![]() ![]() ![]() ![]() |
Gra: Wersja 3.1.2 online Gra: Rozstrzygnięcie konkursu na nazwy punktów honoru Gra: Wersja 4.0 - pierwsze informacje Mistrzostwa Ogame: Oficjalne wyniki |
Quoted
jezeli gracz A zaatakuje gracza B, który zjednoczy swoją flote w celu obrony z graczami C,D,.. (A vs B+C+..+F) to w przypadku jeżeli mniejsze straty poniesie gracz A, stosujemy próg 'solo', ale jeżeli zwyciężą obrońcy których bylo wiecej niż 1 to stosujemy próg 'ACS'. Jeżeli dołączane floty graczy C,D... F nie przekraczają 5% floty głównej stosujemy próg 'solo'.
Quoted
w przypadku bitew remisowych: (..) A vs B+C+..+F, próg bedzie zależeć od tego która strona poniosła zdecydowanie mniejsze straty (różnica strat > 10%), jeżeli mniejsze straty poniósł gracz 'solo' to stosujemy próg 'solo', jeżeli mniejsze straty (w sumie) ponieśli gracze ze zjednoczonymi flotami to stosujemy próg 'ACS'.
. This post has been edited 1 times, last edit by "Dwarf Lord Dáin" (15 Dec 2007, 23:39)
To nie jest zadne widzi misie, regulamin w niektórych miejscach ma błędy jak np w tym. Jak każdy wie ACS to łączenie flot, jeśli ktoś mi udowodni że w tej bitwie żadne floty nie były łączone to zaliczę to jako SOLO(w temacie jest napisane 1vs1). Wcześniej było tak więc czemu mam robić wyjątek dla tej bitwy.
Quoted
Dain napisał(a)
Kredek to forum działa wg pewnego regulaminu, nie Twojego widzimisie :rolleyes:
Quoted
znaki napisał(a)
W takim razie twój temat nie przedstawia wcale top 10 ST OGame.pl
bo zgodnie z regulaminem gdy gracz A pokona gracza B i C to jest to walka solo.
Skoro ty nie uważasz tego jako solo to twój temat nie może być uznany za oficjalne rekordy ST OGame.pl![]()
This post has been edited 2 times, last edit by "kredek_" (16 Dec 2007, 0:00)
Quoted
Sith napisał(a)
Jeśli takie są kryteria prowadzonej przez Ciebie Topki to raczej nikt nie powinien mieć pretensji, ja tylko ze swojej strony zaznaczyłem, że przy rozpatrywaniu regulaminu staramy się ustalić czy zwycięzca wygrał bitwę Solo czy ACS a kwestia dalsza tak jak już wspomniałeś [1vs1]/[1vs1+(x<=4)] znajduje zastosowanie właściwie tylko w podobnych statystykach.
Reasumując wg regulaminu i powszechnej wiadomości jest to bitwa Solo jednak w przypadku Topki Kredek'a nie będzie uwzględniana w tym kryterium.
Pozdrawiam
Sith
This post has been edited 1 times, last edit by "kredek_" (16 Dec 2007, 4:18)

) This post has been edited 1 times, last edit by "Gemi" (16 Dec 2007, 7:23)
Quoted
kredek_ napisał(a)
No o co z tego że poleciał sam, obrońców było kilka (mimo że przegrali) to dla mnie jest to ACS.
Quoted
BlueS napisał(a)
Quoted
kredek_ napisał(a)
No o co z tego że poleciał sam, obrońców było kilka (mimo że przegrali) to dla mnie jest to ACS.
Świetnie. Wobec tego jeśli kiedyś jakiś pro złapie z pz innego pro na, powiedzmy, 30k%, i obrońca, widząc swoją nieuniknioną klęskę, "wybłaga" sobie pomoc w obronie żeby było "ACS" to mimo niewątpliwego triumfu agresora zostanie mu odebrane top solo? Rozumiem że jest paru obrońców ale wydaje mi się że najważniejszym argumentem jest "KTO zrobił" a nie "NA KIM zrobiono" więc skoro agresor w tym przypadku SAM załatwił CZTERECH to (pomijając już cały regulamin który starcie [A vs. B + C + D...] określa jako SOLO) zasługuje na miejsce w SOLO albo przynajmniej na utworzenie kategorii "SOLO vs. ACS". Niby temat nazywa się TOP-10 OGame.pl (1vs1 & ACS) ale przecież zawiera również ustawki jako osobną kategorię, więc czemu nie dodać jeszcze "napadli mnie we czterech i przeżyłem" x)
pzdr.
Oczywiscie kazdy widzi ze najlatwiej bylo by zmienic nazwe 1vs1 na SOLO i nie bylo by tu ZADNEGO problemu.. ale co zrobic sila wyzsza szef mowi ze tak ma byc i reszta mimo ze sypie zdrowymi argumentami moze sobie pogadac do sciany
Cale ogame...
)
Quoted
w przypadku bitew remisowych: (..) A vs B+C+..+F, próg bedzie zależeć od tego która strona poniosła zdecydowanie mniejsze straty (różnica strat > 10%), jeżeli mniejsze straty poniósł gracz 'solo' to stosujemy próg 'solo', jeżeli mniejsze straty (w sumie) ponieśli gracze ze zjednoczonymi flotami to stosujemy próg 'ACS'.

This post has been edited 1 times, last edit by "Rozpruwacz1987" (16 Dec 2007, 11:39)
This post has been edited 1 times, last edit by "Galwanizator" (16 Dec 2007, 12:23)
Quoted
Rozpruwacz1987 napisał(a)
Quoted
Pozwole sobie zauważyć że regulamin nie mówi kiedy jest bitwa solo a kiedy ACS, mówi tylko o tym że w przypadku gdyby bitwa nie spełniała progu ACS to mogłaby być zaliczona ponieważ w jej przypadku trzeba zastosować próg solo
Więc jak dla mnie bitwa ACS , solo to 1 vs 1![]()

do tej kategorii?

This post has been edited 1 times, last edit by "King Crimson" (16 Dec 2007, 14:15)

Quoted
Drago napisał(a)
Quoted
kredek_ napisał(a)
wedle życzenia
Quoted
BossBuguser napisał(a)
Ja wogoile bym to zaliczył do ustawek
.![]()
a dlaczego?? wiadomo że ustawka to nie była...
wiec powinno być top

.
Quoted
BossBuguser napisał(a)
Ja wogoile bym to zaliczył do ustawek
Skoro jak to organizowałem to i obrona i agresor o tym wiedzieli ...
A jesli nie to ACS ....
Quoted
Keyra napisał(a)
Wiesz o tym, że nie była to ustawka lepiej od osoby, która w tej akcji uczestniczyła i na dodatek ją zorganizowała? Gratuluję!
Quoted
Arkanis:
-"Chamstwo? Odpowiadam pieknym za nadobne. I niech cie gryzie, ze ja moge a ty nie"
-"Ja cie straszyc nie musze, bo tak to sie skonczy. Wyrok juz zapadl"
-"Nie skomlej juz bo to Ciebie bedzie bolec"
który wszystko wyjaśnia. Proponuję zeby mod usunął ostatnią rozmowę na temat ustawka bądź nie.
Quoted
szymeknapisał
oO zazdrosc ? sam nie zrobi, a innemu zabierze ? tylko tyle moge napisac w temacie.
GF jasno wyjasnilo ze bitwa zostala uznana za walke SOLO i mysle ze zadne widzimisie autora, czy tez innych nie powinno miec tu znaczenia. Jestesmy na forum, a forum ma swoje reguły ktorych powinnismy sie trzymac - tak jak w grze gdze, tez jest regulamin.
tyle z mojej strony
A że bitwa na 100% przekracza próg ACS to jest to po prostu ACS.
Quoted
This post has been edited 1 times, last edit by "kredek_" (16 Dec 2007, 19:18)
Quoted
kredek_ napisał(a)
ludzie spokojnie przecież żartowałem. Niech każdy jeszcze raz spojrzy na mój poprzedni post to może znajdzie takie znaczekktóry wszystko wyjaśnia. Proponuję zeby mod usunął ostatnią rozmowę na temat ustawka bądź nie.
Quoted
szymeknapisał
oO zazdrosc ? sam nie zrobi, a innemu zabierze ? tylko tyle moge napisac w temacie.
GF jasno wyjasnilo ze bitwa zostala uznana za walke SOLO i mysle ze zadne widzimisie autora, czy tez innych nie powinno miec tu znaczenia. Jestesmy na forum, a forum ma swoje reguły ktorych powinnismy sie trzymac - tak jak w grze gdze, tez jest regulamin.
tyle z mojej strony
Nikt nic nikomu nie zabiera, bitwa znajdzie się tutaj tylko nie w tym miejscu gdzie niektórzy chcą. GF ma z tym tyle wspólnego co Jaś i Małgosia do Gumisiów. Regulamin był układany przez Polski Team. Pokaż mi gdzie regulamin mówi że tak walka jest SOLO, bo ja widzę takie coś:
A że bitwa na 100% przekracza próg ACS to jest to po prostu ACS.
Quoted
Quoted

Piłem piwo ze Stillą 
This post has been edited 1 times, last edit by "-Tomek-" (16 Dec 2007, 19:46)
Forum Software: Burning Board® 3.1.3, developed by WoltLab® GmbH - © 2011 Gameforge Productions GmbH