You are not logged in.

1

Thursday, 19 January 2012, 13:49

Handlarz - wahania kursów

Ktoś może wie jakimi prawidłami kierują sie ceny u Handlarza?
Na przykładach z ostatniego tygodnia:
1 deuter = 1.8 kryształ
1 deuter = 2 kryształ :)
1 deuter = 1,44 kryształ :wrr:
Te różnice są bardzo duże. I uniemozliwiają pole manewru przed zakupem, bowiem czy sie dokona wymiany czy nie antymateria jest zabierana.
Czy kursy wynikają z indywidualnych transakcji gracz - handlarz?
Czy tez może z globalnych transakcji w ramach serwera/wszystkich serwerów?
Czy może to czysta loteria?

krecik10

Gram dla WOŚP

• "krecik10" is male

Date of registration: 14 Dec 08

• Send private message

2

Thursday, 19 January 2012, 14:06

czysta loteria :)

3

Thursday, 19 January 2012, 14:48

jest to całkowity random raz mozesz miec bardzo wysokie przelicznika raz są mizerne ;/

www.ModernCraft.pl <--- Najprawdopodobnie najlepszy serwer w sieci ;)

www.Shadvan.pl <--- Od teraz level to nie wszystko ....

TeamSpeak 3: ts3.el-design.pl ZAPRASZAM ;)

4

Thursday, 19 January 2012, 17:36

handlarz pomiędzy przelicznikami 2:1,5:1 a 3:2:1 chyba działa, loteria to jest

"Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także."
Uni 4 off Uni 50 off Uni 60 off Uni 62 off
Zniszczonych moonów: 24
Orion on Io on

jucek

Ex-członek Teamu

• "jucek" is male

Date of registration: 17 Nov 05

Zawód: GO

• Send private message

5

Friday, 20 January 2012, 12:07

U mnie masz teraz 2,8-2-1
EX-GO Unii: 66, 60, 59, 58

Zapraszam do Świata Ogame

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

Date of registration: 28 Oct 06

• Send private message

6

Friday, 20 January 2012, 12:46

Ja używam handlarza za anty z ekspedycji i przeliczniki są różne. Ale jest dobra wiadomość. Następny handlarz z ekspedycji, gdy ma się już handlarza poprawia przeliczniki. Nie zawsze, gdy liczby w przelicznikach są koloru zielonego.
Ostatnio małem przeliczniki deuter - metal - kryształ 1: 1,5 : 2,84, a po uzyskaniu handlarza z ekspedycji skoczyły do 1: 1,86 : 2,84. Czyli zmieniły się na plus w krysztale.
Ktoś tu pisał, że jak klika się na "nowy przelicznik" to przelicznik nie musi być korzystniejszy. Nie wiem jak to jest, ale o handlarzu z ekspedycji wiem dokładnie, bo wiele razy to przerabiałem.
Jest jeszcze jeden sposób na wysoki przelicznik. Przywołuje się handlarza za anty i czeka na handlarza z ekspedycji. Wiele razy tak robiłem i często dochodziłem do przeliczników jeśli nie maksymalnych (1:2:3), to prawie maksymalnych. Trzeba tylko być cierpliwym i słać ekspedycje.
Piszę o wymianie deuteru, bo zazwyzaj ten surowiec wymieniałem.
Prowadzę temat Najlepsze planety Ogame.pl. Może się wpiszesz?

Maraton - Top1 uni43 / Top16 uni68 / rekord światowy - ilość zabudowanych pól na planecie - 319/352 / rekord krajowy - najbardziej wartościowa planeta - 11.132.232 punktów
Maraton - Ikariam - Top2 Kappa / rekord krajowy - przyszłość nauki - poziom 18

This post has been edited 1 times, last edit by "Maratonczyk" (20 Jan 2012, 12:47)

ciap

Gram dla WOŚP | Wredna baba :(

• "ciap" is female

Date of registration: 23 Feb 06

Zawód: Leń

• Send private message

7

Friday, 20 January 2012, 20:11

Trzeba tylko być cierpliwym i słać ekspedycje.
Na 952 ekspedycje miałam 2 razy handlarza :fsad:

.

Klub Nielubianych Przez Wakata

Marvin, ciap, Madderdin, buleon

.:Banita:.

Fanatyk

Date of registration: 10 Jan 09

• Send private message

8

Saturday, 21 January 2012, 4:47

Bo handlarz to rzadkość - mi średnio na 300 ekspów trafia się on.
Jednak z tych 200 ekspów spokojnie można nazbierać anty na kilku handlarzy.
Nie wiem, czy tylko takie moje szczęście, ale przy 16 ekspach dziennie średnio 800 anty zbiorę. Czyli zanim dostanę handlarza, to zbiorę za anty na wynajęcie ich 5 lub 6. :D

102 ST U44 - 144.582%

PB SOLO - 13.922%

PB ACS - 23.820%

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

• Send private message

9

Saturday, 21 January 2012, 7:43

Trzeba tylko być cierpliwym i słać ekspedycje.

E tam - nie jest tak źle. A w nowej wersji wydaje mi się, że handlarz jest częściej.
Ostatnio w ciągu miesiąca miałem handlarza sprzedającego metal, kryształ, deuter i jeszcze raz deuter. Ślę po 4 ekspedycje 5-7 razy dziennie zawsze z 4 różnych układów słonecznych. Czyli na około 750 ekspedycji - 4 handlarzy. Może miałem jakieś wielkie szczęście?
Zauważyłem przy tym, że handlarz zmienia się za każdym razem - oczywiście gdy nie ma starego handlarza. Może to przypadek, a może nie. Bo tak - handlarz metalu, później kryształu, później deuteru. Dawniej to zdarzali się pod rząd np. handlarze metalu czy kryształu. Oczywiście gdy już jest handlarz, to wymieniany surowiec się nie zmienia.

Maraton - Top1 uni43 / Top16 uni68 / rekord światowy - ilość zabudowanych pól na planecie - 319/352 / rekord krajowy - najbardziej wartościowa planeta - 11.132.232 punktów

Rav4

Operator Gry

• "Rav4" is male

Date of registration: 30 Mar 11

• Send private message

10

Monday, 23 January 2012, 23:02

E tam - nie jest tak źle. A w nowej wersji wydaje mi się, że handlarz jest częściej.
Ostatnio w ciągu miesiąca miałem handlarza sprzedającego metal, kryształ, deuter i jeszcze raz deuter. Ślę po 4 ekspedycje 5-7 razy dziennie zawsze z 4 różnych układów słonecznych. Czyli na około 750 ekspedycji - 4 handlarzy. Może miałem jakieś wielkie szczęście?
Zauważyłem przy tym, że handlarz zmienia się za każdym razem - oczywiście gdy nie ma starego handlarza. Może to przypadek, a może nie. Bo tak - handlarz metalu, później kryształu, później deuteru. Dawniej to zdarzali się pod rząd np. handlarze metalu czy kryształu. Oczywiście gdy już jest handlarz, to wymieniany surowiec się nie zmienia.

Ja swojego czasu sporo ekspiłem, ale handlarza przez pół roku miałem może z 5 razy? Dodatkowo z tych może 5 razy 2 to był kompletnie mi niepotrzebny handlarz skupujący kryształ. Za to ilości anty na przestrzeni czasu zbierały się konkretne. A najlepszy był tydzień z 9-krotną przebitką na anty w ekspach :D

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

• Send private message

11

Tuesday, 24 January 2012, 9:44

Może więcej handlarzy pozyskałem, bo latałem w 4 różnych układach? A może szczęście? A może jedno i drugie?

ciap

• "ciap" is female

• Send private message

12

Tuesday, 24 January 2012, 14:08

Może więcej handlarzy pozyskałem, bo latałem w 4 różnych układach? A może szczęście? A może jedno i drugie?
Nie odwiedzałam danego układu częściej niż co 7 dni. :fsmile:

.

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

• Send private message

13

Tuesday, 24 January 2012, 14:28

Nie odwiedzałam danego układu częściej niż co 7 dni. :fsmile:

No to może częściej handlarz pojawia się, gdy często latamy na ten sam układ? Ja w sumie lecę na dany układ koło 6 razy dziennie.

ciap

• "ciap" is female

• Send private message

14

Tuesday, 24 January 2012, 15:17

Raczej miałeś szczęście :)

.

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

• Send private message

15

Tuesday, 24 January 2012, 22:02

Raczej miałeś szczęście :)

A ja myślę, że to nie szczęście. Częste ekspedycje w jednym układzie dają częściej handlarza.
Właśnie dzisiaj zdobyłem następnego. Miałem handlarza deuteru 1: 1,86 : 2,96, a dostałem dzisiaj 1: 2,86 : 3. Wcześniej zdobyłem 1: 1,5 : 2,96.

Może to tak działa jak robienie moonów?
Jak się wyśle 4 ataki w ciągu pół godziny, to moon jest prawie pewny. jak się wyśle ataki w długich przerwach, to czasami trzeba długo na moona czekać.

This post has been edited 2 times, last edit by "Maratonczyk" (25 Jan 2012, 14:21)

Egzegeta

Forumowy As

Date of registration: 16 Sep 11

• Send private message

16

Thursday, 26 January 2012, 18:21

Tylko raz tak miałem, że nie wykorzystałem handlarza z expa i dostałem nowego. Wtedy zupełnie nic się nie zmieniło, ani kupowany surowiec ani przelicznik, trochę mi się to nie podobało. Mam nadzieję, że jest tak jak Maratończyk mówi, że przelicznik nie może się pogorszyć, chociaż po pierwszym doświadczeniu szkoda mi było drugi raz "stracić" handlarza i nie powtórzyła mi się taka sytuacja.

Aha, wahania.
Szukajcież w księgach Pańskich, a czytajcie; ani jedno z tych nie uchybi, a jedno bez drugiego nie będzie; albowiem usta Pańskie to rozkazały, a duch jego sam zgromadzi je.

This post has been edited 1 times, last edit by "Egzegeta" (26 Jan 2012, 19:21)

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

• Send private message

17

Thursday, 26 January 2012, 20:50

Tylko raz tak miałem, że nie wykorzystałem handlarza z expa i dostałem nowego. Wtedy zupełnie nic się nie zmieniło, ani kupowany surowiec ani przelicznik, trochę mi się to nie podobało. Mam nadzieję, że jest tak jak Maratończyk mówi, że przelicznik nie może się pogorszyć, chociaż po pierwszym doświadczeniu szkoda mi było drugi raz "stracić" handlarza i nie powtórzyła mi się taka sytuacja.

Aha, wahania.

Nie ma co się bać - nie zmieni rodzaj kupowanego surowca, a przeliczniki najczęściej sie poprawiają. Kilkanaście razy udało mi sie uzyskać handlarza z ekspedycji przy już posiadanym handlarzu.

This post has been edited 1 times, last edit by "Maratonczyk" (26 Jan 2012, 20:51)

Egzegeta

Forumowy As

Date of registration: 16 Sep 11

• Send private message

18

Thursday, 26 January 2012, 21:17

Właśnie dostałem kupującego krychę z tragicznymi przelicznikami, chyba sprzedam mu 2 sztuki metalu, bo kryształu raczej potrzebuję.
Szukajcież w księgach Pańskich, a czytajcie; ani jedno z tych nie uchybi, a jedno bez drugiego nie będzie; albowiem usta Pańskie to rozkazały, a duch jego sam zgromadzi je.

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male

• Send private message

19

Friday, 27 January 2012, 22:24

Właśnie dostałem kupującego krychę z tragicznymi przelicznikami, chyba sprzedam mu 2 sztuki metalu, bo kryształu raczej potrzebuję.

Oczywiście, że tak zrób. Ja zawsze tak robię, bo sprzedawać kryształu czy metalu nie mam zamiaru. Tylko uważaj, bo jak kiedyś sprzedawałem 1 sztuke surowca, to handlarz dalej pozostał mimo, że była informacja, że handel się odbył. Po sprzedaży bodajże 10 sztuk handlarz zniknął.

... A ja dostałem znowu handlarza, tylko że przeliczniki się nie poprawiły.

Bzyga

Wierny

Date of registration: 16 Nov 10

• Send private message

20

Friday, 27 January 2012, 22:33

czemu nie sprzedajesz metalu? ostatnio kupujacy metal sie trafil po przeliczniku 3:2:1 wiec za kryche cala metke jak mialem wymienilem