You are not logged in.

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male
  • "Maratonczyk" started this thread

Date of registration: 28 Oct 06

• Send private message

1

Sunday, 18 December 2011, 7:56

Błąd - ACS i punkty honoru.

Nie widzę, żeby ktoś tutaj zgłosił poważny błąd.
Jeżeli atakuje się gracza koloru żółtego - punkty honoru są oczywiście dodatnie.
Ale jak zrobię ACS z samym sobą, to punkty honoru robią się ujemne, tak jakby system liczył podwójnie moje punkty militarne. Następuje to tylko wtedy jeżeli ACS jest robiony do końca. Jeżeli np. wycofa się sondy opóźniające, to walka rozgrywa się normalnie.

Osobiście tego nie miałem, ale na forum o tym pisano. Dostałem jeszcze wiadomość od sojusznika o tym. Pewien gracz leciał na niego gąskami na 2 planety. Na jedną normalnie i tu otrzymał dodatnie punkty honoru, na drugą ACS-em z sondami - tu otrzymał punkty ujemne.
Prowadzę temat Najlepsze planety Ogame.pl. Może się wpiszesz?

Maraton - Top1 uni43 / Top16 uni68 / rekord światowy - ilość zabudowanych pól na planecie - 319/352 / rekord krajowy - najbardziej wartościowa planeta - 11.132.232 punktów
Maraton - Ikariam - Top2 Kappa / rekord krajowy - przyszłość nauki - poziom 18

This post has been edited 1 times, last edit by "Maratonczyk" (18 Dec 2011, 7:58)

Raelle

Fanatyk

• "Raelle" is female

Date of registration: 22 Aug 10

• Send private message

2

Sunday, 18 December 2011, 10:18

A jak to wygląda w przypadku zrobienia ACSa ze sobą i podzielenia ataku na sloty? osobno puszczę pance osobno dajmy na to krk na niższym procencie?

gemini top 130, top 16 flot off
jupiter top 50 off
mizar top 5 on

Maratonczyk

Gram dla WOŚP

• "Maratonczyk" is male
  • "Maratonczyk" started this thread

Date of registration: 28 Oct 06

• Send private message

3

Sunday, 18 December 2011, 10:30

Właśnie o to chodzi, że przy jakimkolwiek ACS-sie z samym sobą system prawdopodobnie pomnaża punkty militarne atakującego.
Prowadzę temat Najlepsze planety Ogame.pl. Może się wpiszesz?

Maraton - Top1 uni43 / Top16 uni68 / rekord światowy - ilość zabudowanych pól na planecie - 319/352 / rekord krajowy - najbardziej wartościowa planeta - 11.132.232 punktów
Maraton - Ikariam - Top2 Kappa / rekord krajowy - przyszłość nauki - poziom 18

Vilebert

Najlepszy gracz uni 37

• "Vilebert" is male

Date of registration: 30 May 06

Zawód: student/inżynier:)

• Send private message

4

Sunday, 18 December 2011, 13:44

Z mojej analizy wynika, że ACSy traktuje dobrze, lecz nie powinno być to liczone sam ze sobą.
ACSy mają trochę inny system oceny walk honorowych:

Quoted

ACS jest walką honorową, jeżeli:
● Suma punktów wojskowych flot obrony nie jest mniejsza niż 50% całości punktów wojskowych flot atakujących.
● ... żaden z atakujących nie jest bandytą.

Dzieje się tak właśnie przez wyróżnione przeze mnie zdanie. Walka honorowa solo dotyczy +100 miejsc w rankingu wojskowym, natomiast w ASCie liczy się tylko ilość punktów wojskowych.
Sprawdzałem to i wychodzi na to, że jeżeli lecimy ACSem i całość punktów wojskowych obrońcy jest mniejsza od 50 % naszych punktów to walki są niehonorowe. Dla mnie to trochę dziwne bo w rzeczywistości niemal każdy ACS będzie niehonorowy czy to samemu czy też ze znajomymi.

http://ogame.pl?refId=37+118569 -> zapraszam na uni 37:)