You are not logged in.

Klipa

Ex-członek Teamu

• "Klipa" is male
  • "Klipa" started this thread

Date of registration: 4 Apr 05

• Send private message

1

Sunday, 18 June 2006, 13:44

Komu zniknęła flota?

UWAGA! Zaginięcie floty zgłaszamy dopiero po 24h od zauważenia zguby!

UWAGA! Ponieważ poprzedni temat poświęcony temu zagadnieniu został zaspamowany (95% zgłoszeń dotyczyło chwilowych lagów bądź nieznajomości regulaminu) otwieramy nowy wątek.

---------------------------------

PRZECZYTAJ ZANIM NAPISZESZ

Najczęstsze zgłoszenia które nie powinny się tu znaleźć (takie posty będą kasowane)

1. Wysłałem na noc flotę na planetę X, nagle ślad po niej zaginął.
    Prawdopodobnie w czasie nocnych aktualizacji (ok. 1.20) został skasowany cel misji Twojej floty (planeta nieaktywnego gracza lub pola zniszczeń). Wówczas Twoja flota znika z radarów. Flota powróci automatycznie o 2:15, niezależnie od tego kiedy miała wrócić normalnie. Wyjątek jest tylko wtedy, gdy flota leci na PZ planety idlera która została skasowała, wówczas flota doleci do PZ o normalnej godzinie (nie zniknie z radarów) w innych przypadkach flota pojawi się o 2:15.

2. Czas powrotu mojej floty już minął, jednak nie ma jej jeszcze na planecie.
    Takie sytuacje są spowodowane opóźnieniami serwera. Jeśli flota zniknęła już z okienka "Podgląd" a wg okna "Flota" powinna pojawić się na planecie już parę minut temu, to nie masz innego wyjścia niż cierpliwie na nią czekać.
    Problem ten dotyczy zwłaszcza sond z misją Szpieguj wysyłanych między 1-2 w nocy, ale równie dobrze może dotknąć każdej innej floty o dowolnej porze.
    [/list=1]

---------------------------------

Jeśli uważasz że Twój problem zasługuje na uwagę, to proszę o dostosowanie się do poniszego schematu:

W tym temacie wpisujcie sytuacje w ktorych wyslana flota nie wrocila.
    Podawajcie nick - uniwersum - i co wam zginelo oraz w jakich okolicznosciach.

Jesli flota do was wrocila to wtedy dopiszcie z jakim opoznieniem doleciala flota (poprzez edycję wcześniejszego wpisu a nie jako nowy post!).

Ten temat pomoze ustalic na jakich uniwersach jest ten blad, o ile jest to blad.

PS. Stary wątek nie został skasowany, ale jedynie przeniesiony do działu dostępnego tylko dla Teamu Ogame - jeśli było tam coś cennego to nic nie zginęło.
Multikonto 2/2 (Natana, Klipa)

PiLaS

Podwójny As

• "PiLaS" is male

Date of registration: 26 Nov 06

• Send private message

2

Saturday, 1 December 2007, 14:14

nick PiLaS
uni 26

wczoraj w godzinach 7:00-14:00 zniknęło mi

70 dt
350 ow
200 recyklerów
510 lm
około 100 satelit słonecznych

rano flota stała na planecie....a jak wróciłem ze szkoły to już jej nie było :/ żadnego RW nie dostałem...:/

jak dla mnie to dużo bo to około 35% mojej floty :/ można coś zrobić żeby ona wróciła?

newt

Nowicjusz

Date of registration: 2 Dec 07

• Send private message

3

Sunday, 2 December 2007, 15:38

nick: newt

uniwersum: 32

Problem:

Podczas wysyłania floty na FS na jedną z moich planet "zagineło" mi 189 OW, 6 pancerników oraz około 20 DT wiozących jakieś 120-150 k deuteru.

Flota nie doleciała chyba do planety żadnego raportu przybycia. Nikt też mnie nie napadł - żadnych raportów wojennych. Dodatkowo co dziwne surowce pojawiły się na tej planecie w ilości jaką wysłałem - w razie ataku połowę bym stracił więc to kolejna wskazówka na brak ataku.

Mam gorącą prośbę o zwrot mojej floty :-)

new1001

Nowicjusz

Date of registration: 30 Sep 06

• Send private message

4

Sunday, 2 December 2007, 20:07

znikająca flota

Witam

dzisiaj The End rozprawił się z moim moonem z którego była wysłana flota księżyc zniszczony a flota nie ma choć nie było ataku ze strony agresora który ptrawdopodobnie jest nie mniej zdziwiony niż ja

pomocy

Marcin5565

Nowicjusz

• "Marcin5565" is male

Date of registration: 27 Jun 07

• Send private message

5

Monday, 3 December 2007, 23:39

Nick:
Marcin5565
Uni27

Opis sytuacji:
Wysłałem flote na fs na nieaktywnego gościa. Następnego dnia patrze a moja flota wraca z X:XXX:16 misja napadaj. Gdy flota miała już być na księżycu nie było jej dla pewności sprawdziłem wszystkie planety i tam też jej nie ma, oczywiście nie została rozwalona, więc odczekałem 24h i zgłaszam zaginięcie floty.

Moja flota:

133 DT
361 OW
140 Rec
31 SS
60 Bomb
27 Panc

DJ Jach

Gram dla WOŚP

• "DJ Jach" is male

Date of registration: 4 Dec 05

Zawód: Informatiker ?

• Send private message

6

Tuesday, 4 December 2007, 1:37

Nick: DJ Jach
Uni: 18

Opis: Księżyc z którego wysłałem flotę na pz został zniszczony, flota jeszcze miała 11 h o powrotu w tym czasie zrobiłem szybko kolejny księćyc na tych samych kordach, flota powróciła powinna obrać za cel planetę pod którą był księżyć a floty nie ma nadal.

A zniknęło:

Quoted

Twoja flota ( Mały transporter: 2.500 Duży transporter: 500 Lekki myśliwiec: 50.000 Ciężki myśliwiec: 34 Krążownik: 5.000 Okręt wojenny: 5.000 Recykler: 3.000 Sonda szpiegowska: 288 Bombowiec: 100 Niszczyciel: 100 Gwiazda Śmierci: 5 Pancernik: 707 ) powróciła z [3:119:11] na [] . Flota dostarczyła: 46.005 Metalu, 102.101 Kryształu i 1.382.421 Deuteru

SOLO: 331 %
ACS: 627 %

lord_gumis

Nowicjusz

• "lord_gumis" is male

Date of registration: 8 Nov 07

• Send private message

7

Tuesday, 4 December 2007, 9:07

transportery

lord_gumis universum 13 około 60 duzyć transporterów. Zostały wysłane na noc z misja napadaj rano nie wrociły w podgladzie było napisane ze wracaja z przestrzeni kosmicznej a były wysłane na planety!! gdy mialy doleciec na moja planete zniknely.

Randy

Zbanowany

• "Randy" is male
  • "Randy" has been banned

Date of registration: 28 Oct 07

• Send private message

8

Tuesday, 4 December 2007, 20:43

Wysłałem flote na ekspedycje otrzymałem taką wiadomość:

Główny statek ekspedycyjny zderzył się z nieznanym statkiem, który wpadł w lecącą flotę bez żadnego ostrzeżenia. Owy statek wybuchł zadając poważne uszkodzenia statkowi ekspedycyjnemu. Jak tylko potrzebne naprawy zostały przeprowadzone, flota zawraca na planetę startową, ponieważ dalszy lot w takich warunkach nie będzie możliwy.

Wpis z dziennika pokładowego oficerów komunikacyjnych: to cudowne uczucie być pierwszymi, którzy podróżują przez ten niezbadany sektor.

a gdy flota niby wróciła otrzymałem taką wiadomość(wklejam ją bez zmian):

Twoja flota ( ) powróciła z [] na [] . Flota powróciła bez ładunku. :quasi: :quasi:

Dodam jeszcze że w statystykach spadłem 28 pozycji a po flocie ani śladu :O

Wysłałem ok 100 OW sporo transporterów i innych statków czy jest możliwość że odzyskam flote

This post has been edited 1 times, last edit by "Randy" (4 Dec 2007, 20:46)

kokabel

Postępowy

• "kokabel" is male

Date of registration: 16 Dec 06

• Send private message

9

Thursday, 6 December 2007, 23:28

nick: kokabel
uniwersum 50

5.12.2007 około godz. 6 inny gracz zniszczył mi moona na którego flota wracała z PZ i miała wrócić około 12 tego samego dnia. Dziś w nocy otrzymałem wiadomość następującej treści:

"Twoja flota ( Mały transporter: 1.944 Duży transporter: 416 Okręt wojenny: 1.048 Recykler: 310 Sonda szpiegowska: 360 ) powróciła z [X:XX:XX] na [] . Flota dostarczyła: 1.566.342 Metalu, 2.530.303 Kryształu i 3.915.138 Deuteru"

jednak floty nie ma na żadnej planecie. Sama flota zaginęła już ponad 24 godz. temu a zgodnie z tą wiadomością powróciła ale nie wiadomo gdzie. W związku z tym czy istnieje jakaś szansa na odzyskanie floty czy postawić na niej krzyżyk?

Dziś to jest 7.12. po porannym podliczaniu poleciałem w statach floty na tyle ile ich mam więc już pożegnałem się z flotą a po południu wyczytałem że bug jednak powrócił - a tak nawiasem mówiąc ktoś w ogóle czyta nasze posty w tym dziale poza zainteresowanymi?
uni 50 kokabel

This post has been edited 2 times, last edit by "kokabel" (7 Dec 2007, 20:22)

• "Kociokwik" is male

Date of registration: 25 Sep 07

• Send private message

10

Friday, 7 December 2007, 9:19

Po flocie ani śladu.....
Zerknełem na ekran i widzę że flota niby wraca z planety na którą jej nie wysyłałem :? i na planetę [x] dosłownie ten napis....
Kiedy w niego klikałem otwierała się 1gala1układ słoneczny.

A na koniec takie info :
Twoja flota ( ) powróciła z [] na [] . Flota przybyła bez ładunku.

Dodam że flota została wysłana na ekspedycję.
To normalne czy jakiś bug ?

UNI31 Kociokwik.

Jabbar

Nowicjusz

Date of registration: 8 Apr 07

• Send private message

11

Monday, 10 December 2007, 21:07

Nick: Namer
Uni: 27

Wysłałałem 8 flot na farmienie planet z (iI).
Planety zniknęły ( kasacja) wraz z moimi 900 MT ( około ).
Minęło przeszło 24 h od zniknięcia flot.

Teddy Bear

Potrójny As

• "Teddy Bear" is male

Date of registration: 22 Sep 05

• Send private message

12

Wednesday, 12 December 2007, 16:28

Nik : Teddy Bear
uni : 50

Czas bieżący Tue Dec 11 12:00:25
Wydarzenia
1:57:16
Jedna z twoich flot wraca z pola zniszczeń [16:75:7] na [::].

11 OW ok 550 DT 459 bombowcow 96 niszczycieli 729 krązków i drobnica.... :/ czyli ponad 200 %

ps. Kokabel wlasnie chyba nikt :/ i to mnie martwi :(

EDIT nie pomijajac 10 kk surowcow co mialem w DT :/

This post has been edited 1 times, last edit by "Teddy Bear" (12 Dec 2007, 16:47)

tomisso

Podwójny As

• "tomisso" is male

Date of registration: 12 Apr 06

Zawód: złomiarz

• Send private message

13

Thursday, 13 December 2007, 11:41

NICK : tomisso
Uni: 50

Flota wysłana na ekspedycję.
Teoretycznie flota wróciła - widzę taki napis :
Twoja flota ( ) powróciła z A.A. [] na [] . Flota przybyła bez ładunku.

Myślę sobie - OKI.
Sprawdzam - nie ma statków....hmmm poczekałem dobę.( zgodnie z zasadą czekania 24 h).
Dalej nie ma. Niby niedużo, ale zawsze.
35 OW, 10 Bombowców, 3 Niszczyciele i jakaś drobnica, której nie pamiętam.
poproszę o zwrot floty.....
ACTIVITY :
UNI 41: emerytura...
UNI 50:nie dam się znów namówić.. :-)
" Każdy program w Windows pracuje poprawnie do momentu niczym nieuzasadnionej utraty danych."

ZAiMeR

Bóstwo Ogame

• "ZAiMeR" is male
  • "ZAiMeR" has been banned

Date of registration: 19 Nov 05

Zawód: Kontempluję...

• Send private message

14

Thursday, 13 December 2007, 19:21

Quoted

tomisso napisał(a)
NICK : tomisso
Uni: 50

Flota wysłana na ekspedycję.
Teoretycznie flota wróciła - widzę taki napis :
Twoja flota ( ) powróciła z A.A. [] na [] . Flota przybyła bez ładunku.

Myślę sobie - OKI.
Sprawdzam - nie ma statków....hmmm poczekałem dobę.( zgodnie z zasadą czekania 24 h).
Dalej nie ma. Niby niedużo, ale zawsze.
35 OW, 10 Bombowców, 3 Niszczyciele i jakaś drobnica, której nie pamiętam.
poproszę o zwrot floty.....

Powiedz może jeszcze jaki komunikat otrzymałeś po ekspedycji [;
Jedną z możliwych opcji jest utrata floty.

skorpion8

Potrójny As

• "skorpion8" is male

Date of registration: 15 Jan 07

• Send private message

15

Tuesday, 18 December 2007, 17:04

Witam mnie nic nie zginęło, ale mam drobne pytanie :

Jeśli :

Quoted

Wysłałem na noc flotę na planetę X, nagle ślad po niej zaginął.
Prawdopodobnie w czasie nocnych aktualizacji (ok. 1.20) został skasowany cel misji Twojej floty (planeta lub pas asteroidów). Wówczas Twoja flota znika z radarów. Czasem zdarza się że powraca natychmiast na planetę (zwłaszcza jeśli była wysłana na "pas ateroidów") jednak w większości przypadków wraca o normalnej porze, tak jakby wypełniła swoją misję zgodnie z planem.

... to flotka też zostanie zwrócona w razie otrzymania złoma przez innego gracza czy nie . ?

Pozdrawiam
skorpio

Quoted

sig by me

maserot

Berbeć

• "maserot" is male

Date of registration: 9 Dec 07

• Send private message

16

Wednesday, 19 December 2007, 2:55

przepraszam umieściłem wątek ale 24h nie mineło... jeśli flota się nie odnajdzie przez ten czas to zgłosze to prawidłowo

This post has been edited 1 times, last edit by "maserot" (19 Dec 2007, 3:14)

wtorek19

Nowicjusz

• "wtorek19" is male

Date of registration: 3 Dec 07

• Send private message

17

Thursday, 20 December 2007, 23:40

RE: Komu zniknela flota?

Nick wtorek
Uni 56

Opis sytuacji:
Wczoraj wysylajac flote zgineło mi 100ow 32 pancernikow i ok 15 dt, w godzinach ok 1 w nocy wysylalem flote na ataki . Nie bylo mnie do 4 w nocy obudzilem sie i brakowało floty oraz RW . Zero wiadomosci co sie z nia stalo...

Znalazce czeka nagroda :)

marian1012

Berbeć

• "marian1012" is male

Date of registration: 8 Aug 06

• Send private message

18

Friday, 28 December 2007, 1:59

nick: marian1012
uniwersum: 7

26.12.07 około godz. 11 przy teleportacji całej flotki moje 3500 krążowników, 800 sond i 600 recków zapodziało się gdzieś w przestrzeni kosmicznej, reszta floty przeteleportowała się poprawnie
floty nadal nie ma, punktów ubyło
Pozdrawiam

babu_95

Nowicjusz

Date of registration: 30 Dec 07

• Send private message

19

Sunday, 30 December 2007, 18:14

nick Keammoort
uni 13

flota wróciła z fs 25.12.2007r. ok 11 rano. potem włączyłem urlop. dzisiaj wchodze na ogame, patrze i zniknęła ta flota. tylko z planety matki. odjęło mi za to 11k pkt (w statystykach też tak jest).
moja flota (ok.) :
97DT
200 LM
25 CM
45 Krążowników
97 OW
36 Sond szpiegowskich
14 recyklerów
2 pancerniki
1 bombowiec
Fear holds no death

This post has been edited 1 times, last edit by "babu_95" (30 Dec 2007, 18:17)

.VincentVega

Potrójny As

• ".VincentVega" is male

Date of registration: 13 Jul 07

• Send private message

20

Sunday, 13 January 2008, 1:42

Oki flota już wróciła :D ale z 2 dniowym opóźnieniem :?

This post has been edited 1 times, last edit by ".VincentVega" (13 Jan 2008, 9:43)

mariotti

Nowicjusz

• "mariotti" is male

Date of registration: 17 Jan 08

Zawód: Informatyka

• Send private message

21

Friday, 18 January 2008, 22:51

RE: Komu zniknela flota?

nick: mariotti
uniwersum: 14

wczoraj zginęła mi mała flota lecąca na [ciach]. wysyłałem dużo małych flot więc mogę się mylić, jednak łącznie miałem mniej statków niż sobie zapisałem. dziś mam więcej statków niż wczoraj, także więcej tych, których na pewno nie produkowałem w stoczni. dodatkowo wczoraj spadały mi bez powodu punkty w statystykach, nagle punkty się wyrównały, a dziś znów spadły. żadnego raportu wojennego nie mam, więc na pewno nikt mnie nie napadł. także nie burzyłem żadnych budynków.

Pozdrawiam
Mariotti

Wycięte współrzędne planet ( Regulamin Forum, §2, pkt II.a )
upomnienie //ZAiMeR

Krasor

Postępowy

• "Krasor" is male

Date of registration: 27 May 06

Zawód: Uczniem jestem!

• Send private message

22

Tuesday, 22 January 2008, 8:38

uni-22
nick-craxxor

poleciałem 1k krążowników na planete bez floty i obrony tylko raport gdzie mnie zestrzelili w 1 rundzie

:kawa: :bicz: :biglol: :tratata: :lm: :ow: :noob: :offtop: :foch: :faq: :graty: :brawo: :google: :spam: :dobry: :gszo: :closed: :ban:

vahen

Zdobywca

Date of registration: 29 Aug 05

• Send private message

23

Tuesday, 22 January 2008, 9:07

Quoted

Krasor napisał(a)
poleciałem 1k krążowników na planete bez floty i obrony tylko raport gdzie mnie zestrzelili w 1 rundzie

A skanowałeś planetę na krótko* przed atakiem ?
Jeśli zestrzelono w pierwszej rundzie to musiała być precyzyjnie wyliczona podstawka, której nie zauważyłeś.

* naturalnie, z uwzględnieniem zakazu skanowania w ostatnich sześciu sekundach.
Teraz jestem wikingiem z KW ;)

Xingxiang

Nowicjusz

• "Xingxiang" is male

Date of registration: 25 Oct 07

• Send private message

24

Monday, 28 January 2008, 21:04

nick: Xingxiang
universum: 40

problem:
Znikneła mi cała flota, a nigdzie jej nie wysyłałem. Zniknęło satelity, pojazdy, cała flota. Niestety nie pamiętam ile było tej floty. Energia spadła o 900.
S16 BiteFight <------
S18 BiteFight <-------

This post has been edited 1 times, last edit by "Xingxiang" (28 Jan 2008, 21:06)

MsciwyDziadek

Forumowy As

• "MsciwyDziadek" is male

Date of registration: 24 Mar 07

Zawód: ogamowiec

• Send private message

25

Tuesday, 29 January 2008, 17:21

Msciwy Dziadek u56

Zaginelo mi 50 OW !!! Lecialem sobie KILKA DNI TEMU na farming po poludniu i floty wracaly na planete. Patrze a we flocie brakuje mi 50 OW, a pkt mi nie odjelo :| co oznacza, ze nie stracilem tej floty. Myslalem ze moze flota wroci po 00.00, lub po 1.20, ale nie floty od kilku dni ani widu ani slychu ...

O co chodzi ??? o_o

blagas

Nowicjusz

Date of registration: 13 Aug 07

• Send private message

26

Friday, 1 February 2008, 8:57

Mineło 24h

blagas Uni 14
Zagineło : 200 mt i 200 lm

Jak pisałem flote wysłałem wczoraj na expedycje i kiedy flota doleciała i zbadała przestrzeń dostałem wiadomość że udało im sie zrobić jedynie zdjęcie czarnej dziury i nic pozatym flota zaczeła powrót ale świeciła sie na biało w podglądzie a nie na zielono jak zazwyczaj i nie pokazywało też co leci kiedy flota doleciała ślad po niej zaginoł !!

Prosze mi powiedzieć jak mam konkurować z innymi jak mi flota ginie bez powodu, dla jednych może to nie wielka strata ale dla mnie spora !!

Jednym z możliwych efektów ekspedycji jest utrata floty. Jest to nawet zaznaczone podczas jej wysyłania //ZAiMeR

Edit : tak wiem mondralo o tym miałem kiedyś takie coś że jakaś reakcja łańcuchowa spowodowała wybuch ble ble ble i po flocie !!!!!
Ale zdjęcia robili co chwile i powracali bez niczego ale teraz flota wogóle nie powróciła więc zapoznaj sie z problemem a potem edytuj mi posty bo jasno napisałem że flota wracała ale świeciła sie na "biało" więc już to wyglądało na jakiś błąd !!!!!!!!!!!!!!!
W punktacji we flocie do dzisiaj miałem jeszcze te 400 statków a dzisiaj już mi odjeło je !!!

No i jak widze sprawe olano na maila dostałem odpowiedź że flota zgneła w czarnej dziurze no zenada ze 30 razy takie zdjęcia tylko przywozili a teraz zrobili i znikli ale ktoś tego nie rozumie !!

This post has been edited 4 times, last edit by "blagas" (3 Feb 2008, 1:31)

• "Soul Reaper" is male

Date of registration: 23 Sep 06

• Send private message

27

Thursday, 14 February 2008, 19:14

Szub3rt, to, że dostałeś wiadomość o powrocie to bug, flota zniknęła w czarnej dziurze.

Quidquid facies, respice ad mortem - Cokolwiek będziesz robił pamiętaj o śmierci
Pomóż dzieciom - pajacyk

Demostenes_

Natchniony

• "Demostenes_" is male

Date of registration: 10 Jan 08

• Send private message

28

Thursday, 14 February 2008, 20:41

u 16 posłałem flotena fs a pz zawróciłem o czasie znikła z radaru jest w zakładce flota ale nic sie nie stało nie ma jej ?? nie wróciła na moona a widać ją tylko we flocie i tyle

PanTadeusz

Podwójny As

• "PanTadeusz" is male

Date of registration: 5 Aug 06

• Send private message

29

Thursday, 14 February 2008, 20:46

Quoted

Demostenes_ napisał(a)
u 16 posłałem flotena fs a pz zawróciłem o czasie znikła z radaru jest w zakładce flota ale nic sie nie stało nie ma jej ?? nie wróciła na moona a widać ją tylko we flocie i tyle

nie bój się twoja flota jest bezpieczna. nie widzisz jej w podglądzie bo zawrócone stacjonuj tak mają. falanga też nie widzi zawrócone stacjonuj(ale to chyba wiesz skoro stosujesz taki trick;P)
ST: ~25
Mój dział--->REKORDY UNI 51

Leviathan

Fanatyk

• "Leviathan" is male

Date of registration: 22 Oct 07

• Send private message

30

Thursday, 14 February 2008, 20:55

Leviathan - UNI16 - flota wysłana z misją NAPADAJ - powinna być z powrotem 30 minut temu. Zniknęła z zakładki PODGLĄD, jest widoczna w zakładce FLOTA na liście misji. Czas powrotu: 30 minut temu. Pole ROZKAZ puste.