You are not logged in.

Kapi5

Forumowy As

• "Kapi5" is male
  • "Kapi5" started this thread

Date of registration: 19 Aug 05

• Send private message

1

Sunday, 1 January 2012, 12:46

Debet energii

Witam, wróciłem po urlopie na 32 uni, na który udałem się około sierpnia. Po uruchomieniu wydobycia na moich planetach pojawiły się ogromne debety energetyczne(nawet -17k energii!). Nie można wysłać zgłoszenia do GO bo generator jest niedostępny, na ircu także nikogo nie ma... Czy ktoś może mi pomóc rozwiązać ten problem?

Dei Gratia Romanorum Imperator, Semper Augustus
GJ - ARREAT - MIGHTY - Historia, której nigdy nie dorównacie!

2

Sunday, 1 January 2012, 13:10

Może nie ustawiłeś na 100% energii z satelit

gward

Forumowy As

• "gward" is male

Date of registration: 19 Sep 07

Zawód: ISO, BHP, Marketing

• Send private message

3

Wednesday, 4 January 2012, 5:23

ja bez urlopu miałem debet na gemini...pierwsza myśl - ktoś mnie pojechał...druga - czy czasem ni miałem oficera odpowiedzialnego za dodatkową energię... RW nie było więc poprostu dobudowłem satek
gward

TWÓJ 1% MOŻE POMÓC IGORKOWI - zobacz jak możesz pomóc:
ODZWIEDŹ STRONĘ www.pomozigorowi.waw.pl I ZOBACZ JAK MOŻESZ POMÓC

JA POMOGŁEM - TERAZ KOLEJ NA CIEBIE

AdrianC

Nowicjusz

• "AdrianC" is male

Date of registration: 25 Apr 10

• Send private message

4

Friday, 6 January 2012, 13:15

Problem występuje również na Hydrze. Zacząłem grę kilka dni temu. Nie aktywowałem od razu konta mailem, więc automatycznie konto przeszło mi na urlop. Dzień po rejestracji na Hydrze aktywowałem konto i wyłączyłem urlop.
Rozbudowuję Elektrownię Słoneczną, ale ona nie produkuje energii :/ Mam więc debet energii i strasznie wolne wydobycie surowców, bo jedynie to podstawowe. Za rozbudowane kopalnie wydobycie nie jest powiększone :/

This post has been edited 1 times, last edit by "AdrianC" (6 Jan 2012, 13:15)

5

Sunday, 8 January 2012, 1:29

Rozwiązanie problemu jest banalnie proste.

Kiedy odpalamy grę i wchodzimy w zakładkę "surowce" mamy do ustawienia TYLKO kopalnie na 100%.

Satelity po wyłączeniu urlopu mają ciągle 100% więc debet ten wychodzi z nie włączonej elektrowni słonecznej.

Problemem jest to że zatrzymujecie się tylko na ustawieniach w zakładce "surowce". Wystarczy w tej zakładce nieco wyżej kliknąć "ustawienia surowców" i ustawić wszystko na 100%.

Wtedy wróci wam wyjściowa energia z przed urlopu.