![]() ![]() ![]() ![]() |
Gra: Wersja 3.1.2 online Gra: Rozstrzygnięcie konkursu na nazwy punktów honoru Gra: Wersja 4.0 - pierwsze informacje Mistrzostwa Ogame: Oficjalne wyniki |
This post has been edited 1 times, last edit by "Balka" (22 Jun 2009, 19:23)
Powinno być [o ile się nie mylę]O ile się nie byle nie ma już czegoś takiego jak "A" w galaktyce.
)
This post has been edited 1 times, last edit by "marcepan81" (1 Jan 2010, 16:33)
Ponadto we wzorze powinna byc raczej nie maksymalna temperatura planety ale minimalna.

Tylko jedno ale: wzor na energie satelity liczymy zaokraglajac wynik w dol. Kiedy jednak mamy technokrate i zwiekszamy produkcje energii o 10% musimy wynik ten pozostawic niezaokraglony podczas mnozenia razy ilosc satelit. Podam przyklad.
This post has been edited 7 times, last edit by "marcepan81" (6 Jan 2010, 20:38)
This post has been edited 1 times, last edit by "pawel p" (13 Feb 2010, 18:31)

|
|
Source code |
1 |
1. Im dłużej trwa ekspedycja, tym wieksze ilości surowców lub statków ma szansę zdobyć gracz. |
This post has been edited 1 times, last edit by "ciap" (19 Feb 2010, 22:56)
Quoted
Nie mam magazynu metalu a właśnie za chwilę dostanę transport z taką ilością metalu, że będę go miał więcej niż 100k. Czy ta nadmiarowa ilość metalu zniknie?
Na planecie można przechowywać dowolne ilości surowców (nadmiarowe ilości nie znikają). W sytuacji kiedy danego surowca będzie więcej niż dopuszcza to pojemność magazynów zostanie wstrzymane jego wydobycie (na poziomie zerowym magazynu, czyli niejako przy braku tego budynku, pojemność wynosi 100k). Wydobycie zostanie wznowione w chwili zbudowania magazynu dla tego surowca lub gdy dany surowiec zostanie na coś wydany w takiej ilości, żeby było go mniej niż maksymalna pojemność magazynu. (Uwaga: magazyny w żaden sposób nie chronią surowców, buduje się je tylko po to by zwiększyć maksymalną liczbę danego surowca, która może być przechowywana na planecie)

Używać opcji SZUKAJ po prawej strony logo ! --> FATAL ERRORCzy mogę się dowiedzieć o co chodzi z tym linkiem który pojawił mi się w prawym dolnym rogu nowego interfejsubr>
Fatal error: Call to undefined function locaFooterRulesUrl() in /home/www/ogame_pl_11.1.2.4/html/game/tpl/index.tpl.php on line 295

PoprawionyCennik
Za technologię energetyczną nie płacimy jak jest w cenniku metalem i kryształem, tylko niestety kryształem i deuterem.
Postanowiłem jednak upewnić się i zapytać samego GO. Moje zapytanie:
Quoted
"Jeśli natomiast chodzi o atak związku z graczem z tym samym IP jest to możliwe."
Odpowiedź GO:
Quoted
"Temat zapytania: ACS między graczami grającymi na jednym IP.
Opis zapytania/problemu: Czy jest dozwolone wykonywanie ACS pomiędzy graczami grającymi na tym samym IP? Mamy zgłoszoną grę na jednym IP, czy w przypadku wykonywania ACS nie włączy się Multialarm?"
Może ktoś mi wyjaśnić o co tutaj chodzi?
Quoted
"2. Multikonta
Każdy gracz może logować się tylko na jedno konto w danym uniwersum.
W sytuacji, gdy gracze okazjonalnie, z reguły lub zawsze korzystają ze wspólnego dostępu do internetu np. w szkołach, na uniwersytetach lub w kafejkach internetowych, w tym przypadku należy zgłosić to Operatorowi Gry jeszcze przed rozpoczęciem gry na
http://support.ogame.onet.pl/
Między tymi kontami zabronione są wszelakie kontakty flot, jak również niedozwolone są innego rodzaju wspólne działania. "
Czy jest w końcu dozwolony ten ACS między graczami grającymi na jednym komputerze (na jednym IP)? Proszę o szybką odpowiedź.
This post has been edited 1 times, last edit by "genShakal" (10 Sep 2010, 19:59)
Moglbys dac link do posta gdzie pojawia sie taki zdanie? Bo szukalem przy pomocy opcji "szukaj" i nigdzie nie ma takowego procz twojego zgloszenia.
Quoted
Oto cytat z FAQ, dotyczący ACS:
Quoted
"Jeśli natomiast chodzi o atak związku z graczem z tym samym IP jest to możliwe."
] Forum Software: Burning Board® 3.1.3, developed by WoltLab® GmbH - © 2011 Gameforge Productions GmbH