![]() ![]() ![]() ![]() |
Nowe Uni: Uni Orion już w poniedziałek Gra: Wersja 4.0.3 |

This post has been edited 1 times, last edit by "Maratonczyk" (20 Jan 2012, 12:47)
Na 952 ekspedycje miałam 2 razy handlarza![]()
Na 952 ekspedycje miałam 2 razy handlarzaTrzeba tylko być cierpliwym i słać ekspedycje.![]()
E tam - nie jest tak źle. A w nowej wersji wydaje mi się, że handlarz jest częściej.
Ostatnio w ciągu miesiąca miałem handlarza sprzedającego metal, kryształ, deuter i jeszcze raz deuter. Ślę po 4 ekspedycje 5-7 razy dziennie zawsze z 4 różnych układów słonecznych. Czyli na około 750 ekspedycji - 4 handlarzy. Może miałem jakieś wielkie szczęście?
Zauważyłem przy tym, że handlarz zmienia się za każdym razem - oczywiście gdy nie ma starego handlarza. Może to przypadek, a może nie. Bo tak - handlarz metalu, później kryształu, później deuteru. Dawniej to zdarzali się pod rząd np. handlarze metalu czy kryształu. Oczywiście gdy już jest handlarz, to wymieniany surowiec się nie zmienia.
Nie odwiedzałam danego układu częściej niż co 7 dni.Może więcej handlarzy pozyskałem, bo latałem w 4 różnych układach? A może szczęście? A może jedno i drugie?![]()
Raczej miałeś szczęście![]()
This post has been edited 2 times, last edit by "Maratonczyk" (25 Jan 2012, 14:21)
This post has been edited 1 times, last edit by "Egzegeta" (26 Jan 2012, 19:21)
Tylko raz tak miałem, że nie wykorzystałem handlarza z expa i dostałem nowego. Wtedy zupełnie nic się nie zmieniło, ani kupowany surowiec ani przelicznik, trochę mi się to nie podobało. Mam nadzieję, że jest tak jak Maratończyk mówi, że przelicznik nie może się pogorszyć, chociaż po pierwszym doświadczeniu szkoda mi było drugi raz "stracić" handlarza i nie powtórzyła mi się taka sytuacja.
Aha, wahania.
This post has been edited 1 times, last edit by "Maratonczyk" (26 Jan 2012, 20:51)
Właśnie dostałem kupującego krychę z tragicznymi przelicznikami, chyba sprzedam mu 2 sztuki metalu, bo kryształu raczej potrzebuję.
Forum Software: Burning Board® 3.1.3, developed by WoltLab® GmbH - © 2011 Gameforge Productions GmbH