![]() ![]() ![]() ![]() |
Nowe Uni: Uni Orion już w poniedziałek Gra: Wersja 4.0.3 |
Quoted
ZielonaChoinka napisał(a)
Myślę, że jesteś najlepszy. Nieźle go przechytrzyłeś. On sobie postawił planetki na odludziu, a ty go tak podszedłeś. Ty to masz łeb. Ja to bym nigdy nie wpadł na to, że jak ktoś ma planetki w jednym układzie na odludziu, to można je atakować. Do tej pory myślałem, że można atakować dowolną planetę.
W ogóle temat nazwany genialnie. Ty to masz łeb do nazw.

tylko ty uwazaj na siebie
This post has been edited 1 times, last edit by "Tommy" (10 Oct 2006, 0:57)

Quoted
Kamatech napisał(a)
zebranie wszystkich kolonii w jednym ukladzie to troche bez sensu
nie ma perspektyw i roznych farm - ciagle jedne i te same
chociaz juz sie spotkalem z takim ukladem planet jednego gracza
ps: najlepiej to miec po jednej w kazdej galli z moonem![]()
zeby nauczyc sie grac troche flotą wkocnu...albo zaczne pomagac słabszym...nie mam pojecia...moze zaczne pomagac slabszym, ktorzy są w sojuszach, zeby eliminowac potencjalnych agresorow (zamieniach ich na przyjaciol)...sam nie wiem.This post has been edited 5 times, last edit by "Mumiaooo" (16 Oct 2006, 12:34)
Quoted
Mlekor napisał(a)
JA wiem czy to zle miec wszytko w jednym ukladzie
Plusy:
Quoted
Mlekor napisał(a)
+ Szybki transport
to prawda, ale nikt sie przeciez nie spieszy
jest to zaleta, ale nie tak wazna by dla niej rezygnowac z rozmieszczania kolonii po roznych galaktykach
Quoted
Mlekor napisał(a)
+Tani transport
tani, tani. ale przeciez nie transportujemy surowcow 10 razy dziennie.
wieksze paczki (np 2000 MT) z 1 do 6 gali mozna ustawic jako nocny FS na 8-10 godzin
Quoted
Mlekor napisał(a)
+ Blisko matki gdyby ktoś jechał zawsze można szybko wysłac flotke na misje ratownicza
prawda, ale jeszcze lepsze rozwiazanie jest przy rozstrzelanych koloniach - w koncu na kazdej takiej kolonii bedzie moon z teleportem
wiec przeslanie flotki to okolo 3 minut - z moona na planete
Minusy:
Quoted
Mlekor napisał(a)
- Praktycznie brak farm w układzie
w ukladzie? dziwne rozumowanie. farmi sie nie tylko w swoim ukladzie, ale rowniez w otoczeniu (zalezy od osoby, od 10 do 30 ukladow.. a niektorzy pewnie i wiecej)
majac rozstrzelane po uniwersum planety takich miejsc do farmienia bedziesz mial wiecej
Quoted
Mlekor napisał(a)
To bedzie tyle minusow.
to ja dopisze kolejne:
- jesli sie ktos Toba zainteresuje jako potencjalnym dostawca surowcow to ma ulatwione zadanie -> wszystkie kolonie masz kolo siebie
- jesli sie jakims cudem calkowicie wysiedli Twoj rejon - zostajesz bez farm
- jesli bedziesz konczyl gre - to nowy wlasciciel konta bedzie mial problem jesli bedzie chcial grac flota (chyba ze nie grasz w 'zgranym' sojuszu i konczac gre bedziesz kasowal konto to wtedy ten podpunkt nie ma znaczenia)
)
. Taka odleglosc pozwala tez na stworzenie centrow budowniczych (floty) po ok 2-3/galaktyke.
.
.
.
. Obecnie mam 17 miejsce we flotach. Zaczalem w nie inwestowac na powaznie 2 miesiace temu. Do top wszedlem majac 200 OW
. Obecnie samych LMow mam ponad 100k... I ciagle rosnie.
Quoted
S3B3K napisał(a)
...jakie macie kolonie i co macie na nich? (ile pol i jakie budynki,obrone) jak je chronicie?
lepiej jest miec 20 dt czy 100 mt na kazdej kolonii do zwozenia surowki?
)

Quoted
Gorasul II Aberswit napisał(a)
Ja mam duze klo ie i chronie je tym :
100w.r
200l.l
10 c.l
20gaussow
2 plazm !(musi być)
A surek zważe 30Dt na kazdej

wieć trzeba je chronić, wiem ze ta obrona która chce postawić jest troche przesadna ale nie chec zeby ktoś dla zabawy mi latał i niszczył 400satek
.
Quoted
Dolmio napisał(a)
Co myślicie o gościu który ma wszystkie swoje kolonie w jednym układzie w odległej 8 czy 9 gali? Bo on chyba myślał że nikt go tam nie znajdzie i chciał być dobrym górnikiem (ma naprawde wysokie poziomy kopalń). Niestety ja go znalazłem i teraz co najwyżej może być rolnikiem i moją najlepszą farmą. Gość ma 0 obrony i floty. Już kilka razy błagał mnie żebym dał mu spokój, ale ja uważam że takie nieprzemyślane decyzje i ludzi mających takie pomysły trzeba tempić.
Napiszcie co myślicie o takim zebraniu wszystkich koloni do kupy, bo jak dla mnie to straszne osłabienie się, nie mamy wtedy żednych możliwości manewru i prędzej czy później te planety trzeba będzie porzucić.
Quoted
Mumiaooo napisał(a)
Tylko flotowcy maja takie zyski ze swoich atakow, ze takie wydobycie to dla nich napiwek...i to jest wlasnie ta "mała" różnica.
A co do mnie to ja mam 29-30/25-26/23-24 i ostatnia wszystko pakuje we flotke,bo w koncu mam 3 moony,i trzeba je jakos uzywac...A nocne wydobycie na koloniach chowam za 2000 wr 800 ldl 200 cdl 100 gaus i 20 plazm.
Quoted
darudee napisał(a)
A moje eko to 31/27/28 i nanity lvl4 wszedzie![]()
?
Quoted
Morgan napisał(a)
169/178 - matka
132/183 - do kasacji
106/158 - do kasacji
154/274
149/214
135/232
115/298
68/286
48/270
To co mam na pogrubionej
Budynki:
Kopalnia metalu (Poziom 27)
Kopalnia kryształu (Poziom 24)
Ekstraktor deuteru (Poziom 24)
Elektrownia słoneczna (Poziom 27)
Elektrownia fuzyjna (Poziom 9)
Fabryka robotów (Poziom 10)
Fabryka nanitów (Poziom 2)
Stocznia (Poziom 8)
Magazyn metalu (Poziom 4)
Magazyn kryształu (Poziom 2)
Laboratorium badawcze (Poziom 11)
Silos rakietowy (Poziom 6)
Flota:
Satelita słoneczny (wybudowano 110)
Mały transporter (wybudowano 150)
Obrona:
Wyrzutnia rakiet (wybudowano 20)
Lekkie działo laserowe (wybudowano 300)
Ciężkie działo laserowe (wybudowano 50)
Działo jonowe (wybudowano 3)
Wyrzutnia plazmy (wybudowano 30)
Mała powłoka ochronna (wybudowano 1)
Duża powłoka ochronna (wybudowano 1)
Przeciwrakieta (wybudowano 30)
Rakieta międzyplanetarna (wybudowano 15)
reszta planet bardzo podobna
top 400
). Żeby obronić planetę trzeba walić na każdej planecie bunkier na który trzeba zbierać 2 miesiące. Nie ma granicy nieopłacalności ataku. Nie zaatakuje cie sąsiad, to przyleci ktoś z top 100 i po zawodach. Oni ładują w eko i flotę, a ty w bunkier.
bo dużo pkt mam właśnie dzięki obronie...Mam
Quoted
Hassassin napisał(a)
Quoted
darudee napisał(a)
A moje eko to 31/27/28 i nanity lvl4 wszedzie![]()
Chcesz powiedziec, ze dodatkowo dysponujesz flota bojowa 100 DT?
Bo jakos po przeliczeniu pkt z tak rozwinietych kolonii mniej wiecej tyle na flote by Ci pozostalo... o ile w ogole... 8)
Hass
. This post has been edited 2 times, last edit by "darudee" (17 Oct 2006, 23:55)

Quoted
Rulko napisał(a)
Jak ja lubię tych, co mówią "farmią cię? Postaw 10 plazm. Farmią większą flotą? Postaw 20 plazm i 1000 WR. Farmią 500 OW? Postaw 100000 plazm" itd itp. Nie lepiej po prostu wywozić surówkę 2 razy dziennie? Wiadomo, że każdy atakuje, jak tylko surówki jest więcej niż 100k (choć znam desperatów, co po 20k metalu potrafią lecieć 15 układów). Żeby obronić planetę trzeba walić na każdej planecie bunkier na który trzeba zbierać 2 miesiące. Nie ma granicy nieopłacalności ataku. Nie zaatakuje cie sąsiad, to przyleci ktoś z top 100 i po zawodach. Oni ładują w eko i flotę, a ty w bunkier.
Forum Software: Burning Board® 3.1.3, developed by WoltLab® GmbH - © 2011 Gameforge Productions GmbH