

Że już nie wspomnę, że u1.us a u1.de to też całkiem sporo lat świetlnych różnicy

a reszta, przecież to wszystko jak najbardziej podobne...
albo da nam całkiem fajne przywileje 

This post has been edited 1 times, last edit by "gluttony" (27 Sep 2010, 22:38)
Na grę na .org ludzie decydują się świadomie
i wtedy to dopiero graloby sie super hehe choc technicznie widac jest to jak najbardziej do wykonania juz teraz This post has been edited 1 times, last edit by "Joksik" (27 Sep 2010, 22:56)
Masakra.
Bo graczy, którzy grają na kilku uniwersach obok siebie aż tak strasznie dużo nie ma. 
This post has been edited 1 times, last edit by "zmechuU28" (28 Sep 2010, 0:48)
Sprzedam deuter! Ching Chian Chiong? Что? Крис?W sumie to bym się nawet nie zdziwił, gdyby GF zmieniło w ten sposób grę. Łączenie Uni z różnych państw, zamiast tysiąca Uni na całym świecie z 5k graczy zrobią 5 serwerów na których będzie klikać 1mln graczy.
Przy odrobinie zaangażowania sprzętowo-programowego jest to jak najbardziej realne do wykonania. Team międzynarodowy (rozwiązanie jakie podał Joksik). Wbrew pozorom to ma sens.
Oczywiście liczę, że nikt z GF tego nie czyta ;-)
Zapewne nie kłamie, ale sukces farmville wynika z mocnej asymilacji z facebookiem i wypisywania wszystkich sukcesów na tablicach znajomych. Darmowa reklama 24/7. Gdyby w ten sposób podłączyć ogame, to też by szybko było parę milionów graczy i opłacałoby się opracowywać wtyczki na różne systemy mobilneEdit: o ile Wiki nie kłamie, taka przeglądarkowa gierka FarmVille ma 62 miliony aktywnych graczy. I nawet na Androida i iPhone mają klienta. Żeby nie kopać leżącego, to nie dodam, iż osiągnęła to jakaś firma Zynga o dwuletniej historii.
Pozdrawiam
Artur

Jak tanio to kupie :-) Naturalną koleją rzeczy będzie tworzenie sojuszy "narodowych", gdzie taniooo!!!!11111 bęndzie moszna kópić palifffko :-)
Quoted
Sprzedam deuter! Ching Chian Chiong? Что? Крис?
Od dobrego pól roku bębnię, że szansą dla OGame może być podpięcie się pod jakieś serwisy społecznościowe albo załatwienie domeny ogame.google.com :-D. Na Origin dyskutują już o tym, ale nie śledzę postępów. Chodzi mi o zauważenie przez szefostwo GF faktu, że da się pewne rzeczy wykonać. Byle duperelka dla nich to "ogromne zmiany w kodzie, zaangażowanie programistów, poprawki w silniku gry, implementacja zmian" i tego typu bulbulacje transcendentalne o wykładnikach niewymiernych w przestrzeniach zespolonych. Firma kombinuje jak tu zwiększyć liczbę klikaczy z 200 do 1000, a byle firemka bez żadnego PiP, COMA i Origin w dwa lata podbija świat gierką o kopaniu kartofli a 200 graczy to przybywa im chyba w minutę.
Quoted
Zapewne nie kłamie, ale sukces farmville wynika z mocnej asymilacji z facebookiem i wypisywania wszystkich sukcesów na tablicach znajomych
Czy komcianie Twojego świeżo wstawionego ST przez, dajmy na to, włochów 
). Do tego asymilacja forum ogame z tablicami znajomych - oczywiście dla tych, którzy chcą, bo przecież większość pyskówek tutaj odbywa się na zasadzie anonimowości
A stąd już tylko krok do masowej popularności - no bo skoro nasi znajomi grają, to i my gramy.

This post has been edited 1 times, last edit by "Graveir" (28 Sep 2010, 12:59)
Sprzedam deuter! Ching Chian Chiong? Что? Крис?
A teraz wyobraź sobie DiD takiego serweraCzy komcianie Twojego świeżo wstawionego ST przez, dajmy na to, włochów
![]()
a jakos wszyscy w tym Ty potrafisz napisac/wedytowac posta itd.... This post has been edited 1 times, last edit by "Joksik" (28 Sep 2010, 14:54)
To nie o to chodzi
Chodzi o to, że nie każdy gracz ogame to nastolatek ze świeżą jeszcze w głowie nauką języków obcych i jak 50letniemu dziadkowi każesz się nagle ze wszystkimi dogadywać po angielsku to rzuci tę grę w diabły. Tak samo jak jakiemuś kompletnemu jełopowi językowemu, bo i tacy się zdarzają - jedni mają predyspozycje do mnożenia w pamięci 3cyfrowych liczb, a inni łatwo łapią języki. I to się tyczy wszystkich ogejmów, tym bardziej, że chinole, ruscy czy inni bułgarzy mają raczej nikłą edukację angielskiego. A samych dużych, starych, europejskich ogameów może po prostu nie wystarczyć. I dlatego uważam, że to jest poroniony pomysł. I btw, nie wiem czy słyszałeś, ale nie ma już ustalonych przeliczników

Forum Software: Burning Board® 3.1.3, developed by WoltLab® GmbH - © 2011 Gameforge Productions GmbH