![]() ![]() ![]() ![]() |
Nowe Uni: Uni Orion już w poniedziałek Gra: Wersja 4.0.3 |
|
|
Source code |
1 2 3 |
#officers {
display:none !important;
}
|
|
|
Source code |
1 2 3 |
#helper {
display:none !important;
}
|
This post has been edited 1 times, last edit by "Joksik" (22 Aug 2010, 13:30)

Co mam zrobić. Po 1 sciagnij na kompie wtyczke Web Developer. Instaluj i restartuj przegldarke. Potem pod paskiem adresu bedziesz mial "Brak bledow w arkuszu CSS" . Klikniesz na to i wybierasz Wyswietl Informacje o stylach potem kursor ci sie zmieni w krzyzyk i tym kuroserem klikasz na ten obrazek ktory ma byc zmieniony, po kliknieciu na obrazek tym kursorem pokazuje sie informacja gdzie obrazek sie znajduje w kodzie CSS. No i zmienisz kod pozniejJestem jeszcze bardziej wdzięczny za ten skin. Akurat mi transfer ucięli, to gdy tylko włącze skin od razu spora ulga.
Sam sobie zmniejszyłem wagę trzech obrazków które nie były zmniejszone, do minimum.
I teraz mam pytanie, bo mi cholernie przeglądanie galaktyki muli. Jak mógłbym sobie podmienić obrazki planet, strzałki i inne? Nie znam się na css prawie że wogóle. Dałbyś radę jakoś pomóc, żebym mógł sobie podmienić te grafiki? Chodzi mi o kod, bo zmniejszyć sobie wagę grafiki, wrzucić na serwer i podmienić linki umiem.
Dodatkowo też przydałoby się podmienić zmniejszyć wagę obrazków u mnie przy wysyłaniu floty. Pomóż.Co mam zrobić.
po powiekszeniu lekka pixelioza ale, jednak powinno szybciej sie wczytywac wszystko bo na pewno beda zajmowaly mniej kb i to kazdy o polowe. odnosnie galaktyki coz, pierwotnie mialem w zamysle calkowicie wylaczyc wczytywanie sie planet
czyli kolumne z planetami przesunac tak ze 2 cm w lewo. w ten sposob szpiegowalbys galaktyke po najechaniu na numerek planety od 1-15, i mozna by przyciac wtedy cale okienko o kilka cm wysokosci. jednak takie innowacje pewnie wielu by sie nie spodobaly bo galaktyke mieli by łyse na kolano wiec dalem sobie z tym spokoj. zawsze mozesz w antigame wylaczyc kilka cluetipow od galaktyki i tez cos pomoze. a planete jak podmienisz to niestety wszystkie beda wyswietlane tak samo nie bedzie juz takiej roznorodnosci poniewaz tworcy ogame planety wszystkie dali jako jedne tło
i zmieniajac je zmienisz wszedzie na taka sama planete. This post has been edited 1 times, last edit by "Yellowstone" (22 Aug 2010, 16:14)

Joksik, dla opery (nie wiem jak w mozilli) jak wchodzi się w galaktyka wchodzą na siebie napisy Układ Słoneczny Pokaż Ekspedycja
ok jak jutro bede mial na to czas to poprawie to w wersji na opere bo na razie robie stare obrazki do wszystkich sekcji, zajmuja mniej, wielu jest do nich przyzwyczajonych ale troszke dlubaniny jest. w sumie to pozostaly mi jeszcze tylko dwie sekcje, moze jutro sie uporam z tymThis post has been edited 2 times, last edit by "Joksik" (23 Aug 2010, 13:20)
zmian sporo, tak wiec polecam instalacje wersji najnowszej dlatego nie umieszczam linków do wersji 11,12,13. sporo błędów naprawionych, chociażby jak fadeBox informujące nas przy wysyłaniu floty że brak pola zniszczeń, poprawione wyświetlanie elementów jak np w kantynie gdzie zamiast oficerów pojawiły się budynki, całkowicie przerobiona galaktyka tak aby jak najmniej lagowała, wprowadzenie wyróżnienia gracza nas atakującego na eventliscie z antigame (duza czcionka/kolor czerwony), pomniejszony gif informujący nas o ataku by nie wychodził poza swój obszar, a także wprowadzenie funkcji "pierwszego kliknięcia" na eventliscie z antigame. czyli po kliknięciu koordynatów zmienia się ich kolor z oliwkowego na biały. funkcja ma zadanie lepsze dopilnowanie ataków tak by wśród listy ataków szybko odnaleźć te które musimy dopilnowac czyli te gdzie klikaliśmy najczęściej sprawdzając np aktywnosc celu. zainteresowanych zapraszam do pełnej listy zmian:This post has been edited 1 times, last edit by "Joksik" (31 Aug 2010, 8:07)
This post has been edited 1 times, last edit by "Yellowstone" (31 Aug 2010, 10:18)
Chyba że tak ma być. 
|
|
Source code |
1 |
#galaxy .info {display:none !important}
|
|
|
Source code |
1 |
#galaxy .footer {display:none !important}
|
|
|
Source code |
1 |
#galaxy #deuterium_box {display:none !important}
|
|
|
Source code |
1 2 |
#galaxy .row {background-image : url(http://www.pks.wlocl.pl/images/ogame/he17.png)
!important;background-position: 0px 2px !important;position: static!important}
|
|
|
Source code |
1 |
#galaxy .row {background:none !important}
|
This post has been edited 5 times, last edit by "Joksik" (31 Aug 2010, 14:21)

Ale myślę że to mozna olać.
w overview pokazane są nowe jak się już budują
jednak co dwie glowy to nie jedna hehe albo w nastepnej wersji je zamienie na stare, choc nie chce mi sie zbytnio znow w gimpie szykowac kilkunastu miniaturek albo je poprostu usune, tak ze pozostanie samo info o budynku/badaniu/statku w stoczni lub obronie. bardziej sklaniam sie do drugiego rozwiazania. raz ze zrobie to szybciej, dwa ze byc moze overview bedzie sie szybciej wczytywalo jesli nie bedzie musialo ladowac dodatkowych obrazkowThis post has been edited 1 times, last edit by "Joksik" (31 Aug 2010, 19:29)

This post has been edited 1 times, last edit by "Joksik" (1 Sep 2010, 18:29)
, na razie pragne jednak dokonczyc menu flote w nastepnej wersji i poprawic drobne zgloszone niuanse jak chociazby odstepy zgloszone przez mortara, oraz przygotowac tło dla fleet1 bo nie kazdy korzysta z antigame i majac juz wersje pozabiowa bledow zrobie wersje offline i online. chcialbym zdazyc do piatku do pozniej mnie przez tydzien nie bedzie i pewnie temat troszke umrze, ale moze na jakies nowe tuningi wpadne w ten czas
Forum Software: Burning Board® 3.1.3, developed by WoltLab® GmbH - © 2011 Gameforge Productions GmbH