You are not logged in.

Graveir

Legenda Ogame

• "Graveir" started this thread

Date of registration: 7 Feb 08

• Send private message

1

Thursday, 23 September 2010, 12:52

Zmniejszenie liczby uniwersów - łączenie

Uwaga, obywatele!

http://board.origin.ogame.de/board6-orig…less-universes/

W telegraficznym skrócie:
1 post: W przeciągu 11 miesięcy zmniejszy się liczba uniwersów - to już postanowione
2 post: GF już postanowiło w jaki sposób uporać się z problemem zbyt małych uniwersów i wszelkie dalsze sugestie są zbędne
3 post: Jeszcze nie wiadomo w jaki sposób, ale GF zamierza ŁĄCZYĆ uniwersa - nie będzie kasowania uniwersów i nikt nie straci konta

Myślę, że wiele osób ucieszą te wieści - ciekawe tylko jak rozwiążą problem multikont przy łączeniu uniwersów ;)
4w5

~ 319 ~

2

Thursday, 23 September 2010, 12:59

Bardzo ciekawa wiadomość :D
To bd prawdziwe pojedynki Mistrzów.

3

Thursday, 23 September 2010, 13:20

Szkoda że dopiero teraz, a nie wtedy gdy to mogło jeszcze dać.

ciap

Gram dla WOŚP | Wredna baba :(

• "ciap" is female

Date of registration: 23 Feb 06

Zawód: Leń

• Send private message

4

Thursday, 23 September 2010, 13:57

(...)
Żadna nowość była mowa o tym w temacie "Badanie Ogame" ;)

O czym tu dyskutować jak nie wiadomo jak połączą?

.

Klub Nielubianych Przez Wakata

Marvin, ciap, Madderdin, buleon

This post has been edited 1 times, last edit by "ciap" (23 Sep 2010, 13:57)

Thor

Najlepszy gracz uni 30

• "Thor" is male

Date of registration: 28 Jul 05

Zawód: Handel

• Send private message

5

Thursday, 23 September 2010, 15:30

Połączenie uniwersów, to jakby nie patrzeć jedyny i słuszny pomysł na kolejny krok w kierunku ulepszania gry.

Moim zdaniem połączenie w pakietach po 14-18 uniwersów wydaje się liczbowo uzasadnione,
ale w związku z tym że na uniwersach jest wiele kont widm, klasycznych idlerów, wiecznych urlopowiczów,
wiecznie zbanowanych, itp to dobrym pomysłem byłoby stworzenie czterech nowych uniwersów na które transferowane byłyby konta z 66 starych uniwersów. Transfer oczywiście z pełnym inwentarzem. Byłby na to powiedzmy miesiąc. Po miesiącu stare uniwersa byłyby kasowane.

Problem dublujących się koordów:
Kto będzie miał przydzielone nie swoje koordy, ten powinien dostać darmowy pakiet kuponów na przeniesienie planet (również głównej jeśli dostała inne koordy). Kuponów powinno się otrzymać tyle ile dostało się innych koordów dla swoich planet. Kupony do wykorzystania raz dla jednej planety i w ciągu powiedzmy 2 tygodni.

Po zakończeniu transferu (po miesiącu) uni mogłoby być otwarte dla nowych graczy.
Zaznaczam, że transfer na świeże uni specjalne rozwiązałby też problem multikont.

Nie mam tylko pomysłu na te kilka starych uni gdzie są inne zasady gry (prędkość, złom z obrony, itp)

Pozdrawiam
Przyzwyczajenie się do wierzenia jest największą przeszkodą poznania

34 ST ACS max 14768%
23 ST SOLO max 1363%
4 MOON's down

sta111siu1

Gwiezdny Pirat

• "sta111siu1" is male
  • "sta111siu1" has been banned

Date of registration: 5 Apr 08

• Send private message

6

Thursday, 23 September 2010, 16:25

w końcu coś co może uratować tą grę
a raczej przypomniec czasy świetności

warto by było jeszcze takie cos dodać iż później w miarę otwierania znów nowych uni powinno się dalej tzw stare już teraz połaczone łaczyć
o ile liczba graczy bedzie tam zbyt mała by gra była atrakcyjna czyli cos 8-9 k kont (wszystkich)

uni X2 jest kilka więc też można by je połaczyc nie zmieniając predkosci
co do złomu z obrony to warto by było dac ankiete
choc z tego co wiem to jest tylko jedno takie uni

a moim zdnaiem złom z obrony jest bardzo dobrym pomysłem
lecz pod jednym warunkiem
% tego złomu rózni sie od % złomu z floty
np 60 % z floty 15 % z obrony

duzo dałoby tez nie zerowanie wydobycia u idlerow oraz tak jak było kiedys ze wydobycie trwało jelsi ktos sie nie logował
latało wtedy o wiele flot farmiących
idlerzy byli tzw bootami czy jak to zwać
mrowcze farmingi dawały zysk

ale to już inny temat
tak samo z konta zbanowane na 36 lat
to co jest teraz nie słuzy tej grze
miło by było by nawet GF handlowało tymi kontami
lub by w wyniku losowania ktorego dnia o nieznanej godzinie
urlop na takim koncie by sie kasował i ktos pierwszy miałby farta takie cudo złomnąć

takie moje przemyślenia
uni 50 top 32
uni 60 top 84 ___ 10.07.2039 03:42:47 Bugusing (Kontakt)
uni ELEKTRA top 134 dalej EKO
uni FORNAX top 664 tu sobie polatam

"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują."A.Einstein]

$VOYTECK$

Podwójny As

• "$VOYTECK$" is male

Date of registration: 4 Mar 07

• Send private message

7

Thursday, 23 September 2010, 16:34

Można powiedzieć światełko w tunelu ale 11 miesięcy to kupa czasu ;]
Istnieje też ryzyko, że GF popsuje łączenie :D tak jak psuli wiele innych rzeczy :D

Pozostaje wytrwale czekać i klikać - albo przeurlopować ten czas :)
Hammer Of The Gods Will Drive Our Ships To New Lands

8

Thursday, 23 September 2010, 17:01

Gdyby nie otwierali nowych uni nie musieli by teraz łączyć ,wystarczyło poprzestać w odpowiednim momencie.Nie wrócą już Ci co odeszli i pokasowali konta.

TOP SOLO 1584% TOP ACS 6763,88% TOP ACS 5546%
O dwóch takich, którzy próbowali skraść księżyc ;)

Matiszko

Podwójny As

• "Matiszko" is male

Date of registration: 31 Mar 06

Zawód: Studencik

• Send private message

9

Thursday, 23 September 2010, 17:03

Oj tak... to jest zdecydowanie najlepsza decyzja GF od bardzo, bardzo dawna. Teraz tylko mieć nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem i rozwiążą jakoś problem koordynatów. Bo na koncie flotowym nie uśmiecha mi się mieć wszystkich planet zaraz koło siebie, no a ustawianie ich od nowa bez antymaterii trochę zajmie i na pewno nie jednego zniechęci.
Jestem jak najbardziej za. Obecnie znalezienie floty nadającej się do złomowania na 10 graniczy z cudem. Ostatnio sprawdziłem ponad 350 układów i znalazłem zaledwie 3 cele na które w ogóle opłaca się lecieć, a oni się dziwią, że gracze odchodzą ze starych uni...

10

Thursday, 23 September 2010, 17:19

mi się podoba
Thoru zadne darmowe pakiety :P
a nie lepiej rywalizacje zrobic i kto pierwszy doleci kolonizatorem na dane kordy ma zasiedlona kolonie w tej samej kolejnosci co wcczesniej?
nie wime obojetnie, zwisa mi to
ale fajnie w koncu poczuc na uni swieze pzeciki ::P
% w ST = 64.861%
Ilośc ST = 48

Kaaras

Forumowy Imperator

• "Kaaras" is male

Date of registration: 12 May 06

• Send private message

11

Thursday, 23 September 2010, 18:40

dlatego podniesli cene za antymaterie <brawo> Zmiany taryf premium XD
uni 36-top 6 :D

sprzedam deuter

igI

Fanatyk

• "igI" is male

Date of registration: 12 Aug 05

• Send private message

12

Thursday, 23 September 2010, 18:46

Ja wam powiem jak to będzie wyglądało, w ustawieniach będzie punkt do zaznaczenia że chcemy przenieść konto, zaznaczenie wywoła bana prewencyjnego, dadzą info z 2 tygodniowym wyprzedzeniem i 2,3 dni na zaznaczenie następnie konta zaznaczone zostaną po kolei pakowane na nowe uni w myśl zasady jeden gracz jeden układ (tzn w 1 układzie wszystkie planety gracza).
Nie pasuje Ci taka lokalizacja twoich planet? Ok możesz je sobie poustawiać jak Ci pasuje 240k antymaterii za 1 planetę.
Wcześniej wprowadzą astrofizyką na stare uni żeby gracze mieli już więcej niż 9 planet i jechanes ;)
Zaznaczając opcję przeniesienia oczywiście zgadzasz się na fakt że mogą wystąpić dysproporcje w rozwoju kont twoich sąsiadów (czytaj gracze na twoim uni mogą być znacznie silniejsi od Ciebie) spowodowaną różnym stanem rozwoju poszczególnych uni.
Szczerze? Mam nadzieję że możliwie szybko tak właśnie się stanie :D
Uni 55 ON /// Punkty: top 1 /// TOP 1 Górników /// 1 ST

Uni 11 OFF /// Flota: max top 5 /// 16 ST = 8219% /// 2x Legion - Axel 2505%, Marwin 204% Pułapka bez strat!

ZAiMeR

Bóstwo Ogame

• "ZAiMeR" is male
  • "ZAiMeR" has been banned

Date of registration: 19 Nov 05

Zawód: Kontempluję...

• Send private message

13

Thursday, 23 September 2010, 19:00

Połączenie uniwersów, to jakby nie patrzeć jedyny i słuszny pomysł na kolejny krok w kierunku ulepszania gry.

Ulepszenie? Słabe to ulepszenie.

w końcu coś co może uratować tą grę

Przedłużyć agonię raczej. W końcu i na tych 20 uni (czy ile ich tam będzie) zostanie po 200 graczy. Połączą w 5 uni. I co dalej? Uratować tej gry już nic nie uratuje.

Można powiedzieć światełko w tunelu ale 11 miesięcy to kupa czasu ;]

A światło w tunelu prowadzi tylko do jednego miejsca. Podobno nie można iść w stronę światła. Poza tym za 11 miesięcy to będą mogli łączyć sobie uni z 50 graczami z uni z 30 graczami, co razem czyni 80. Nie będzie nawet czego zbierać.

Teraz tylko mieć nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem i rozwiążą jakoś problem koordynatów.

W GF nigdy nic nie idzie zgodnie z planem :P

14

Thursday, 23 September 2010, 19:09

Stare unii powinni polaczyc w 2 universa, jedno z normalna predkoscia pozostale ze speedem.
u26 I u38 I u43 I u65 [off]

open your mind and let go of control ...

Horizon

Pogromca Wszelkich Tematów

• "Horizon" is male

Date of registration: 11 Nov 05

• Send private message

15

Thursday, 23 September 2010, 20:08

W sumie to tylko potwierdzenie wywiadu z GF.

Ale nie wiem czy zauważyliście zniknęła część płatności za antymaterię m.in. w opcji rozmowa 30k anty za 9.91, a zostało 35k za 12 zeta czyli dalej doją z nas kasę - jak łatwo policzyć tamta opcja była bardziej opłacalna więc wykasowali ją.
Dodatkowo w opcji SMS nie ma już 75k anty za 23 zeta tylko 70k, a 25 jest po 10.98 - zamiast 30.
W przelewie 24 - za 1.300.000 anty płacimy 198 zł - wielka podwyżka.
A z paplaniny Arta ciężko coś wywnioskować - bo nie słyszałem o żadnych nagłych "podwyżkach za przelewy" oprócz zwiększenia VAT o 1%. A tu zmiana nie dotyczy 1% tylko jawnego zdzierstwa :wrr:

Nie wiem tylko kto tym razem się zeszmacił - GF czy nasz Team
And God said... Let there be NECRO. And it was. And he saw that it was good.

---------------------------
In Xanadu did Kubla Khan
A stately pleasure-dome decree:
Where Alph, the sacred river ran
Through caverns measureless to man
Down to a sunless sea

sta111siu1

Gwiezdny Pirat

• "sta111siu1" is male

• Send private message

16

Thursday, 23 September 2010, 20:31

ZAiMeR
kiedys zawsze byłes za GF , teraz widze duzo sie zmieniło
wg mnie łaczenie duzo zmieni
ale mądre łaczenie
rak toczacy tą grę to zbyt mała ilośc graczy na uni
i to nawet już na nowo otwieranych uni
ilość uni musi stale byc kontrolowana i w miarę zmiejszania się ilości graczy musi następowac reakcja

wydaje mi się iż ta gra ma i miałaby wielu fanów gdyby uni były zaludnione
wielu obecnych graczy na pół gwizdka zaczęło by grać z większymi chęciami
a i ktoś nowy na zaludnionym uni znalazł by atrakcyjnośc tej gry
co do wspomnianych 20 uni po połaczeniu to wg mnie jest to o wiele za dużo

kiedyś przeczytałem iż na polskim ogame jest ok 95 k kont a nie graczy
więc ok 10 uni to liczba optymalna na polskim rynku ogame

optymalną ilośc gracze określa przestrzeń gry czyli 10 gali po 500 ukł po 15 planet
to wystarcza na dobrą- aktywną grę dla ok 5 k graczy a to daje jakieś 9 k kont

dla mnie ten współczynnik zaludnienia to najważniejsza rzecz w tej grze
w którą GF nigdy nie ingerowało , zostawiali ja własnemu losowi i mają to co mają

jeśli byłoby na polskim ogame 30 k kont to trzeba by było stworzyć 3-4 uni
uni 50 top 32

"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują."A.Einstein]

This post has been edited 2 times, last edit by "sta111siu1" (23 Sep 2010, 20:33)

17

Thursday, 23 September 2010, 20:34

Zaimer podsumował xD

końcówka mi się podobała

Tak nawiasem mówiąc to lepiej późno niż wcale

Chociaż może zamknąć instytucję i programować zabawki to byłoby lepsze dla GF ;] nawet na fejsbuku lepsze gry mają :P

SEXUS :)

Zbanowany

• "SEXUS :)" is male
  • "SEXUS :)" has been banned

Date of registration: 11 Feb 08

Zawód: Niczym :P

• Send private message

18

Thursday, 23 September 2010, 20:34

jak dla mnie powinno powstać 6 uni. To byłaby chyba najlepsza opcja. Zakładając że na każdym universum gra 200 aktywnych ludzi wychodziło by po 2200 na uni , świetna opcja. :)

.Jarecki.

Pogromca Wszelkich Tematów

• ".Jarecki." is male

Date of registration: 19 Aug 06

Zawód: Informatyk

• Send private message

19

Thursday, 23 September 2010, 21:38

To ja od razu poproszę o stary design. ^^

Wielki Mistrz Zakonu Templariuszy

ST - [54] - 65'414,87%

SOLO - [42] - 26'614,10%

ACS - [12] -38'800,77%

"wtopy"- [2] - 1'502,14%

Gotrek

Gwiezdny Pirat

Date of registration: 7 Jul 07

• Send private message

20

Thursday, 23 September 2010, 21:43

A pisałem że tak można i tak będzie {wszyscy drwili ze mnie - chodzi o operatorów} .
Moim zdaniem jedyny ratunek na stare uniwersa bo od wprowadzenia nowego interfejsu strasznie popdupadły - jezeklu chodzi o ilość graczy , a co za tym idzie o samą gre co w efekcie dało nagły zgon starym uniwerką.

To nie tylko moj pomysł ale daje maxa - czekam na realizację :d

Pozdro leszcze :D
Tylko na u48 :
Ponad 200.000 %
Top 1,2,3,4,5,9,10 solo top1,3,4 acs

Ogółem Zdobyczy i licznych ST z innych uniwerków nie podaję , bo pogubiłem się po 500 steku ;D

This post has been edited 1 times, last edit by "Gotrek" (23 Sep 2010, 21:53)

21

Thursday, 23 September 2010, 21:48

W GF nigdy nic nie idzie zgodnie z planem :P

Wyjąłeś mi to z ust :E

Myślę, że wiele osób ucieszą te wieści - ciekawe tylko jak rozwiążą problem multikont przy łączeniu uniwersów ;)

Ja tu problemu nie widzę :E wybierzesz lepsze albo dział Oddam/Wymienię ;)
Fakt za 11 miesięcy to tak jakby yyy...eee...Top 10 będą zbierać ;) raczej nie ma szans na zrobienie Uni na którym będzie 5k gracza... 50 uni nie połączą :E choć było by to atrakcyjne :E

Uni23 Top 43 WOŚP | Uni28 Top 43 ON | Uni60 Top 100 ON | Uni Leo Top 210 ON :E |
PB Solo | PB ACS NEW
:top1: Top1 Złomiarzy Uni28 :top1:
Wieczny Spioch >_>
"Nie twierdzę że jestem najlepszy ale nie znam lepszego od siebie."

djlaska

Zdobywca

• "djlaska" is male

Date of registration: 29 May 06

• Send private message

22

Thursday, 23 September 2010, 22:28

Gf moze uni nie zamykac ale za 11 miesiecy na wiekrzosci uni bedzie po 30 graczy plus troche kont porzuconych co oni chcą łączyć?
Zmiany bardzo daleko idące były potrzebne już w momencie gdy rozwijali swoją nową kupę... i zadne opinie graczy z całego świata nie były ich w stanie przekonać że unie umierają i są potrzebne inne sprawne zmiany a nie nowy wygląd który niczego nie zmieni. Okazało się że gracze mieli rację uni się powyludniały a oni teraz myślą nad ratunkiem dla gry - musztarda po obiedzie stare uni bardzo ciężko będzie odrodzić praktycznie niewykonalne na nowych można spodziewać się pewnie że za rok gdy się wyludnią będzie jakaś nadzieja . Za 11 miesiecy bedą mogli połączyć pewnie wszystkie unie bez speeda w jedno i nie sądze ze sie uzbiera 10k graczy...

totalnie nie rozumiem czemu ta firma działa tak ślamazarnie sami zapowiadali ze zmiany będą postępować szybciej i nie będą liczone jedna na rok gdy widać zapowiedzi znów oscylujące w okolicach roku, gdy w polskiej firmie na rynku informatycznym stawia się w takim czasie nakładem 20 ludzi poważny system dla banku czy ubezpieczeń a coś takiego drobnego pisze się w miesiąc i nie ma tu nawet nad czym myśleć, testy kolejny i wdrożenie, ale im się nigdy chyba nie śpieszy.

This post has been edited 4 times, last edit by "djlaska" (23 Sep 2010, 22:42)

23

Thursday, 23 September 2010, 22:38

A Artowi to chyba pensja oczy zamydliła, bo nawet się łaskawca jakoś nie ustosunkuje

ciap

Gram dla WOŚP | Wredna baba :(

• "ciap" is female

Date of registration: 23 Feb 06

Zawód: Leń

• Send private message

24

Thursday, 23 September 2010, 23:13

za 11 miesiecy na wiekrzosci uni bedzie po 30 graczy
itd...
Dla mnie "w ciągu 11 miesięcy" a "za 11 miesięcy" to dwa różne określenia czasu?
"W ciągu" może być za miesiąc? Dwa? Max 11.
"Za" określa dokładnie za 11 i ani miesiąc wcześniej.

(Choć osobiście nie uważam żeby zrobili to za dwa a nawet trzy miesiące. GF zaskocz mnie!)

.

Klub Nielubianych Przez Wakata

Marvin, ciap, Madderdin, buleon

sta111siu1

Gwiezdny Pirat

• "sta111siu1" is male

• Send private message

25

Friday, 24 September 2010, 0:17

nie rozumiem co oznacza że stare uni w ciagu tych 11 mc wymrą
tam juz od dawna nic sie nie dzieje
ze wszystkich tych uni x1 od nr 1 do nr 66 da sie pewnie sklecic z 4- 5 uni z właściwą ilościa kont
a co z graczami to juz inna sprawa
wiadomo że obecnie mało ludzi gra na jednym uni
wiec pewnie te stare uni to juz gra dla sentymentu a dla samej gry gra sie na nowych uni gdzie jeszcze jest troszke graczy
problemem nie jest łaczenie to jest jedyny sposób no chba że kasacja

problemem jest otwieranie nowych uni i zero odzewu ze strony GF na to

decyduje tu prawo popytu i podaży
jesli obecnie jest ok 90 k kont to łatwo wyliczyc ile musi byc uni by gra była atrakcyjne

i jeszcze jedno każde otwarte uni zmienia już proporcje popytu podaży więc powinna za tym iśc natychmiastowa reakcja
łaczenie dwóch uni bądź też nie zależnie od sytuacji z ilośćia kont

jeśli takiej reakcji nie bedzie to łaczenie ktore ma nastapic w przeciagu 11 mc

nic na dłuższą mete nie da i za kolejny rok bedzie z 5 nowych uni otwartych i znów za mała liczba graczy na uni
a potem to juz ilośc graczy poleci znow na łeb
tyle że wtedy to juz nie spadnie do 90 k kont ale pewnie do 40- 50 k kont
uni 50 top 32

This post has been edited 1 times, last edit by "sta111siu1" (24 Sep 2010, 0:17)

zmechuU28

Gram dla WOŚP

• "zmechuU28" is male

Date of registration: 5 Jan 07

• Send private message

26

Friday, 24 September 2010, 0:59

Podsumuję to co już wcześniej kiedyś pisałem:

1) łączenie Uni to aktualnie jedyny sposób na przedłużenie życia OGame. Ale jednocześnie działanie z góry skazane na porażkę. Już jest za mało graczy, aby łączyć cokolwiek. Aby osiągnąć 8k graczy trzeba połączyć ze 20 Uni w jedno. Nie mówię o tym, ilu tam będzie graczy aktywnych, żeby nie straszyć statystykami jeszcze bardziej. Czyli z całego OGame w PL powinno powstać ze 2-3 normalne Uni i max jedno-dwa specjalne (speed, większy złom)

2) Jedyny problem z łączeniem to potencjalne multikonta. Ktoś grający na U1, U7, U15 i U20 będzie miał spory problem :-D

3) 11 miesięcy? Hohoho, GF naprawdę optymistycznie patrzy w przyszłość. Za 11 miesięcy to pewnie będą łączyć Uni, ale z kilku państw w jedno.

4) Takie łączenie to super sprawa dla GF. Kordy z grubsza będą zachowane, ale wiadomo, że lwiej części ludzi nie będą odpowiadały narzucone koordy. Wtedy GF wielkopańskim gestem i w wielkiej łasce powie, że każdy będzie mógł sobie poprzenosić planetki gdzie chce, i w promocji obniżą takie przenosiny do 50k Anty. Nic tylko po rękach całować za taki gest :-)

5) OGame potrzebna jest reklama, reklama i jeszcze raz reklama. Bez napływu świeżej krwi starzy gracze ugotują się we własnym sosie. Dopóki GF nie wyłoży realnych (i dużych) $$$ na promocję gry, nie przygotuje extra bonusów na start dla nowych graczy i nie znajdzie przysłowiowej marchewki do utrzymania populacji, to wszelkie inne działania będą tylko pozoracją i biciem piany. Bez tego OGame padnie za pół roku (lub za rok po połączeniu Uni).

Pozdrawiam
Artur
Top20 Uni28: ab ovo usque ad mala [OFF]
Va'esse deireádh eap eigean...

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

Date of registration: 28 Oct 06

• Send private message

27

Friday, 24 September 2010, 11:32

Ktoś mówił, że na starych uni nic się nie dzieje. U mnie na 43 uni, to takie walki odchodzą, że ho ho.
Jeśli chodzi o łączenie uni, to w porządku, tylko żeby za bardzo kordów nie zmieniali.
Myślę, że połączenie 10 uni to max. Więcej byłoby za bardzo skompikowane.
uni I - 1-10
uni II - 21-30
uni III - 31-40
uni IV - 41-49
uni V - 51-59
uniVI - 61-
uniVII - speed uni 50, 60
uni VIII - uni ze złomem z obrony

Oczywiście bez złomu z obrony, bo za wiele by się zmieniło.
Prowadzę temat Najlepsze planety Ogame.pl. Może się wpiszesz?

Maraton - Top1 uni43 / Top17 uni68 / rekord światowy - ilość zabudowanych pól na planecie - 319/352 / rekord krajowy - najbardziej wartościowa planeta - 11.132.232 punktów
Maraton - Ikariam - Top2 Kappa / rekord krajowy - przyszłość nauki - poziom 18

This post has been edited 1 times, last edit by "Maratonczyk" (24 Sep 2010, 11:46)

Joksik

Zdobywca

• "Joksik" is male

Date of registration: 28 Jun 10

Zawód: Informatyk

• Send private message

28

Friday, 24 September 2010, 12:21

z jednej strony dobrze, szkoda że tak późno bo osobiście przyzwyczaiłem się do wegetatywnej gry i w momencie jak połączą uni przyjdzie mi skasować konto bo nie są mi do szczęścia potrzebni nowi gracze którzy rzuca się na wszystko w okolicy jak głodny na kotlet schabowy :E i pewno po nocy skrzynka będzie pękać w szwach od raportów szpiegowskich :E dla flociarzy to dobre, będą mieli nowe cele dla pozostałych raczej utrapienie i wymówka do zakończenia gry bo kto lubi być farmiony w nocy jak śpi :E lub dzień w dzień odbudowywać po 700-1000 satek . no chyba że wymyślą jakieś dobre noob protection bo jak kolega napisał wyżej o połączeniu 10 uni to w głowie mi się to nie mieści bo dysproporcja sił byłaby zbyt wielka i wtedy flociarz z jednego uni zamiast złomować sam by uciekał by nie stać się ofiarą innego a flociarze mają to do siebie że flotę budują latami, a jak ktoś ich raz złomnie to wszystko przepada wiec i pewnie wielu z nich po pierwszym złomie odechce się grać, a i znikł sens budowania bunkrów by mieć spokój bo ktoś ze starszego uni wjedzie w niego jak nóż w masło. więc mam nadzieje że jakoś rozwiążą problem dysproporcji sił bo wtedy kto wie czy więcej osób nie przestanie grać hehe

U59 - top20 off
U65 - top4 off
Mizar - top170 on

Quauli

Unregistered

29

Friday, 24 September 2010, 12:44

Proszę o kreatywne wypowiedzi... Posty w stylu "do bani" albo "jaki syf" już wyleciały.

Pozdrawiam, Qua.

• "Kierownik Karuzeli" is male

Date of registration: 28 Aug 06

• Send private message

30

Friday, 24 September 2010, 12:48

Patrząc na ostatnie wprowadzone do życia pomysły przez GF do OG typu zmiana płatności za antymaterie, mam powody do obawy co do połączenie uniwersów. Oczywiście jestem za, ale po pierwsze za póżno, a po drugie nie wiadomo czy za 11 miesięcy będzie co łączyć i czy nie jest to tylko tzw. podpucha, by ludzie się cieszyli a do tego czasu OG przestanie istnieć.