![]() ![]() ![]() ![]() |
Nowe Uni: Uni Orion już w poniedziałek Gra: Wersja 4.0.3 |
This post has been edited 248 times, last edit by "ciap" (17 May 2012, 2:12)
Quoted
nick
sojusz
uni
wydobycie z mnożeniem //wydobycie = metal + kryształ * 1,5 + deuter * 3
suma wydobycia //wydobycie = metal + kryształ + deuter
data
punkty
wydobycie metalu
wydobycie kryształu
wydobycie deuteru
kopalnie metalu
kopalnie kryształu
kopalnie deuteru
top //Twoj top z uni

This post has been edited 90 times, last edit by "ciap" (17 May 2012, 2:12)
Quoted
.:Asior:. napisał(a)
Przy 30 lvl metalu proponuje ci zwiększyć poziom krysi. Drogo ci to nie wyjdzie
Ja narazie mam 29/26/21 i teraz musze zwiekszyć poziom nanitków na koloniach bo budowa za długo trwa![]()

+ oczywiscie do tego wszystkiego 1-2k mieska (ll, wr) - nikt normalny nie wleci zeby gasic swiatlo :rolleyes:
Quoted
.:Asior:. napisał(a)
Przy 30 lvl metalu proponuje ci zwiększyć poziom krysi. Drogo ci to nie wyjdzie

This post has been edited 1 times, last edit by "WNSCHOLES" (15 Sep 2006, 17:56)
, dlatego ze to uni to moje pierwsze w zyciu w OGamie i zle zaczalem gre, moze nawet dalej zle gram. Ale przejdzmy do rzeczy:
. I o surowce sie boje. Dzisiaj pojechalismy na mecz (3-1 baty, bylem kapitan i gralem na prawej pomocy
) a jak wrocilem to byl atak, ale zrobilem fs-a na szczescie. Problemu z atakami raczej nie mam, ale dreczy mnie jeden pan.
Quoted
S3B3K napisał(a)
...jakie macie kolonie i co macie na nich? (ile pol i jakie budynki,obrone) jak je chronicie?
lepiej jest miec 20 dt czy 100 mt na kazdej kolonii do zwozenia surowki?
Quoted
AS ROMA napisał(a)
Quoted
Dennis Guilder napisał(a)
Ja mam średnią pól na koloniach 219
ladna srednia 8o

Quoted
lukaasz napisał(a)
to ja mam srednia ok 250 pol z matka i stracilem malutko kolonkow![]()

. Na matce mam z 170pol zabudowanych, 30 metal 27krycha 28deu 12roboty 3 nanity 12 stocznia 12 labki 6 silos 24 sloneczna , zabudować jeszcze do 200 bedzie ciężko
Quoted
darudee napisał(a)
Quoted
lukaasz napisał(a)
to ja mam srednia ok 250 pol z matka i stracilem malutko kolonkow![]()
Nom niezle
Ale tak naprawdę cieżko jest zabudować 200pól, oczywisćie jeśli sie buduje z glową, nie stawia x poziomów magazynów i elektorwni fuzyjnych. Na matce mam z 170pol zabudowanych, 30 metal 27krycha 28deu 12roboty 3 nanity 12 stocznia 12 labki 6 silos 24 sloneczna , zabudować jeszcze do 200 bedzie ciężko
![]()
This post has been edited 1 times, last edit by "Jimmy" (16 Sep 2006, 23:37)

This post has been edited 1 times, last edit by "darudee" (17 Sep 2006, 0:15)
Quoted
darudee napisał(a)
To tak jak byś pytał po co Ci nanity lvl3 albo wyzej. Albo stocznia wyzej niz 12 i labki wyzej niz 12.
Dla porównania
metal 31 buduje sie 3d 10 godz. 58 min. 9 sek. przy rob 12 i nan 3
oraz 3d 17 godz. 52 min. 59 sek. przy rob 11 i nan 3
Co daje 7h różnicy
Rakieta między planetarna
3 min. 45 sek. stocznia 11 nanity 3
3 min. 27 sek. stocznia 12 nanity 3
18sek różnicy (przy maswoej produkcja ma znaczenie, 800RM ostatnio robiłem wiec coś o tym wiem)
Pozatym Kolejne poziomy nanitów są kosztowne i wole też podnieść sobie troche roboty, stocznie (zalezy co buduje) bo w miare tanie są a jednak coś dają.
Forum Software: Burning Board® 3.1.3, developed by WoltLab® GmbH - © 2011 Gameforge Productions GmbH