![]() ![]() ![]() |
Nowe uni: Uniwersum Taurus 16.05.2013 Gra: Wersja 5.5 na uniwersum testowym IRC: Quizów ciąg dalszy Forum: Konkurs na najlepszą prezentację #2 Forum: #3 Igrzyska Graficzne! |
Dear visitor, welcome to Oficjalne Forum OGame.pl. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Quoted
4. Pushing
4.1. Jako pushing rozumiane są wszelkie transporty surowców od gracza z mniejszą liczbą punktów do gracza silniejszego punktowo. Tyczy się to także surowców uzyskanych poprzez wymuszenie.
- Wszelkie formy pushingu są zabronione, za wyjątkiem sytuacji opisanych w pkt 4.4 oraz 4.5.
- Przy pushu zawsze liczy się stan punktowy graczy w momencie dostarczenia surowców, w związku z czym gracze powinni tuż przed dolotem floty upewnić się, że sytuacja punktowa nie uległa zmianie.
- Każda wymiana surowców między graczami musi się mieścić w aktualnie obowiązujących przelicznikach handlowych, czyli widełkach od 2:1,5:1 do 4:2:1 (gdzie poszczególne cyfry oznaczają stosunek surowców: metal/kryształ/deuter).
- Pożyczki i premie są zabronione.
- Naruszanie zasady pushu celem nagrodzenia silniejszego gracza za zwycięstwo we wszelkiego rodzaju konkursach jest niedozwolone, chyba że Administracja postanowi inaczej.
- Handel musi zostać zakończony w przeciągu 24 godzin licząc od momentu dostarczenia surowców przez jednego z graczy.
- Jeśli otrzymałeś surowce od gracza słabszego od siebie, nie możesz ich zatrzymać. Należy zgłosić ten fakt do właściwego dla danego Universum Operatora Gry
Quoted
4.6. Wypożyczanie Recyklerów
- Wysyłanie surowców do silniejszego gracza po udzieleniu mu pomocy w postaci pożyczki recyklerów (zarówno przy zwykłej walce jak i przy podziale złomu po walce ACS) jest dozwolone pod warunkiem zachowania 48 godzin na zakończenie transakcji oraz wysłania odpowiedniego zgłoszenia do Operatora Gry. Brak zgłoszenia pożyczki recyklerów kwalifikuje gracza do blokady konta z powodu pushu.
- Zyskami z zezłomowanej floty można dzielić się dowolnie, o ile podział ten nie narusza zasady pushu. Wszelkie przejawy wspomagania takimi podziałami silniejszego konta kosztem słabszego będą traktowane jak push.
Quoted
Buk_Frzehmokoncy: napisz prosze jakie widzisz lewe mozliwosci wykorzystania tego przepisu
Sharak: ja nie widzę żadnych lewych możliwości, niestety
This post has been edited 4 times, last edit by "Norson[E.P.]" (24 Jul 2008, 0:47)

Quoted
pokrywałby resztę strat poniesionych przez agresora, czyli od 60-ciu (normalne uni) do 30-tu procent (uni60) strat[/b]
Kiedyś coś takiego robiłem, skuteczna metoda jak nas nie stać na przygotowanie 20% próby 
10/10 
Quoted
Mililion napisał(a)
troche pozbawione sensu... skoro gracz X nie jest w stanie wyprodukować wystarczającej ilości floty żeby mieć z niej próbe to jak zrekompensuje straty gracza Y?
dajmy na to próba 20% szans... do pokrycia na zwykłym uni zostaje 70% z wartości floty czyli około 4,5kk surowców za które można zrobić próbę mniejszą, ale bez korzystania z tego pomysłu... zobaczmy też to nawet jeżeli gracza X nie stać na zrobienie floty to nie będzie go stać także na pokrycie kosztów.
This post has been edited 1 times, last edit by "Norson[E.P.]" (24 Jul 2008, 0:26)

This post has been edited 1 times, last edit by "michuK" (24 Jul 2008, 0:20)

This post has been edited 2 times, last edit by "Norson[E.P.]" (24 Jul 2008, 1:13)
1kk na 10% to musi być na PZ, a jest to tylko 30% ogółu, zatem kwota do oddania będzie wynosić około 3,3kk. Poza tym liczenie w ten sposób jest troszkę bez sensu bo nie wiadomo z czego się robi PM, LM czy MT np... W tym wypadku najpierw trzeba się umówić co oddać, zgłosić zamiar a potem co do okruszka powysyłać ![:]](wcf/images/smilies/m_smile.gif)

This post has been edited 1 times, last edit by "Graveir" (24 Jul 2008, 1:26)

Quoted
JaBaal napisał(a)
A ja mam wątpliwość z innej beczki: Czy mechanizm gry pozwoli na zaatakowanie swojej własnej, stacjonującej floty?

Quoted
Po dokładnym przeanalizowaniu wychodzi na to że agresor tak i tak będzie stratny. Jak to? Po pierwsze zużyje setki tysięcy deutru na lot, a po drugie deuter z statków nie będzie zwracany w postaci PZ
nikt by chyba tak nie zlamil, szczegolnie ze jak juz wspominalem, agresor jest graczem ze sporo wyzszym TOP.
This post has been edited 2 times, last edit by "Norson[E.P.]" (24 Jul 2008, 20:18)
Quoted
..::forest::.. napisał(a)
6/10 pomysł nawet spoko ale tak jak wyżej pozbawiony sensu![]()
:
U14 - TOP 290
Quoted
w dodatku mało logiczny, jeżeli gracz X nie ma wystarczająco dużo surki żeby zrobić trochę LMów to jak zrekompensuje straty graczowi Y
). Oprocz statkow, wazna jest tez przewozona na fsie surowka. Czy kiedy widzicie 100dt lecacych na stacjonuj razem z reszta floty nie myslicie o tym zeby puscic na nie kilka fal, jedna niszczaca a reszta farmiace? Wlasnie o takie zagrozenia mi sie rozchodzi.
Quoted
wg mnie pomysł cienki i niewiele wnoszący do gry
This post has been edited 3 times, last edit by "Norson[E.P.]" (26 Jul 2008, 14:58)
to jego pomysl mi sie podoba

Forum Software: Burning Board® 3.1.3, developed by WoltLab® GmbH - © 2011 Gameforge Productions GmbH