You are not logged in.

RoboD

Zbanowany

• "RoboD" is male
  • "RoboD" has been banned

Date of registration: 7 Dec 08

• Send private message

91

Monday, 21 June 2010, 19:48

Przecież ta gra jest zrobiona żebyście mogli grać na przeglądarkach na kompie a nie na telefonie ludzie! .

A może mamy jeszcze grać wyłącznie w czerwonych spodniach i w zielonym sweterku :?

92

Monday, 21 June 2010, 23:15

Niestety nic narazie nie pomaga. Jutro przetestuje u sąsiada HTC - bardziej zaawansowany telefon od mojej starej noki n70 i zobaczę czy strawi ogame.
Ponoć opera mobile też daje rade....???
Syn Nocy,
zlatuje na czarnych skrzydłach,
wchodzi niepostrzeżony do pokoju
i złotym nożem odcina konającemu pukiel włosów.
W ten sposób,
niby kapłan umarłych,
poświęca człowieka na ofiarę bóstwom podziemnym
i na zawsze odrywa od ziemi

edes

Podwójny As

• "edes" is male

Date of registration: 17 Sep 06

• Send private message

93

Friday, 25 June 2010, 13:58

Legalny to chyba trzeba sie tu zarejestrować http://pl.mmogame.com/home/index

94

Friday, 25 June 2010, 14:52

Też miałem problem z logowaniem na ogame przez nową stronę startową, żadna wersja mini opery nie uporała się z tym aż do dziś :D Proponuję ściągnąć przeglądarkę Bolt Browser, Klik , są 4 wersje ale pobieramy tylko jedną Unsigned Version, pozostałe nie chcą coś działać.

Date of registration: 29 Apr 10

• Send private message

95

Friday, 25 June 2010, 19:46

Też miałem problem z logowaniem na ogame przez nową stronę startową, żadna wersja mini opery nie uporała się z tym aż do dziś :D Proponuję ściągnąć przeglądarkę Bolt Browser, Klik , są 4 wersje ale pobieramy tylko jedną Unsigned Version, pozostałe nie chcą coś działać.

Działa i to bardzo sprawnie. Dzięki kolego :super:
First solo - 970,14%
Best solo - 2607,89%
Raz dwa, Freddy w planach cię ma...

ZAiMeR

Bóstwo Ogame

• "ZAiMeR" is male

Date of registration: 19 Nov 05

Zawód: Kontempluję...

• Send private message

96

Saturday, 26 June 2010, 5:22

Ciekawe czy to samo powiesz jak przyjdzie Ci zapłacić za ilość danych :P Bolt pobiera znacznie więcej danych niż opera. Zwłaszcza jeśli nie wyłączysz grafiki.

97

Saturday, 26 June 2010, 23:11

Nie ma za co :)

Ciekawe czy to samo powiesz jak przyjdzie Ci zapłacić za ilość danych :P Bolt pobiera znacznie więcej danych niż opera. Zwłaszcza jeśli nie wyłączysz grafiki.

Nic nie powiem bo mam neta bez limitu kolego ;]

This post has been edited 1 times, last edit by "Jazz86" (26 Jun 2010, 23:18)

98

Sunday, 27 June 2010, 15:45

Logowanie na nowej stronie głównej nie działa w Operze Mini 5.
Przecież ta gra jest zrobiona żebyście mogli grać na przeglądarkach na kompie a nie na telefonie ludzie! . Więc to nie żaden błąd bo programiści nie zrobili nic w tym kierunku abyś mogli przez telefon się zalogować.

Nie musieli nic robić w tym kierunku, bo "wszystko" działało. Teraz podczas logowania za każdym razem "wybiera się" domyślne uniwersum (wcześniej Draco, obecnie Capella) - więc to tutaj tkwi problem. Czy ktoś kompetentny mógłby powiedzieć czy usunięcie tego "błędu" w ogóle jest w planach?

This post has been edited 1 times, last edit by "-inflex" (27 Jun 2010, 17:55)

d[Oo]b

Wydział Bezp. Uniwersum OG

• "d[Oo]b" is male

Date of registration: 31 Dec 08

Zawód: n00b

• Send private message

99

Sunday, 27 June 2010, 19:58

Jak była ta stara strona startowa to wszystko działało na mini operze, wprowadzili nowa strona startowa i wszyscy mieli problem się zalogować przez telefon. Raczej nikt nie będzie usunąć tego problemu bo to nie żaden błąd. Gdybyś przeczytał wszystkie posty w tym wątku to byś zrozumiał że nie da się nic z tym zrobić. Chcesz się zalogować przez tel? to ściągnij sobie BOLT'a, ponoc na bolcie da się zalogować.

neo418

Forumowy As

• "neo418" is male

Date of registration: 28 Jun 09

• Send private message

100

Sunday, 27 June 2010, 21:23

dziala super,na nokii N95 8G
uni 1-top 486

uni 14-top 35

101

Sunday, 27 June 2010, 22:42

Raczej nikt nie będzie usunąć tego problemu bo to nie żaden błąd.

Prosiłem o odpowiedź osobę kompetentną - najlepiej taką, która ma kontakt z deweloperami. To, że jeden czy drugi szeregowy użytkownik wyraził swoją opinię nie ma dla mnie znaczenia.
Gdybyś przeczytał wszystkie posty w tym wątku to byś zrozumiał że nie da się nic z tym zrobić.

Czego nie zrozumiałeś z tego, co napisałem? Jest to dział z błędami? Jest. Jest to temat, w którym należy zgłaszać błędy w dzianiu gry w telefonie (mobilne przeglądarki)? Jest. Więc zgłaszam błąd, a czy zostanie naprawiony to już zależy od dobrych chęci deweloperów. Także zostaw swoje mądrości dla siebie.
Chcesz się zalogować przez tel? to ściągnij sobie BOLT'a, ponoc na bolcie da się zalogować.

Równie dobrze mogę zalogować się z "pełnoprawnej" Opery Mobile czy ze Skyfire, ale błąd dotyczy Opery Mini (a jest to jedna z najpopularniejszych przeglądarek mobilnych) - skoro istnieje błąd to go zgłaszam. Chyba właśnie po to jest ten dział?

Co miałem napisać to napisałem. Miło byłoby gdyby jednak ktoś dał znać czy w planach jest naprawienie tego błędu.

d[Oo]b

Wydział Bezp. Uniwersum OG

• "d[Oo]b" is male

Date of registration: 31 Dec 08

Zawód: n00b

• Send private message

102

Monday, 28 June 2010, 2:30

Quoted

Prosiłem o odpowiedź osobę kompetentną - najlepiej taką, która ma kontakt z deweloperami. To, że jeden czy drugi szeregowy użytkownik wyraził swoją opinię nie ma dla mnie znaczenia.

Temat już był przerabiany tysiąc razy i powtarzano ze OGame jest grą przeglądarkową dla PC a nie dla telefonów. OGame w telefonie jedynie może działać ale NIE MUSI, deweloperzy nie pisali skrypt żeby ludzie mogli grać przez telefon. Nawet w OWU jest napisane że w Ogame można grać wyłącznie przez przeglądarkę. To że na mini operze nie możesz się łączyć to znaczy że to błąd i wina developerów? Nawet taki noobek ci powie że Niemcy nie będą już zmienić stronę startową na inny (poki co nie ma info o tym żeby była nowa zmiana jakaś).

Quoted

w którym należy zgłaszać błędy w dzianiu gry w telefonie (mobilne przeglądarki)? Jest. Więc zgłaszam błąd, a czy zostanie naprawiony to już zależy od dobrych chęci deweloperów.
A ja ci powiedziałem że deweloperzy nie będą tego naprawić bo to nie żaden błąd iż gra (jeszcze raz powtarzam) nie jest grą dla telefonów a tylko i wyłącznie dla PC!. Może zadziałać na telefonie ALE NIE MUSI! Nie wiem czego tu nie rozumiesz, napisz do GO albo do GA i to samo ci odpowie (zresztą gdybyś przeczytał poprzednie posty to kilka GO to samo napisał innym). Chcesz aby w telefonie zadziałało to ściągnij BOLT na telefonie albo kup se smartfona typu iPhone, Google Androide albo Blackberry i będziesz mógł grać jak na PC.

Quoted

Miło byłoby gdyby jednak ktoś dał znać czy w planach jest naprawienie tego błędu.
Nie, nie będzie w planach naprawienie tego błędu. Trzeba z tym się pogodzić. Nawet jak byś pisał na Niemieckim boardzie to i to samo ci odpowiedzą.

103

Monday, 28 June 2010, 6:48

Dobra, widzę, że dałem dupy i niepotrzebnie w ogóle podjąłem tą dyskusję - drugi post w tym temacie, który wcześniej mi umknął, rozwiewa wszelkie wątpliwości. Co nie zmienia faktu, że zamiast się ze mną sprzeczać i marnować swój czas (i pewnie nerwy), wystarczyło dać coś na potwierdzenie swoich słów.

Na szczęście Opera Mobile 10 nie sprawia problemów.

Old Smuggler

Postępowy

Date of registration: 1 Oct 09

• Send private message

104

Tuesday, 29 June 2010, 8:24

gra przeglądarkowa, tak ? Od wczoraj nie mogę wysłać flot na mozilli 3,6,6, suport każe mi casze czyścić, już zużyłem całego Ludwika i ściereczka się wytarła, kasza świeci jak lustro a flot dalej nie da się wysłać. Mam net przez proxy może to dlatego ? A może dlatego że dekle piszą ten program , hmm ?? Może trochę pół serio ale problem jak najbardziej realny i muszę włączyć urlop :/ Najbardziej to mi szkoda antymaterii którą władowałem przez pół roku w konto :/

Tofix

Nałogowiec

• "Tofix" is male

Date of registration: 13 Mar 10

• Send private message

105

Tuesday, 29 June 2010, 21:51

gra przeglądarkowa, tak ? Od wczoraj nie mogę wysłać flot na mozilli 3,6,6, suport każe mi casze czyścić, już zużyłem całego Ludwika i ściereczka się wytarła, kasza świeci jak lustro a flot dalej nie da się wysłać. Mam net przez proxy może to dlatego ? A może dlatego że dekle piszą ten program , hmm ?? Może trochę pół serio ale problem jak najbardziej realny i muszę włączyć urlop :/ Najbardziej to mi szkoda antymaterii którą władowałem przez pół roku w konto :/

Don't worry, be happy ^^
Jak straciłeś jakąś poważna flotkę, postępuj tak jak tutaj Arkanis przykazał.

samjuzyk

Berbeć

Date of registration: 27 Feb 10

• Send private message

106

Wednesday, 30 June 2010, 8:19

no i rozgryzlem wszystko wiec do wszystkich
komurkowcow oto jest stronka przegladarki internetowej na komurki i
wszystko chodzi jescze szybciej niz na operze hehe program nazywa sie
Bolt i opslugoje wszystkie kom z java wiec podaje stroinke az mi kamien z
serca spadl spedzilem nad tym az 2 godzinki http://boltbrowser.com/dnld.html

a oto sa
skroty do plikow jeden z nich napewno bedzie wam dzialal na kom

1)
VeriSign Signed Version: http://boltbrowser.com/boltvs.jad
2)
Thawte Signed Version: http://boltbrowser.com/boltts.jad
3)
Dual Signed Version: http://boltbrowser.com/bolts2.jad
4)
Unsigned Version: http://boltbrowser.com/bolt.jad

Ja
osobiscie zainstalowalem 2 wiec mi smiga i jestem uratowany

na przegladarkach typu safari tez wszystko chodzi bez zazutow i wszystkie z symbianow.

pozdrawiam
samjuzyk
Chwała należy się mężczyźnie na arenie,
którego twarz jest umazana błotem, potem i krwią,
który dzielnie walczy, który wie co to wielki entuzjazm, wielkie poświęcenie,
który ściera się w słusznych sprawach,
który w swych najlepszych chwilach poznał tryumf wielkiego wyczynu,
a w najgorszych, gdy przegrywa , to przynajmniej przegrywa z odwagą.

Unia Barym
==WoG==

maciek93

Potrójny As

• "maciek93" is male

Date of registration: 8 Mar 10

• Send private message

107

Wednesday, 30 June 2010, 23:03

Osobiście od czasu nowej Strony Głównej obchodzę problem, tak jak dawniej w sytuacjach "awaryjnych". Chyba wiadomo, jak ;-P Bezpieczne.
Nie widzę innego sposobu, gdyż z wysyłaniem flot i atakami na BOLT są wciaż problemy. Przydaje się jednak do długich i ważnych PW.
Na co dzień korzystam z Opery Mini 5 w SE k770i. Czasem nie daje się wysłać floty, więc przechodzę na wersję 4.

W razie problemów z grą przez przeglądarki mobilne (java), piszcie PW. Znam chyba wszystkie metody, jak zmusić je do działania ;-P
Io [G-V], Draco [BGS] - farma w top3000

edison

Potrójny As

• "edison" is male

Date of registration: 20 Apr 08

• Send private message

108

Sunday, 23 January 2011, 16:51

Witam. Już dawno nie
grałem Ogame :) postanowiłem wrócić wraz
z otwarciem uni jupiter.
Dużo czasu w grze siedzę
przez telefon. Jednak
wchodząc z telefonu , w
galaktyke , nie mam
żadnych ikon tam gdzie
jest miejsce na szpieguj,
napisz wiadomość i budda.
Nie wiem czy to wina
telefonu czy przeglądarki.
A może designu. Wie ktoś
o co chodzi? Ps. Mam lg
kp500 i najnowsza operę
mini.

109

Sunday, 23 January 2011, 17:01

Tu akurat wysyłać floty i szpiegować trzeba ręcznie. Uroki redesignu.
This post has already been reported.