You are not logged in.

MacGregor

Nowicjusz

• "MacGregor" started this thread

Date of registration: 13 Jan 12

• Send private message

1

Monday, 23 January 2012, 17:28

Jak roztawić planety pod Eko

tak jak w temacie matke mam na 1 gali w 85 układzie

MrFischer

Potrójny As

• "MrFischer" is male

Date of registration: 25 Apr 10

• Send private message

2

Monday, 23 January 2012, 18:08

Niektórzy gracze wszystkie planetki stawiają w jednym układzie, inni w pobliżu na jednej gali. Tak żeby transport surki odbywał się szybko. Ułatwia to płynną rozbudowę kolonek.
Gdybyś jednak zdecydował się kiedykolwiek na inny styl gry, czyli pogranie flo i jakieś farmienie, to takie rozłożenie planet będzie Cię mocno ograniczać.

Cytat

Nie wiem, coś Ci się w głowę stało?

Cytat

Wybierz się do lekarze, bo gadasz od rzeczy.

Ja już mam tak od urodzenia ;)

3

Monday, 23 January 2012, 18:22

Uważam że rozłożenie ich w 1 usie to kompletna głupota :E Tacy ekonowie już dawno przestali grać, głównie przeze mnie :D Dobrze jest mieć 3-4 planety w jedym układzie gdzie zlepisz sobie moony i bedziesz mógł potem latać pomiedzy nimi na stacjonuj na fsy, ale warto jest mieć pare planet w innych galach z moonami zeby mieć komfort gry i nie być łatwym celem :)

MacGregor

Nowicjusz

• Send private message

4

Monday, 23 January 2012, 18:24

?!

czyli najlepiej jest ogarnąć więcej niż jedną gale?
ja wątpię żebym grał innym stylem bo czas nie pozwala chyba że za parę lat jak będę miał własny sprzęt, a na tym uni długo nie zabawie bo jak tylko wyjdzie uni z wersją 4.0 to tam się przenoszę chyba że tu też dodadzą

Vilebert

Najlepszy gracz uni 37

• "Vilebert" is male

Date of registration: 30 May 06

Zawód: student/inżynier:)

• Send private message

5

Monday, 23 January 2012, 18:36

Wszystkie universa będą miały wersję 4.0 jak wejdzie:)
Ja polecam rozłożenie takie:
3 planety w 1 gali z czego 2 w jednym układzie, 3 planety w 2 gali w tym 2 jednym układzie, a reszta już dowolna:)

http://ogame.pl?refId=37+118569 -> zapraszam na uni 37:)

MacGregor

Nowicjusz

• Send private message

6

Monday, 23 January 2012, 18:43

dzieki

aha to już wszystko rozumiem. Dziękuje wszystkim za pomoc i życzę miłej gry.

Pani/e modzie można już kłódeczkę założyć :D

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

Date of registration: 28 Oct 06

• Send private message

7

Monday, 23 January 2012, 19:08

Przed kłódką wypowiem się jako ekowiec od kilku lat. Jeżeli ktoś gra eko to umieszczanie planet na różnych galach jest nieporozumieniem. Teoretycznie najlepiej gdyby planety były w jednym układzie słonecznym, ale ja np. umieściłem planety od 20 do 143 układu. Ogarniam falangą od 1 do 190 układu. Można więc połączyć eko z farmingiem.
Prowadzę temat Najlepsze planety Ogame.pl. Może się wpiszesz?

Maraton - Top1 uni43 / Top17 uni68 / rekord światowy - ilość zabudowanych pól na planecie - 319/352 / rekord krajowy - najbardziej wartościowa planeta - 11.132.232 punktów
Maraton - Ikariam - Top2 Kappa / rekord krajowy - przyszłość nauki - poziom 18

Wiechu128r

Natchniony

• "Wiechu128r" is male

Date of registration: 2 Jan 06

Zawód: Programista

• Send private message

8

Monday, 23 January 2012, 20:36

Przed kłódką wypowiem się jako ekowiec od kilku lat. Jeżeli ktoś gra eko to umieszczanie planet na różnych galach jest nieporozumieniem. Teoretycznie najlepiej gdyby planety były w jednym układzie słonecznym, ale ja np. umieściłem planety od 20 do 143 układu. Ogarniam falangą od 1 do 190 układu. Można więc połączyć eko z farmingiem.

I to druga możliwa głupota zaraz po rozmieszczeniu planet w jednym układzie. Wystarczy jeden flociarz w Twojej galaktyce, aby Twoje wydobycie ograniczyło się do wartości początkowych. Jako ekowiec wiem coś o tym. Najlepiej tak jak jeden z przedmówców pisał. Najpierw 3-4 planety w 1 gali z czego 2 mogą być w tym samym układzie a reszta po innych galaktykach. I pofarmisz i jak ktoś Cię nie pozbawi całego wydobycia.
[U1 TOP 15 FLOTA - OFF]

[FORNAX TOP 60 EKO - ON]

jasiu-83

Gram dla WOŚP

• "jasiu-83" is male

Date of registration: 25 Aug 08

• Send private message

9

Monday, 23 January 2012, 21:54

Hmm jako top 3 u 63 i top 2 eco na tym uni
powiem ci to samo co większość przede mną

Ze 3-4 planety w układzie matki
a potem po jednej co 150-200 ukł
czyli ze trzy gale pokryjesz

ewentualnie rozbij na 2 gale

ale nie dawaj wszystkich koło siebie :quasi:
GF jest do - pupy :E

Uni23 OFF-wosp top 134
Uni63 ON top 4 ]:-D
Uni66 OFF

dENiOR

de Niro: Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

• "dENiOR" is male

Date of registration: 1 Feb 07

Zawód: no life :D

• Send private message

10

Monday, 23 January 2012, 22:15

Wszystkie planety w jednym ukladzie NIE!- bo:
- mozesz miec bunkry a wystarczy jeden zawiziety flociarz z GSami ktory relokuje Ci sie w ukladzie i masz duzy problem.
- jako ekowiec zalezy Ci na planetach 200+ czy nawet 220+, ciezko byloby Ci skolonizowac wszystkie takie planety w jednym ukladzie

Tez jestem za lekkim utrzymaniem odleglosci miedzy planetami bo jako flociarz powiem Ci ze elegancka sprawa jak w okol jednej planety mam wszystkie planety gornika, moge szybko go zeskanowac, obserwowac na falandze zwozki surki, gdzie leca, o ktorej - stajesz sie łatwym celem.
Jako gornik rozstawiam sie nawet na 3-4 galach, np G1- 2planety, G2-3p, G3-3p, G4-2p, zwozki robie na srodkowe gale(G2-G3), tak zeby transporty zlatywaly sie mniej wiecej o tych samych godzinach, w razie polowania na na moj utarg łatwo zmieniam miejsce na innego moona w tej gali albo nawet gale obok. Lot przez gale czy 2 DT nie zajmuje az tyle, w sam raz zeby po przyjsciu z pracy/szkoly wyslac zwozke i odebrac transporty przed pojsciem spac.

Zamykam.
SModek GiK: FAQ, Błędy, Zadawanie pytań

Jesteś nowy, szukasz wlasciwego FAQ? *Drogowskaz OGame - Co? Gdzie? Jak?*
Jak wejsc na IRCa? *Kontakt IRC przez WWW*
Masz pytanie, prośbe, za szybko zamknąłem temat? Napisz mi PW na forum.

Chcesz zostac moderatorem działu GiK tak jak ja? Napisz podanie: *Klik*

Multikonto 1/2 - Denior / Chocolate