You are not logged in.

Joksik

Zdobywca

• "Joksik" is male
  • "Joksik" started this thread

Date of registration: 28 Jun 10

Zawód: Informatyk

• Send private message

61

Sunday, 22 August 2010, 13:27

domyślnie skin wyłącza wyświetlanie oficerów i tutoriala (znaku zapytania do wykonania 10 zadań), jeśli chcecie je włączyć skasujcie następujące linijki w kodzie:

oficerowie

Source code

1
2
3
#officers {
display:none !important;
}

tutorial

Source code

1
2
3
#helper {
display:none !important;
}

zamiast skasować możecie je też zahaszować dając znak /* na początku komendy i */ znak na końcu komendy:

ver 8.
- poprawiano błąd zgłoszony przez użytkownika AJU (brak wyświetlania członków sojuszu), u niektórych wyświetlało u innych nie, na operze w ogóle ale teraz powinno pokazywać u każdego xD
- zamieniono miejscami w galaktyce "ekspedycje" z "pokaż" dla większej poręczności
- podwyższono we fleet1 przycisk do wysyłania floty j/w
- pokolorowano speed_plan od antigame (widoczne procenty przy wysyłaniu floty)
- wycentrowano w zakładce movemenet kopertę do pisania wiadomości (teraz jest w środku planety)
- wydłużono miejsce na długie nazwy nicków w evenliscie od antigame o 2 kolejne znaki, razem z poprzednia wersja daje to jakieś 13-15 znaków w nicku nie wychodzących poza ramkę
- obsługa dwóch pozycji evenlisty na stronie głównej overview. teraz zgodnie z założeniami antigame można wyświetlać eveliste na dole lub u góry ekranu bez żadnych przesunięć tekstu
- zmieniono o polowe rozmiar głównego toolbara zapisując go w .png (z 12kb pomniejszono na 6kb)
- wyśrodkowano napisy w nagłówku eventlisty antigame (zdarzenia, time, coutdown)
- dołączono kod od Xrenc na wyłączenie oficerów
- przygotowano także wersje dla opery

http://www.4321.3-2-1.pl/skin8.css
http://www.4321.3-2-1.pl/skina8opera.css

U59 - top20 off
U65 - top4 off
Mizar - top170 on

This post has been edited 1 times, last edit by "Joksik" (22 Aug 2010, 13:30)

Tomahawk

Forumowy As

Date of registration: 8 Aug 05

• Send private message

62

Sunday, 22 August 2010, 14:37

A czy da sie zeby taki skin jak dawniej był tzn tak z przed 2 lat. Loguje sie na ogame a tu taki straszny zamulajacy wyglad, chcialbym po staremu :(

Johnson

Wydział Bezp. Uniwersum OG

• "Johnson" is male

Date of registration: 31 Dec 08

Zawód: n00b

• Send private message

63

Sunday, 22 August 2010, 14:53

A czy da sie zeby taki skin jak dawniej był tzn tak z przed 2 lat. Loguje sie na ogame a tu taki straszny zamulajacy wyglad, chcialbym po staremu :(
Takiego skina jeszcze nie ma, ale ruscy nad tym pracuja.

• "Yellowstone" is male

Date of registration: 31 Oct 08

Zawód: Leser

• Send private message

64

Sunday, 22 August 2010, 14:54

Jestem jeszcze bardziej wdzięczny za ten skin. Akurat mi transfer ucięli, to gdy tylko włącze skin od razu spora ulga.
Sam sobie zmniejszyłem wagę trzech obrazków które nie były zmniejszone, do minimum. :)

I teraz mam pytanie, bo mi cholernie przeglądanie galaktyki muli. Jak mógłbym sobie podmienić obrazki planet, strzałki i inne? Nie znam się na css prawie że wogóle. Dałbyś radę jakoś pomóc, żebym mógł sobie podmienić te grafiki? Chodzi mi o kod, bo zmniejszyć sobie wagę grafiki, wrzucić na serwer i podmienić linki umiem.
Dodatkowo też przydałoby się podmienić zmniejszyć wagę obrazków u mnie przy wysyłaniu floty. Pomóż. :) Co mam zrobić.
Wpatruj się w niebo i śpiewaj z radości, gdyż słońce otula cię ciepłem i opromienia światłem - za darmo.— Phil Bosmans
Robiąc byle co, stajesz się byle kim.

Johnson

Wydział Bezp. Uniwersum OG

• "Johnson" is male

Date of registration: 31 Dec 08

Zawód: n00b

• Send private message

65

Sunday, 22 August 2010, 15:01

Jestem jeszcze bardziej wdzięczny za ten skin. Akurat mi transfer ucięli, to gdy tylko włącze skin od razu spora ulga.
Sam sobie zmniejszyłem wagę trzech obrazków które nie były zmniejszone, do minimum. :)

I teraz mam pytanie, bo mi cholernie przeglądanie galaktyki muli. Jak mógłbym sobie podmienić obrazki planet, strzałki i inne? Nie znam się na css prawie że wogóle. Dałbyś radę jakoś pomóc, żebym mógł sobie podmienić te grafiki? Chodzi mi o kod, bo zmniejszyć sobie wagę grafiki, wrzucić na serwer i podmienić linki umiem.
Dodatkowo też przydałoby się podmienić zmniejszyć wagę obrazków u mnie przy wysyłaniu floty. Pomóż. :) Co mam zrobić.
Po 1 sciagnij na kompie wtyczke Web Developer. Instaluj i restartuj przegldarke. Potem pod paskiem adresu bedziesz mial "Brak bledow w arkuszu CSS" . Klikniesz na to i wybierasz Wyswietl Informacje o stylach potem kursor ci sie zmieni w krzyzyk i tym kuroserem klikasz na ten obrazek ktory ma byc zmieniony, po kliknieciu na obrazek tym kursorem pokazuje sie informacja gdzie obrazek sie znajduje w kodzie CSS. No i zmienisz kod pozniej ;)

• "Yellowstone" is male

• Send private message

66

Sunday, 22 August 2010, 15:08

Hmm no to spróbuję, ale może być ciężko jak dla mnie.

Teraz jeszcze pytanie. Web Developer czyta style ze strony ogame. Ja mam skopiować kod stylu do mojego skina i podmienić linki? Tak?
Wpatruj się w niebo i śpiewaj z radości, gdyż słońce otula cię ciepłem i opromienia światłem - za darmo.— Phil Bosmans

Joksik

Zdobywca

• "Joksik" is male

• Send private message

67

Sunday, 22 August 2010, 16:07

jak bede mial czas, wieczorem podmienie obrazki floty/budynkow/badan na stare to sie nie musisz meczyc. bo mam je na kompie zapisane wiec nie powinno mi to zajac dluzej niz 1h. tylko ich rozdzielczosc nie jest tak przyjebajezona jak tych nowych... zreszta pamietacie jak stare obrazki wygladaly :E po powiekszeniu lekka pixelioza ale, jednak powinno szybciej sie wczytywac wszystko bo na pewno beda zajmowaly mniej kb i to kazdy o polowe. odnosnie galaktyki coz, pierwotnie mialem w zamysle calkowicie wylaczyc wczytywanie sie planet ]:-D czyli kolumne z planetami przesunac tak ze 2 cm w lewo. w ten sposob szpiegowalbys galaktyke po najechaniu na numerek planety od 1-15, i mozna by przyciac wtedy cale okienko o kilka cm wysokosci. jednak takie innowacje pewnie wielu by sie nie spodobaly bo galaktyke mieli by łyse na kolano wiec dalem sobie z tym spokoj. zawsze mozesz w antigame wylaczyc kilka cluetipow od galaktyki i tez cos pomoze. a planete jak podmienisz to niestety wszystkie beda wyswietlane tak samo nie bedzie juz takiej roznorodnosci poniewaz tworcy ogame planety wszystkie dali jako jedne tło :E i zmieniajac je zmienisz wszedzie na taka sama planete.

U59 - top20 off
U65 - top4 off
Mizar - top170 on

• "Yellowstone" is male

• Send private message

68

Sunday, 22 August 2010, 16:11

Dałem sobie spokój z tym Web Developer. Dziwny jakiś, nie znam się na tym i nic zmienić nie umiem. ;p

Ogólnie to mi chodzi tylko o to żeby gra szybko chodziła. Obrazki są bez większego znaczenia dla mnie. Widziałem, że zindeksowałeś prawie wszędzie kolorki grafik, ale zastanawiam się jeszcze czy sobie nie zmienić kolorystyki na czarno-białą, jeszcze mniejsza waga będzie.

This post has been edited 1 times, last edit by "Yellowstone" (22 Aug 2010, 16:14)

Joksik

Zdobywca

• "Joksik" is male

• Send private message

69

Sunday, 22 August 2010, 17:12

Na razie podmienione obrazki w sekcji stocznia, oraz flota. bo jednak wiecej zabawy jest z tym niz myslalem ;/ trzeba zrobic obrazek dla statkow ktore mozna budowac (kolorowy), dla tych gdzie brakuje surowcow (przekreslone paskami), oraz tam gdzie nie mozna budowac bo nie ma stoczni jak np. moon (czarno biale) wiec dzis juz mi sie nie chce przerabiac pozostalych sekcji jak badania, budynki itd. obrazki zajmuja mniej niz te z ogame redesing i teraz wskasuja "od razu"

http://www.4321.3-2-1.pl/skin9.css
http://www.4321.3-2-1.pl/skin9opera.css

U59 - top20 off
U65 - top4 off
Mizar - top170 on

matted

Podwójny As

• "matted" is male

Date of registration: 8 Nov 06

• Send private message

70

Sunday, 22 August 2010, 18:53

U mnie po aktualizacja do wersji 8, przeglądanie galaktyki strasznie muli - tak samo jak na podstawowym skinie. Po powrocie do jednej z wcześniejszych wersji problem nie występuje.
W czym tkwi problem?

adrpan

Forumowy As

• "adrpan" is male

Date of registration: 4 Jan 09

• Send private message

71

Sunday, 22 August 2010, 20:36

Joksik, dla opery (nie wiem jak w mozilli) jak wchodzi się w galaktyka wchodzą na siebie napisy Układ Słoneczny Pokaż Ekspedycja

innych błędów się nie zobaczyłem. świetna robota, najbardziej mi się podoba zakładka flota, że jak się nie ma danego statku to jest na szaro.

jeżeli autor powyższego tekstu napisał coś głupiego to znaczy, że miał ujemny biorytm intelektualny, albo pisał będąc zaspanym, bądź niewyspanym. ;)

Joksik

Zdobywca

• "Joksik" is male

• Send private message

72

Sunday, 22 August 2010, 21:54

Joksik, dla opery (nie wiem jak w mozilli) jak wchodzi się w galaktyka wchodzą na siebie napisy Układ Słoneczny Pokaż Ekspedycja

to jest ten bol z roznymi przegladarkami 8-/ ok jak jutro bede mial na to czas to poprawie to w wersji na opere bo na razie robie stare obrazki do wszystkich sekcji, zajmuja mniej, wielu jest do nich przyzwyczajonych ale troszke dlubaniny jest. w sumie to pozostaly mi jeszcze tylko dwie sekcje, moze jutro sie uporam z tym

odświeżam. wersja 10.

- dodano obrazki ze "starego ogame" do wszystkich zakładek, zajmują mniej, wczytują się szybciej
- naprawiono definitywnie zakładkę sojusz dla rożnych przeglądarek FF/Opera. w poprzedniej wersji zostało naprawione wyświetlanie członków sojuszu, w tej naprawiono także wszystkie podmenu (obszar wewnętrzny/zewnętrzny sojuszu itd.)
- naprawiono wygląd prywatnych wiadomości (przez to że dałem opcje usuń na cala długość linii w prywatnych wiadomościach nie było widać opcji "odpowiedz" i "zgłoś")
- naprawiono w wersji dla opery przyciski w galaktyce
- zaktualizowana instrukcja gdy ktos przyzwyczail sie do nowych obrazkow i "stare" mu nie sa potrzebne w instrukcji znajdzie co wyrzucic w kodzie

http://www.4321.3-2-1.pl/skin10FF.css
http://www.4321.3-2-1.pl/skin10opera.css
http://www.4321.3-2-1.pl/instrukcja.txt

ps: szukam kogoś do testowania następnej wersji ze słabym łączem, gdyż mam zamiar odciążyć galaktykę wyrzucając kilka cssów z niej, ale ja różnicy nie zauważam bo i w domu i w pracy łącze 8mb ;/

U59 - top20 off
U65 - top4 off
Mizar - top170 on

This post has been edited 2 times, last edit by "Joksik" (23 Aug 2010, 13:20)

Xrenc

Zbanowany

• "Xrenc" is male
  • "Xrenc" has been banned

Date of registration: 25 Feb 10

Zawód: Programista

• Send private message

73

Monday, 23 August 2010, 21:54

Ogólnie polecałbym zrobić wersję testową Skina dla flociarzy pozbawiony wszelkich obrazków jakich się da. Statków badań itp myślę że przyśpieszy to ładowanie strony gdyż obrazki ważą. Nawet zmniejszenie wagi obrazów to też dobra sprawa.

Co do tej galaktyki myślę że wyrzucenie obrazków i wstawienie za nie napisów o wiele przyśpieszy ładowanie się galaktyk i farmienie znowu będzie wspaniałe :)

Pozdrawiam ;)

Joksik

Zdobywca

• "Joksik" is male

• Send private message

74

Tuesday, 31 August 2010, 8:06

oki. jako ze forum blisko tydzień bylo nie aktywne, ja w ten czas nie próżnowałem i przeskoczyłem już o 3x wersje skina up :E zmian sporo, tak wiec polecam instalacje wersji najnowszej dlatego nie umieszczam linków do wersji 11,12,13. sporo błędów naprawionych, chociażby jak fadeBox informujące nas przy wysyłaniu floty że brak pola zniszczeń, poprawione wyświetlanie elementów jak np w kantynie gdzie zamiast oficerów pojawiły się budynki, całkowicie przerobiona galaktyka tak aby jak najmniej lagowała, wprowadzenie wyróżnienia gracza nas atakującego na eventliscie z antigame (duza czcionka/kolor czerwony), pomniejszony gif informujący nas o ataku by nie wychodził poza swój obszar, a także wprowadzenie funkcji "pierwszego kliknięcia" na eventliscie z antigame. czyli po kliknięciu koordynatów zmienia się ich kolor z oliwkowego na biały. funkcja ma zadanie lepsze dopilnowanie ataków tak by wśród listy ataków szybko odnaleźć te które musimy dopilnowac czyli te gdzie klikaliśmy najczęściej sprawdzając np aktywnosc celu. zainteresowanych zapraszam do pełnej listy zmian:

http://www.4321.3-2-1.pl/changelog.txt

a wiec wersja najnowsza, używana przez testerów od 2 dni. błędów żadnych nie zgłosili. oczywiście wersja na FF i opere gdyż ta druga przeglądarka "inaczej" wyświetla nie które elementy i wszystko było na operze poprzestawiane głównie w galaktyce ;/

http://www.4321.3-2-1.pl/skin14FF.css
http://www.4321.3-2-1.pl/skin14opera.css

U59 - top20 off
U65 - top4 off
Mizar - top170 on

This post has been edited 1 times, last edit by "Joksik" (31 Aug 2010, 8:07)

• "Yellowstone" is male

• Send private message

75

Tuesday, 31 August 2010, 10:06

Mam błędzik w Operze. Nie wiem czy w FF jest.
Klikam sobie jakiś budynek w Stacji, chcąc zobaczyć ile kosztuje, ale wcale nic się nie wyświetla. Tylko skaczą obrazki chwilowo w dół i wracają na swoje miejsce.

/Edytuję, bo jednak kliknąłem sobie stocznię, poszedłem czytać coś na forum i wracam, a tu wszystko ok. Tylko w Stacji wszystko się coś długo ładowało. Widocznie przy moim internecie taka różnica jest zauważalna.

This post has been edited 1 times, last edit by "Yellowstone" (31 Aug 2010, 10:18)

Joksik

Zdobywca

• "Joksik" is male

• Send private message

76

Tuesday, 31 August 2010, 11:36

no pierwsze wczytywanie nowych obrazkow ktore tez przerobilem zawsze trwa dluzej. pozniej wyladuja juz w cachu przegladarki lub w tempie i powinno dzialac lepiej. a jak tam z galaktyka ? po wylaczeniu wszystkich obrazkow w gali lepiej hula ?

U59 - top20 off
U65 - top4 off
Mizar - top170 on

• "Yellowstone" is male

• Send private message

77

Tuesday, 31 August 2010, 11:51

Właśnie zapomniałem właśnie wcześniej napisać.
Z Galaktyką w Operze jest coś chyba mocno nie tak.

Wgl obrazki poprzestawiane, deuter obok Pokaż, a innych surowców wgl nie ma. :P Chyba że tak ma być. ;)
Co do przeglądania galaktyki. Po wejściu w Galaktykę zachowanie jej jestpodobne, jakbym przeglądał statystki, które mocno mulą. A tak to zastanawiam się, czy wersja beta 11, którą wcześniej mi podawałeś nie była porównywalna lub lepsza do 14. Ciężko mi wyczuć różnicę. Ale tylko dlatego się zastanawiam, że właśnie jest takie zamulanie jak przy przeglądaniu statystyk, chociaż mniejsze.

Joksik

Zdobywca

• "Joksik" is male

• Send private message

78

Tuesday, 31 August 2010, 13:55

tak ma byc. wyrzucilem w gali krysztal, metal, energie i antymaterie by mniej sie wczytywalo a zostawilem sam deuter i przenioslem go blizej pokaz, by wzrokiem gdzies po gorze nie bladzic. choc pewnie w nastepnej wersji go wyrzuce calkowicie bo w sumie po co w galaktyce informacje o surowcach. odnosnie wersji 11 jaka Ci podeslalem, istnieje tylko 1 roznica. a mianowicie tam wylaczylem mechanizm odpowiedzialny za wysylanie informacji do nas w trakcie szpiegowania i dolne obramowanie galaktyki. myslalem ze jak w tej wersji wylacze wczytywanie sie planet to sie zrownowazy. jednak widac ze ten mechanizm powiadamiajacy swoje "wazy". to juz jak chcesz tu masz kod ktory mozesz dodac do pliku:

Source code

1
#galaxy .info  {display:none !important}

Source code

1
 #galaxy .footer {display:none !important}

Source code

1
 #galaxy #deuterium_box {display:none !important}

ale pamietaj ze przegladajac gale czasem trafi sie admin z (i) lub jakis inny blad nie mozliwosci zeszpiegowania planety i wtedy nie bedziesz wiedzial jaki jest tego powod. dlatego w wersji 14 to przywrocilem bo ludzie pisali mi ze szpiegowac sie nie da, a sie okazywalo po przywroceniu powiadomien ze to albo GO z (i), albo ochrona gracza, albo full sloty.

edit. przypomnialo mi sie ze jeszcze zrobilem wkoncu tło by latwiej szpiegowac planety, ktorych juz teraz de facto nie ma, a w wersja 11 byla kompletnie pozbawiona tła. mozesz tez je wylaczysz wtedy musisz odnalezc ciag:

Source code

1
2
#galaxy .row {background-image : url(http://www.pks.wlocl.pl/images/ogame/he17.png) 
!important;background-position: 0px 2px !important;position: static!important}

i zamienic go na:

Source code

1
#galaxy .row {background:none !important}

po dokonaniu tych zmian bedziesz mial zupelnie "lysa" galaktyke wiec juz nic nie powinno przymulac. no i standardowo daj znac jak poszlo. to bede wiedzial co bardziej zmula czy mechanizm powiadamiajacy czy tlo, a moze ta dolna ramka z informacja o ilosci skolonizowanych planet bede wtedy wiedzial nad czym posiedziec w kolejnej wersji.

U59 - top20 off
U65 - top4 off
Mizar - top170 on

This post has been edited 5 times, last edit by "Joksik" (31 Aug 2010, 14:21)

• "Yellowstone" is male

• Send private message

79

Tuesday, 31 August 2010, 14:28

Zastosowałem wszystko co podałeś. Teraz nie zamula. :)

Xrenc

Zbanowany

• "Xrenc" is male

• Send private message

80

Tuesday, 31 August 2010, 16:19

Ja powiem tak. Po usunięciu tych obrazków planet o wiele lepiej chodzi + usunięcie tego wczytywania sie w AJAXIE :)
A co do poprawek kosmetycznych . Niby są obrazki ze starego desingu i jest ładnie, ale w overview pokazane są nowe jak się już budują ;) Ale myślę że to mozna olać.
A co do stoczni... Myślę że mozna by było spróbować usunąć obrazki i mieścić to w kolumnie tak jak w starym ogame... ucieczka zawsze była by szybsza ;)

Pozdrawiam ;)

Joksik

Zdobywca

• "Joksik" is male

• Send private message

81

Tuesday, 31 August 2010, 19:24

w overview pokazane są nowe jak się już budują

fakt. nie zwrocilem na to uwagi :rumieniec: jednak co dwie glowy to nie jedna hehe albo w nastepnej wersji je zamienie na stare, choc nie chce mi sie zbytnio znow w gimpie szykowac kilkunastu miniaturek albo je poprostu usune, tak ze pozostanie samo info o budynku/badaniu/statku w stoczni lub obronie. bardziej sklaniam sie do drugiego rozwiazania. raz ze zrobie to szybciej, dwa ze byc moze overview bedzie sie szybciej wczytywalo jesli nie bedzie musialo ladowac dodatkowych obrazkow

teraz tak. co do stoczni czy zakladki floty to sprawa nie jest taka prosta. gdyz w ogame redesign statki nie sa podpisywane alfabetycznie lecz same obrazki sluza do identyfikacji. czyli jesli usune obrazki we flocie to wysylajac flote bedziemy mieli same puste okienka z wpisaniem ich ilosci a nie bedziemy wiedzieli jaki statek wysylamy. sa dwa wyjscia. albo stworzyc obrazki z napisami typu: lekki mysliwiec itd. albo wyrzucic w skinie je jak piszesz, a napisac skrypt w javie ktory by zrobil z tym porzadek. drugie wyjscie daloby rade, ale nalezaloby instalowac dodatkowy skrypt do skina. jutro pomysle nad tym bo jest to jak najbardziej do zrobienia tylko zajmie to troszke czasu.

U59 - top20 off
U65 - top4 off
Mizar - top170 on

This post has been edited 1 times, last edit by "Joksik" (31 Aug 2010, 19:29)

Xrenc

Zbanowany

• "Xrenc" is male

• Send private message

82

Tuesday, 31 August 2010, 19:45

Ja znalazłem taki skrypt do GreaseMonkey ale jego wada to taka że na początku wczytuje się oryginalny wygląd a potem zmodyfikowany, a to opóźnia wczytywanie, a trzeba przyśpieszyć grę. Dlatego pomyślałem o zmodernizowaniu CSS

Joksik

Zdobywca

• "Joksik" is male

• Send private message

83

Tuesday, 31 August 2010, 21:15

pewnie mowisz o skrypcie "old menu fleet". no niestety wszystko co napisane w javie wykonywane jest dopiero po zaladowaniu strony, dlatego doswiadczamy wizualnego przeskoku. koncepcje juz mam. po prostu najprosciej to stworzyc czarne tlo, z gotowymi napisami i poprzenosic na prawo od tych napisow kontrolki od zaznaczania floty. i wyjdzie cos w podobnie tego skryptu w javie. no chyba ze skorzystam z opcji antigame od "podpisywania statkow" i wtedy nie musialbym pewnie tworzyc tla z napisami. jutro nad tym posiedzie i popatrze jak najlepiej to ugryźć.

U59 - top20 off
U65 - top4 off
Mizar - top170 on

Xrenc

Zbanowany

• "Xrenc" is male

• Send private message

84

Tuesday, 31 August 2010, 21:56

To ja się biorę za robienie strony

• "Yellowstone" is male

• Send private message

85

Wednesday, 1 September 2010, 17:44

Joks nawiążę do PW, które ci wczoraj wysłałem i dzięki wielkie za odpowiedź. =)

Ściągnąłem sobie jakiś tam skin z userstyles, który miał podmienionych sporo obrazków. Ściągnęłem obrazki na dysk i linki podmieniłem aby prowadziły do obrazków z dysku. Także mam teraz skin offline. Najlepsze jest to, że obrazki są w .png, więc dużo ważą, a skin mi chodzi 'hop siup', szybciutko i nie trzeba jak w przypadku obrazków z serwera obniżać ich jakości, co za tym idzie wagi. Chociaż mam obniżony transfer jeszcze, to chodzi mi jakbym miał odnowiony transfer neta, czekam aż będę miał swoje 4Mb, będzie błyskawica jak na starym designie. ;p

Ogólnie uważam, że chodzi mi szybciej niż twój skin w wersji online (bez urazy). Gdybym miał twój w wersji offline, pewnie szybciej by chodził niż ten co mam teraz, póki co nie mam czasu sprawdzić. Dodam, że tamten nie ma żadnych poblokowanych stylów, czy czegoś tam - tylko podmienione obrazki. Twój za to ma dużo przyśpieszonych i dużo odjętych rzeczy, przez co byłby dużo dużo szybszy.

Może byś hmm zaoferował skin w wersji offline, byś wgl wszystkie obrazki dał do wersji offline jakie są w ogame i skinie, kto by chciał to by ściągnął, a podmieniłby sobie tylko masowo (na raz) kawałek ścieżki do pliku (obrazka) poprzez opcję 'Zamień...' w chociażby Notatniku, tak aby u niego działał.
Podam na przykładzie:
url("file:///C:/Documents and Settings/Yellowstone/Pulpit/Skin/budynkioff.jpg") - tu akurat przykład budynków z twojego skina w wersji offline.
Chodzi tylko o to, aby ktoś sobie potem podmienił tylko tą ścieżkę, w zależności od tego, gdzie znajduje się u niego skin.

Co o tym myślisz?

Joksik

Zdobywca

• "Joksik" is male

• Send private message

86

Wednesday, 1 September 2010, 18:26

kolejna wersja 1.5, aby ja wykorzystac musicie miec zainstalowane Antigame z zaznaczona opcja: "pokazuj nazwy statkow/budynkow" inaczej we fleet1 nie bedziecie wiedzieli jaki statek wysylacie ]:-D

- wylaczono czerwone napisy w naglowkach typu badania, okrety wojenne itd.
- w kantynie wylaczono tlo oraz opis
- wylaczono w overview miniaturki pokazywane w trakcie budowania budynkow, badania badania, czy produkcji statkow w stoczni
- wylaczono fadeBox w overview
- zliwkidowno odstep we fleet1 miedzy statkami cywilnymi a wojskowymi
- zrobione biale tlo boxów do wpisywania ilosci statkow we fleet1
- wylaczono deuter w galaktyce
- dodano tlo w movement dla flot lecacych dla wiekszej przejrzystosci
- no i pierwsza odslona nowej zakladki fleet1, wzrorowanej na starym wygladzie ogame czyli bez obrazkow. jak wspomnialem musicie miec do tego antigame. gdyz nie mialem juz czasu i mozliwosci przygotowania tla z gotowymi napisami. pewnie zrobie to w wersji kolejnej tak aby z przerobionego menu mogl korzystac kazdy.

http://www.4321.3-2-1.pl/skin15FFb.css
http://www.4321.3-2-1.pl/skin15opera.css

po poprawnym skonfigurowaniu antigame, menu flota powinna wygladac tak:

Uploaded with ImageShack.us

U59 - top20 off
U65 - top4 off
Mizar - top170 on

This post has been edited 1 times, last edit by "Joksik" (1 Sep 2010, 18:29)

FurionQ

Zdobywca

• "FurionQ" is male

Date of registration: 4 Jan 09

• Send private message

87

Wednesday, 1 September 2010, 18:54

jestem pełen podziwu za to co robisz
tą wersja jest wg mnie najlepsza ze wszystkich

88

Wednesday, 1 September 2010, 19:07

Mógłbyś zrobić trochę większy odstęp pomiędzy nazwą statku o ilością? bo nachodzą na siebie.

A skin z dnia na dzień coraz lepszy :super:

Joksik

Zdobywca

• "Joksik" is male

• Send private message

89

Wednesday, 1 September 2010, 19:51

mortat - ok zalatwione. nie mialem takiej ilosci zadnych ze statkow wiec nie pomyslalem o tym w ogole hehe. w nastepnej wersji zwieksze odstepy.

Yellowstone - wlasnie wczoraj gdy podawalem Ci sciezke dostepu do dysku, wpadlem na pomysl by zrobic sciezki do folderu "C:\skin\" tak wiec nikt nie bedzie musial nic edytowac w pliku. wystarczy ze pobieze paczke spakowana rarem i rozpakuje ją na dysk glowny. a z tym chyba kazdy sobie poradzi =) , na razie pragne jednak dokonczyc menu flote w nastepnej wersji i poprawic drobne zgloszone niuanse jak chociazby odstepy zgloszone przez mortara, oraz przygotowac tło dla fleet1 bo nie kazdy korzysta z antigame i majac juz wersje pozabiowa bledow zrobie wersje offline i online. chcialbym zdazyc do piatku do pozniej mnie przez tydzien nie bedzie i pewnie temat troszke umrze, ale moze na jakies nowe tuningi wpadne w ten czas :E

U59 - top20 off
U65 - top4 off
Mizar - top170 on

Xrenc

Zbanowany

• "Xrenc" is male

• Send private message

90

Wednesday, 1 September 2010, 20:26

Hmmm moim pomysłem było by po poprawieniu zakładki fleet zająć się overview by bardziej przypominało stary desind.
Fakt. na u20 DE jest jeszcze stary desing. mozna sie jeszcze tym sugerować.
Pozdrawiam