You are not logged in.

• "wakat" is male
  • "wakat" started this thread

Date of registration: 19 Nov 05

• Send private message

1

Wednesday, 30 November 2011, 18:33

Nagrody S&D Edycja 10

Drodzy użytkownicy:

Postanowiliśmy nie czekać z organizacją kolejnej rundy S&D aż do uniFusion, czekaliśmy już wystarczająco długo... Postanowiliśmy więc wreszcie wystartować edycję 10. Terminarz rozgrywek dostępny jest w poście klik klik
Tutaj zajmiemy się zagadnieniem, które uprzednio wzbudziło duże emocje, czyli nagrodami.

Zasady przyznawania nagród na tzw. starych uniwersach będą się różnić od zasad znanych nam z poprzedniej rundy na tzw. nowych uniwersach. W szczegółach wygląda to jak poniżej:

- nagroda dla aktywisty ==> astrofizyka dostępna jednakoż z obostrzeniem, iż niemożliwe będzie upnięcie tej technologii na poziom wyższy niż 18, czyli wnioskować o podniesienie tego badania może tylko ktoś kto w momencie przyznawania nagród ma 17 level astrofizyki - jest to warunek bezwzględny dotyczący wszystkich - ma to uderzyć w tych flociarzy którzy doszli do 18 levelu astrofizyki jak również ekonomów, którzy zapragnęliby zabawy pt. "jak tutaj rozbijać się o obrony antyfarmingowe, żeby było ponad minimalny próg do S&D ale jednocześnie po przeliczeniu strat wychodzić zwycięsko zgodnie z zapisami regu"
nadto średnia z wszystkich rw będzie musiała przekraczać 30% dla uni z normalnymi ustawieniami oraz 50% dla tzw. speeduni (uni 50, 60), co ma na celu częściowe chociaż ograniczenie nabijania rw z niskimi procentami.

- nagroda dla najlepszego złomiarza - złomiarz, czyli osoba z największą procentową wartością rw na danym uni - podniesienie o 1 poziom jednego z 8 badań, do wyboru: szpiegowska, komputerowa, opancerzenie, bojowa, osłona oraz napędy spalinowy, impulsowy, nadprzestrzenny

- nagrody dla członków zwycięskiej drużyny - budynek do wybrania - utrzymany próg 3% całkowitej wartości rw danej ekipy, jednakoż dodane obostrzenie: gracze powyżej top50 nie mogą wybrać budynków wartych więcej niż 5% ogólnej wartości ich konta bądź, w przypadku gdy gracz ma więcej niż 20.000.000 punktów, wartych więcej niż niż 1.000.000 punktów czyli takich, które kosztują więcej niż 1.000.000.000 surowców co ma uniemożliwić postawienie kopalni metalu 42 level/kopalni kryształu 37 level/ekstraktora deuteru 39 level/elektrownia słoneczna 41 level/fabryka nanitów 11 level
Graczy poniżej top50 zapis ten nie będzie obowiązywał poza częścią zakazującą przekraczania 1.000.000.000 surowców potrzebnych na budowę danego budynku.

Zostanie opublikowana lista z wyborami graczy i levelami które wybrali, tak więc jak ktoś zdobędzie rekord w ten sposób a ktoś uzna go za "zdobyty w niegodny/nieuczciwy/oszukańczy etc." sposób to bedzie sobie mógł tego w rekordach przez siebie prowadzonych nie uwzględniać.

UWAGA: powyższe zasady optymalizowane są pod kątem tzw. starych uniwersow, w momencie ruszenia zapisów na nowych uniwersach zasady mogą się zmienić.

Prosimy uprzejmie o wyrażenie swojej opinii na temat w/w zapisów, co można uczynić w temacie

W poście poniżej FAQ dotyczące nagród.
Mod Wojen Uni. 14 - 26, Electra, Hydra, Kassiopeia, Leo
W razie jakichś wątpliwości/zapytań/interpelacji zapraszam do pisania na pw, można mnie również spotkać na IRC, kanał #ogame.pl

• "wakat" is male
  • "wakat" started this thread

Date of registration: 19 Nov 05

• Send private message

2

Wednesday, 30 November 2011, 18:34

FAQ:

Pyt: Najlepszym złomiarzem i aktywistą została ta sama osoba, czy otrzymuje obydwie nagrody?

Odp: Nie. W takiej sytuacji osoba taka otrzymuje zawsze nagrodę z puli przeznaczonej dla aktywisty, ponieważ jest to najbardziej wartościowa nagroda w S&D. Nagrodę dla najlepszego złomiarza zgarnia w takowym razie osoba druga w klasyfikacji na najlepszego złomiarza.

Pyt: Czy każda osoba, która jest w zwycięskiej drużynie otrzymuje nagrodę?

Odp:Nie - trzeba uzyskać co najmniej 3% wartości rw całej drużyny. Ma to na celu ograniczenie przydzielania nagród graczom z pojedynczymi, niewielkimi rw.

Pyt: Nie spełniam wymagań na 5 level nanitów, ponieważ wykasowałem 2 poziomy fabryki robotów (potrzebowałem wolnych pól na planecie), czy zostanie mi ustawiony owy 5 level nanitów jako nagroda?

Odp: Nagrody to nic innego jak zwykły wpis w bazę danych, pod uwagę nie będą brane warunki niezbędne do postawienia danego budynku.

Pyt: Czy możliwe będzie ustawienia pierwszego poziomu badań z zerowego, np. grawitonów na poziom 1?

Odp: Tak, jest to możliwe.

Pyt: Byłem w zwycięskiej drużynie, jednak tydzień przed końcem edycji odszedłem/zostałem wyrzucony. Czy nagroda mi przysługuje?

Odp: Nie, nagroda przysługuje tylko tym osobom, które w momencie zakończenia danej edycji są w zwycięskiej drużynie.

Pyt: Uzyskałem największy procent z rw/jestem najlepszym aktywista, jednak w momencie zakończenia edycji nie biorą udział w rozgrywce, czy mam prawo ubiegać się o nagrodę?

Odp: Podobnie jak wyżej - nie, nagroda przysługuje tylko tym osobom, które w momencie zakończenia danej edycji biorą udział w rozgrywce.

Pyt: Kiedy można się spodziewać ustawienia nagród na kontach?

Odp: Około 2-3 dni po wysłaniu przez Administracje zbiorczego maila do firmy GF, o wysłaniu takowego pojawi się informacja na forum.

Co jeśli ktoś zażyczy sobie budynek wart więcej surowców niż dopuszczalny limit?

Odp: Gracz taki zostanie poproszony o wybranie innej nagrody, w przypadku jeśli tego nie uczyni przed wysłaniem maila do GFu nagroda przepada.

Pyt: W trakcie rozgrywki ogłoszono, że nasze uni będzie miało status exodus podczas łączenia uniwersów i "zamrożenie" kont zacznie się jeszcze w czasie trwania rozgrywki - co wtedy z nagrodami? Zostaną rozdane?

Odp: O ile latanie flotami, a tym samym zdobywanie procentów dla swojej drużyny, będzie możliwe przez czas dłuższy bądź równy 2/3 czasu przewidzianego na trwania edycji na danym uniwersum to zostaną ogłoszone wyniki i przyznane nagrody, w przypadku jeśli ten czas będzie krótszy nastąpi tylko ogłoszenie wyników bez przyznania nagród.
Mod Wojen Uni. 14 - 26, Electra, Hydra, Kassiopeia, Leo
W razie jakichś wątpliwości/zapytań/interpelacji zapraszam do pisania na pw, można mnie również spotkać na IRC, kanał #ogame.pl